Ο Pierpaolo Piccioli οραματίστηκε σύνολα με γραβάτες και δημιούργησε το «Valentino Black Tie»
Ο Pierpaolo Piccioli είχε στο μυαλό του γραβάτες και δημιούργησε μια εξαιρετική black tie συλλογή.
Ένα ήταν το κοινό χαρακτηριστικό στοιχείο στην επίδειξη του Valentino FW’23, η γραβάτα. Ο Pierpaolo Piccioli μεταμόρφωσε τη γραβάτα σε σύμβολο ομοιομορφίας. Αυτό το λεπτό αξεσουάρ από μετάξι έγινε το εφαλτήριο για τη γεμάτη κολεξιόν του οίκου για το φθινόπωρο, και μάλιστα ήταν το σημείο εκκίνησης για κάθε ρούχο.
Στο λογαριασμό του MaisonValentino έγραψαν για τον καλλιτεχνικό διευθυντή πως: «οραματίζεται τη γραβάτα ως ένα ισχυρό εργαλείο, που την εμποτίζει με αισθητική ελευθερία και επαναπροσδιορίζει τον ρόλο της ως μέρος ενός καθοριστικού κώδικα ενδυμασίας., εκφράζοντας μια ασεβή και περιεκτική ερμηνεία των ιστορικών κανόνων. Λυμένη, αδέσμευτη, γλιστρά ανάμεσα στις μορφές των ρούχων».
Για την τελευταία του συλλογή, ο Piccioli παίρνει τη γραβάτα – αυτό το παραδοσιακό, σταθερό σύμβολο του περιορισμού – και την ξαναχτίζει ως εργαλείο περιεκτικότητας και ελευθερίας.
Όλη αυτή η έμπνευση ήρθε στον σχεδιαστή όταν ανακάλυψε ότι η έφηβη κόρη του, Stella, είχε φορέσει ένα από τα κοστούμια του, με πουκάμισο και γραβάτα για να βγει με τις φίλες της. «Για αυτήν, δεν ήταν παραδοσιακό, δεν ήταν κλασικό – ήταν απλώς κάτι νέο που δεν ήξερε», είπε στο wwd.com. «Ακόμη και η ραπτική, όπως ένα κλασικό σακάκι, μια γραβάτα ή ένα λευκό πουκάμισο – για τους νέους, είναι κάτι νέο».
Ο Piccioli φαινόταν να απολαμβάνει να δουλεύει μέσα σε αυτό το στενό πλαίσιο και κατάφερε να δημιουργήσει πολλές διαφορετικές συνθέσεις και να προκαλέσει τυχαίους συνδυασμούς με γραβάτες, όχι μόνο σε ύφος σχολικών στολών αλλά πολλές φορές θύμιζαν: συγκροτήματα ska, Karl Lagerfeld ή ταινίες όπως το Men in Black και το video-clip The Man-Machine των Kraftwerk.
Ανέφερε ότι οι γραβάτες συνδέονται στενά με τη δύναμη, την αρρενωπότητα και τις στολές, αλλά όταν φορεθούν από μια σειρά ατόμων με διάφορους τρόπους, «αφαιρείς το νόημα του συμβόλου και έτσι το ενσωματώνεις πάνω σου σαν κάτι δικό σου» είπε ο σχεδιαστής. Το styling που επέλεξε ήταν νευρικό – τόσο πολύ που το φτερωτό eyeliner, τα τατουάζ στο λαιμό, τα τρυπήματα στη μύτη και στα χείλη των μοντέλων αποσπούσαν την προσοχή από τις μαύρες γραβάτες. Η punk διάθεση επικρατούσε.
Η επίδειξη αυτή είχε ορισμένα κοινά στοιχεία από την Haute Couture που έγινε πριν λίγο καιρό, «Le Club Couture», όπως τα ριγέ κομμάτια και το λευκό πουκάμισο με το οποίο άνοιξε την πασαρέλα. Ο Piccioli συνεργάστηκε με τον ιδρυτή των Massive Attack, Robert Del Naja, για να συνθέσει ένα πρωτότυπο soundtrack κομμάτι για το show, προσθέτοντας μια συναρπαστική, περιστασιακά ανήσυχη ενέργεια στο catwalk.
Ο Piccioli ρωτήθηκε ποια ήταν η τελευταία φορά που φόρεσε γραβάτα, το σκέφτηκε για μια στιγμή και μετά απάντησε: «Πριν από πολύ καιρό στην πραγματικότητα». Παρόλα αυτά καθώς φαίνεται θα είναι το αξεσουάρ του ερχόμενου χειμώνα.
Δες εδώ τη συλλογή:
Πηγή: Launchmetrics Spotlight
Διάβασε επίσης:
Η τεχνητή νοημοσύνη γι’ άλλη μια φορά υπερίσχυσε στην επίδειξη FW’23 του οίκου Coperni
Ο Sébastien Meyer και ο Arnaud Vaillant δημιούργησαν άλλη μια viral στιγμή με μια αγέλη σκυλιών ρομπότ στην επίδειξη του οίκου Coperni FW’23. Οι σχεδιαστές για άλλη μια φορά χρησιμοποιούν ρομπότ στις επιδείξεις τους, δείχνοντας μας πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στη ζωή μας η τεχνολογία.
Προσπάθησαν να δημιουργήσουν πιο ζωντανές εικόνες στέλνοντας σκύλους ρομπότ στην πασαρέλα και σκηνοθετικά δημιούργησαν μια «αντιπαράθεση» μεταξύ του μοντέλου Rianne Van Rompaey και μιας τετράποδης μηχανής, που δημιουργούσε μια ελαφριά αίσθηση ανησυχίας.
Δες εδώ τη συλλογή.
Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!
|