Η Prada θα δωρίσει το 1% των εσόδων από το Re-Nylon για τη βοήθεια των ωκεανών
Ο Όμιλος Prada πρόκειται να δωρίσει το 1% όλων των εσόδων από τη συλλογή του Re-Nylon στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Sea Beyond.
Ο όμιλος Prada και ο Lorenzo Bertelli, επικεφαλής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του οίκου, κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης των κρατών μελών της Διακυβερνητικής Ωκεανογραφικής Επιτροπής της UNESCO ανακοίνωσε την οικονομική δέσμευση και την συνεργασία με τη Sea Beyond. Ο επικεφαλής ανέφερε πως το εύρος της συνεργασίας τους που ξεκίνησε το 2019 θα επεκταθεί σε επιστημονική έρευνα και ανθρωπιστικά έργα που σχετίζονται με τον ωκεανό.
Επιπλέον, η Διακυβερνητική Ωκεανογραφική Επιτροπή-UNESCO σχεδιάζει να ιδρύσει ένα Γραφείο Συντονισμού της Δεκαετίας των Ωκεανών στη Βενετία για να ενθαρρύνει την εφαρμογή ενός «μπλε αναλυτικού προγράμματος» και στα 193 κράτη μέλη της, καθώς και σε μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες. Από το ντεμπούτο του Sea Beyond, περισσότερα από 600 παιδιά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε 8 χώρες έχουν ολοκληρώσει την εκπαιδευτική του ενότητα, ενώ περίπου 120 παιδιά προσχολικής ηλικίας ολοκλήρωσαν τα υπαίθρια μαθήματα Kindergarten of the Lagoon στη Βενετία της Ιταλίας νωρίτερα φέτος.
Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν σταγόνα στον ωκεανό, αλλά ο Bertelli είναι πεπεισμένος ότι «ο πολιτισμός και η εκπαίδευση είναι θεμελιώδεις για την πραγματοποίηση της αλλαγής. Πρέπει να επενδύσουμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις νέες γενιές για να συμβάλουμε σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον και να διατηρήσουμε τον ωκεανό μας». Στόχος του οργανισμού είναι να εκπαιδεύσει 10.000 μαθητές στον αλφαβητισμό των ωκεανών έως το 2025 ελπίζοντας πως θα προσεγγίσει και περισσότερο κόσμο.
Πράγματι, η φιλοδοξία είναι να γίνει το Sea Beyond μια ανοιχτή πλατφόρμα που καλωσορίζει έργα τρίτων με βασικές αρχές τη διατήρηση των ωκεανών. Η ΔΟΕ/UNESCO σκοπεύει να αναζητήσει σχετικές ευκαιρίες και θα αναλύσει και θα επικυρώσει τις προτάσεις που υποβάλλονται από τον Όμιλο Prada. Ο Bertelli αποκάλυψε ότι η ωρολογοποιία Panerai, που ανήκει στον αντίπαλο όμιλο πολυτελείας Compagnie Financière Richemont, θα ενταχθεί στη Sea Beyond. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο WWD, αρνήθηκε να μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά με τη δέσμευση της Panerai, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι υπήρξε επαφή με άλλες μάρκες πολυτελείας. «Είναι μια προσπάθεια που δεν τελειώνει και η UNESCO μας βοηθά. Θέλουμε πρώτα από όλα να εμπνεύσουμε».
Περιέγραψε ένα «πολλαπλασιαστικό» αποτέλεσμα των προσπαθειών της για την εκπαίδευση στον ωκεανό, καθώς οι μαθητές συχνά μοιράζονται τον ενθουσιασμό τους με φίλους και μέλη της οικογένειας. «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διαμορφωθεί το μυαλό και η καρδιά των μελλοντικών γενεών, έτσι ώστε να έχουν μια πιο υπεύθυνη συμπεριφορά όταν γίνονται επιχειρηματίες ή διαχειριστές μιας χώρας», είπε στη συνέντευξη. «Θέλουμε να αποδείξουμε ότι αυτό το έργο είναι βολικό για όλους — για εμάς ως εταιρεία, για τους μαθητές και για όλους. Και θέλουμε να πρωτοστατήσουμε και να δείξουμε ότι η βιωσιμότητα είναι βολική για όλους, και από οικονομική άποψη. Η πρόληψη είναι πάντα λιγότερο δαπανηρή από την επίλυση ενός προβλήματος».
;igshid=MzRlODBiNWFlZA==
Ο Vladimir Ryabinin, εκτελεστικός γραμματέας της ΔΟΕ/UNESCO και βοηθός γενικός διευθυντής της UNESCO, δήλωσε ότι το Sea Beyond «σπέρνει τη γνώση των ωκεανών στο μυαλό μαθητών σχολείων από πολλές χώρες. Τι υπέροχος τρόπος είναι να κάνεις τους ανθρώπους πιο ευγενικούς και τους ωκεανούς πιο υγιείς». Μέχρι στιγμής, σχολεία στη Βραζιλία, την Κίνα, την Ιταλία, το Μεξικό, το Περού, την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική έχουν ολοκληρώσει ενότητες.
Ο Giovanni Chimienti, θαλάσσιος βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι, δημοσίευσε διαφάνειες από μερικά από τα εκθαμβωτικά κοραλλιογενή δάση που ανακάλυψε στη Μεσόγειο Θάλασσα, σημειώνοντας ότι περισσότερα από τα μισά είδη κοραλλιών ζουν στη βαθιά θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων των μαύρων ποικιλιών που ζουν πολύ και αναπτύσσονται πολύ αργά. Το παλαιότερο που ανακάλυψε είναι 2.100 ετών, όχι μακριά από τις ιταλικές ακτές. Τόνισε την ανάγκη εκπαίδευσης των τοπικών κοινωνιών σχετικά με τέτοιους «κρυμμένους θησαυρούς». «Είναι κάτι που οι άνθρωποι δεν βλέπουν καθημερινά, αλλά είναι κάτι που πρέπει να προστατεύσουν». Ο επιστήμονας σημείωσε ότι μόνο περίπου το 3% των βαθέων ωκεανών έχει εξερευνηθεί. «Έχω πάει σε μέρη όπου είμαι ο πρώτος άνθρωπος εκεί κάτω και έχω δει πλαστικό», είπε. «Προστατεύουμε μόνο ό,τι αγαπάμε».
Διάβασε επίσης:
Το Wimbledon αλλάζει τον ενδυματολογικό κώδικα στις αθλήτριες μετά από 146 χρόνια
Τα τελευταία 146 χρόνια, οι καλύτεροι τενίστες στον κόσμο αναμετρήθηκαν στα γήπεδα του Λονδίνου, ανταγωνιζόμενοι για την ευκαιρία να πάρουν τον τίτλο του πρωταθλήματος Wimbledon. Το διάσημο τουρνουά είναι γνωστό για τον αυστηρό ολόλευκο ενδυματολογικό κώδικα, αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία ενημερώνεται και ανανεώνεται.
Το 2023, οι γυναίκες παίκτριες μπορούν πλέον να φορούν σκουρόχρωμο σορτς, μια αλλαγή που έχει κύριο σκοπό να μειώσει το άγχος που έχουν όταν αδιαθετούν. Αυτά τα ρούχα, ωστόσο, δεν μπορούν ακόμα να είναι μακρύτερα από τις φούστες ή τα σορτς του τένις. Από πού προέρχεται όμως ο ολόλευκος ενδυματολογικός κώδικας;
Εδώ θα ενημερωθείς γιατί άλλαξε.
Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!
|