«H&M Pre-Loved», ένας εύκολος τρόπος να αποκτήσεις παλαιότερα κομμάτια στη ντουλάπα σου
Η H&M συνεργάζεται με τη μεγαλύτερη πλατφόρμα για να πουλήσει παλαιότερα κομμάτια σε ελκυστικές τιμές.
Η H&M παρουσίασε την πρώτη της επώνυμη πλατφόρμα μεταπώλησης σε συνεργασία με το ThredUp. Το «H&M Pre-Loved» στοχεύει να μας προσφέρει έναν εύκολο τρόπο πρόσβασης σε μεταχειρισμένα κομμάτια για τη γκαρνταρόμπα μας.
Τα προϊόντα μεταπώλησης είναι διαθέσιμα για αγορές στη διεύθυνση Hm.thredup.com, με υποκατηγορίες όπως &Denim, Divided, καθώς και ladies, kids κ.α. Στην υποκατηγορία Collabs, εμφανίζονται συνεργασίες με σχεδιαστές από τα προηγούμενα χρόνια, όπως τους Karl Lagerfeld, Isabel Marant, Kenzo ή και Giambattista Valli. Η συγκεκριμένη συλλογή και η διαθεσιμότητα των αντικειμένων υπόκεινται σε αλλαγές.
Σύμφωνα με το wwd.com, ο Abi Kammerzell, επικεφαλής βιωσιμότητας της H&M North America, αναφέρεται στην έκθεση βιωσιμότητας του ομίλου, που αυτό περιλαμβάνει την ενασχόληση με υλικά επόμενης γενιάς όπως το Mirum και το AirCarbon (τα οποία ήταν μέρος της συλλογής Innovation Story «Cherish Waste» της H&M), οδηγούς φροντίδας ρούχων πελατών και πολλά άλλα. Η πιο πρόσφατη Innovation Story κυκλοφόρησε πρόσφατα, η οποία ήταν μια συλλογή με χρώμα της δεκαετίας του ’60 που επικεντρωνόταν σε ανακυκλωμένα διακοσμητικά.
Ο Kammerzell δεν απάντησε άμεσα σε μια ερώτηση σχετικά με το πόσα ρούχα παράγει η H&M ετησίως, αντ’ αυτού είπε: «Η διευθύνουσα σύμβουλος μας, Helena Helmersson, έθεσε ως στόχο να μειώσουμε στο μισό τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα διπλασιάζοντας παράλληλα τα έσοδα μας. Στόχος μας είναι να γίνουμε πλήρως κυκλικοί». Προηγούμενες αναφορές των μέσων ενημέρωσης εκτιμούν ότι η H&M παράγει 3 δισεκατομμύρια ενδύματα ετησίως. Ο στόχος της εταιρείας είναι να μειώσει τις απόλυτες εκπομπές κατά 56% έως το 2030, κάτι που επαληθεύεται από την Επιστημονική Πρωτοβουλία Στόχων.
«Δεν θέλουμε να συνεισφέρουμε σε μια κουλτούρα απόρριψης και θέλουμε τα αντικείμενα να παραμείνουν σε χρήση στην υψηλότερη μορφή τους για όσο το δυνατόν περισσότερο», συνέχισε ο Kammerzell, προσθέτοντας ότι «η βιωσιμότητα δεν μπορεί να είναι πολυτέλεια – πρέπει να έχει εύκολη πρόσβαση».
Τον τελευταίο καιρό, η κυκλική μόδα βιώνει τους αυξανόμενους ρυθμούς που συνοδεύουν την επίτευξη κλίμακας και κερδοφορίας. Σε μια κοινή συνέντευξη, ο James Reinhart, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ThredUp, πρόσθεσε ότι η συνεργασία «αποδεικνύει τη δύναμη της τεχνολογικής πλατφόρμας της ThredUp» που βρίσκεται πίσω από την εμπειρία μεταπώλησης της H&M. Στον ιστότοπο του ThredUp, ο ανέφερε ο Reinhart ότι τα είδη H&M «φεύγουν γρήγορα», με 24 προϊόντα να προστίθενται την εβδομάδα.
Ας ελπίσουμε τέτοιες συνεργασίες να φέρουν θετικά αποτελέσματα για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας.
Διάβασε επίσης:
Vegan vs leather. Τι πρέπει να γνωρίζουμε αν πρόκειται να αγοράσουμε δερμάτινα
Το δέρμα χρησιμοποιείται εδώ και χιλιετίες. Ερευνητές έχουν βρει στοιχεία για εργαλεία επεξεργασίας δέρματος που κατασκευάστηκαν από την εποχή του Νεάντερταλ και χρονολογούνται πάνω από 40.000 χρόνια πριν. Είναι ενδιαφέρον ότι ένα παρόμοιο εργαλείο χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα από εταιρείες όπως η Hermès, η οποία κατασκευάζει πολυτελή δερμάτινα είδη. Το υλικό αυτό είναι βασικό για διάφορες χρήσεις εδώ και αιώνες και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το γιατί.
Ωστόσο, το δέρμα πλέον έχει κάποια «ηθικά» θέματα. Προέρχεται από δέρματα ζώων και ορισμένοι διστάζουν να το αγοράσουν λόγω της πιθανής κακοποίησης των ζώων στη βιομηχανία. Και σε έναν κόσμο όπου η αποφυγή των ζωικών προϊόντων και η χορτοφαγία μπορεί να έχει οφέλη όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, η χρήση δέρματος θεωρείται από ορισμένους ως κακή επιλογή όσον αφορά τη φροντίδα του πλανήτη.
Διάβασε εδώ τη συνέχεια.
Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!
|