Η Τάμτα μετά από 23 χρόνια απέκτησε ελληνική ιθαγένεια- Η ταυτότητα ανά χείρας στο Instagram
Ύστερα από 23 χρόνια στην Ελλάδα, η Τάμτα κατάφερε να αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια. Η τραγουδίστρια γνωστοποίησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ότι απέκτησε ελληνική ταυτότητα. «Μετά από 23 χρόνια επιτέλους… Μεγάλη χαρά και συγκίνηση», έγραψε η τραγουδίστρια.
Σε συνέντευξη της στο παρελθόν είχε μιλήσει για τα δύσκολα χρόνια που έζησε στη Γεωργία λέγοντας: «Η πιο δύσκολη περίοδος στη ζωή μου ήταν εκείνη στην Γεωργία, όπου η χώρα διένυε μια σκοτεινή περίοδο λόγω πολέμου κι οι συνθήκες διαβίωσης ήταν δύσκολες. Πολλές φορές που αισθάνομαι ότι έχω μιλήσει εκτενώς για αυτό το κομμάτι της ζωής μου, μετά σκέφτομαι ότι αν καταφέρω να δώσω δύναμη ή να εμπνεύσω έστω κι ένα άτομο σε κάθε αναφορά, αξίζει».
Τα δύσκολα παιδικά χρόνια της τραγουδίστριας
Μεγάλωσε με τη μητέρα της (οι γονείς της είχαν πάρει διαζύγιο) και τον μικρότερο ετεροθαλή αδελφό της, Βλαντιμίρ. Από μικρή ηλικία έδειχνε ενδιαφέρον για τη μουσική αφού όταν ήταν μόλις πέντε ετών ξεκίνησε να τραγουδάει. Συμμετείχε σε παιδικά συγκροτήματα ενώ παράλληλα έκανε μαθήματα πιάνου και μπαλέτου.
Είχε εξομολογηθεί πως το σπίτι της στη Γεωργία ήταν 24 τετραγωνικά ενώ δεν είχε μπάνιο. Μάλιστα έως τα 11 έκανε μπάνιο στο σπίτι της εξαδέλφης της. Για τον ερχομό της στην Ελλάδα, εξομολογήθηκε: «Όταν ήρθαμε στην Ελλάδα μέναμε σε ένα υπόγειο στους Αμπελόκηπους με δύο δωμάτια. Μέναμε εγώ, η μαμά μου και η κόρη μου. Η μαμά μου φιλοξενούσε πολλές κυρίες από τη Γεωργία που έπαιρναν ρεπό από τα σπίτια που δούλευαν.
Τον Απρίλιο του 1995, όταν ήταν μόλις 14 ετών, παντρεύτηκε με τον κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο φίλο της και λίγους μήνες αργότερα έφερε στον κόσμο την κόρη τους, Άννυ.
Πώς αποκτά κανείς ιθαγένεια στην Ελλάδα
Με αφορμή την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας της Τάμτα, πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν πώς μπορεί κάποιος να αποκτήσει στη χώρα μας και με ποιες προδιαγραφές, ελληνική υπηκοότητα. Ιθαγένεια είναι ο νομικός δεσμός του ατόμου προς το κράτος με το οποίο το άτομο καθίσταται μέρος του λαού. Ο δεσμός αυτός δημιουργείται και καθορίζεται αποκλειστικά από το εσωτερικό δίκαιο του κράτους. Κάθε κράτος ορίζει πώς αποκτά και πώς χάνει κάποιος την ιθαγένειά του, με άλλα λόγια το ποιος είναι και ποιος δεν είναι πολίτης μιας χώρας είναι θέμα που ανήκει στον πυρήνα της κυριαρχίας του κάθε κράτους. Σύμφωνα με πληροφορίες από το syntagmawatch.gr ένα άτομο μπορεί να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια:
- Αν είναι τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας και το αποκτά από τη γέννηση του
- Αν γεννηθεί σε ελληνικό έδαφος, εφόσον
α. ένας από τους γονείς του/της έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννηση του/της ή
β. δεν αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του/της ούτε μπορεί να αποκτήσει αλλοδαπή ιθαγένεια με σχετική δήλωση των γονιών του/της στις οικείες αλλοδαπές αρχές, αν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονιών του/της απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή
γ. είναι άγνωστης ιθαγένειας. Εφόσον όμως η αδυναμία να διαπιστωθεί η αλλοδαπή ιθαγένεια που τυχόν (ίσως) αποκτιέται με τη γέννηση του παιδιού, δεν οφείλεται στην άρνηση συνεργασίας του γονέα του.
Ως μόνη μητέρα ή μόνος πατέρας κάνοντας αίτηση μπορεί το παιδί του να αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια:
- Με αναγνώριση
Ο/Η αλλοδαπός/η που γεννήθηκε χωρίς γάμο των γονιών του/της και αναγνωρίσθηκε νόμιμα ως παιδί Έλληνα, έτσι ώστε να εξομοιώνεται (θεωρείται) πλήρως ως γνήσιο παιδί του πατέρα του, γίνεται Έλληνας/ίδα από την αναγνώριση, αν κατά το χρόνο αυτό είναι ανήλικος (κάτω των 18 ετών).
- Με υιοθεσία
Ο/η αλλοδαπός/η που υιοθετήθηκε πριν την ενηλικίωση του/ης (πριν γίνει 18 ετών) ως παιδί Έλληνα ή Ελληνίδας γίνεται Έλληνας/ίδα από το χρόνο (τη στιγμή) της υιοθεσίας.
- Mε πολιτογράφηση. Οι αιτήσεις πολιτογράφησης υποβάλλονται στο αρμόδιο τμήμα πολιτογράφησης σύμφωνα με τον δήμο διαμονής .
Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!
|