Τα ρούχα που δεν πρέπει ποτέ να αγοράσεις από thrift shop
Οι thrift και vintage αγορές μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μεγαλώσεις κι άλλο την γκαρνταρόμπα σου και να αποκτήσετε μοναδικά αντικείμενα που δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού. Όμως, ενώ μπορεί να είναι ένα ιδανικό μέρος για να αγοράσεις μια φούστα ή ένα σακάκι, ορισμένα ρούχα μπορεί να είναι επικίνδυνα για να τα πάρεις από δεύτερο χέρι. Επομένως, πριν από την επόμενη εξόρμησή σου για ψώνια, αφαίρεσε αυτά τα ρούχα από τη λίστα αγορών σου.
1. Εσώρουχα
Υπάρχει ένας λόγος που τα περισσότερα καταστήματα έχουν πολιτική μη επιστροφής για τα εσώρουχα, ακόμα και όταν είναι αγορασμένα καινούργια. Προφανώς, οτιδήποτε είναι τόσο στενά κοντά στο σώμα δεν πρέπει να είναι κάτι που θα αγοράσεις όσο καλά κι αν το καθαρίσεις. Επίσης και τα σουτιέν δεν είναι μόνο ότι είναι φθαρμένα, αλλά γενικά, τείνουν να χάνουν τη στήριξη και την ελαστικότητά τους καθώς χρησιμοποιούνται. Στην πραγματικότητα, το μέσο σουτιέν φθείρεται μετά από χρήση ενός έτους, οπότε πιθανότατα ένα μεταχειρισμένο σουτιέν έχει ήδη ξεπεράσει τη διάρκεια ζωής του.
2. Μαγιό και γκέτες
Βασικά, αν είναι κάτι που φοριέται ακριβώς πάνω στο δέρμα σου — και κάτι που δεν μπορείς απαραίτητα να το επιστρέψεις στο κατάστημα αφού το φορέσεις. Επιπλέον, η ελαστικότητα που βοηθά το μαγιό να κρατά το σχήμα του έχει πιθανώς δει καλύτερες μέρες – επομένως, ένα μεταχειρισμένο μαγιό πιθανότατα δεν θα σου ταιριάζει καλά. Παρόμοια με τα μαγιό και τα εσώρουχα, και οι γκέτες είναι κάτι που φοριούνται κοντά στο σώμα και μπορεί να έχει ήδη χάσει την υποστήριξη και την ελαστικότητα που θα ήθελες. Επιπλέον, είναι κάτι που μπορείς να αγοράσεις καινούργιο σε μειωμένη τιμή.
3. Παιδικά ρούχα
Τα είδη για παιδιά τείνουν να διατηρούνται σε υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας από τα ρούχα για ενήλικες, σύμφωνα με την Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων, και συχνά αποτελούν αντικείμενο ανακλήσεων λόγω χαρακτηριστικών που μπορεί να μην είναι ασφαλή, όπως τα κορδόνια. Ενώ τα καταστήματα μεταχειρισμένων ειδών υποτίθεται ότι ελέγχουν για να διασφαλίσουν ότι ένα αντικείμενο που ανακαλείται δεν πωλείται, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε εάν όλα τα ανακληθέντα αντικείμενα έχουν αποσυρθεί, επομένως είναι καλύτερο να μην το ρισκάρεις.
Διάβασε επίσης: Second hand ρούχα: Οι λόγοι που τα μεταχειρισμένα κομμάτια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή
3. Κράνη ποδηλάτου ή αθλητικών
Τα αθλητικά κράνη και τα ποδηλατικά κράνη θεωρούνται γενικά επικίνδυνα εάν έχουν χτυπηθεί ή ακόμη και όταν έχει πέσει, και μπορεί να είναι δύσκολο να πούμε εάν ένα κράνος έχει καταστραφεί. Ωστόσο μπορεί να υπάρχουν γρατζουνιές, κάτι που είναι μια είναι καλή ένδειξη. Εάν αποφασίσεις να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο, ρίξε μια ματιά για μια ημερομηνία λήξης, καθώς τα κράνη συχνά έχουν.
4. Ρούχα που είναι λερωμένα και που δεν πλένονται εύκολα
Εάν υπάρχει ένας λεκές σε ένα αντικείμενο που σου αρέσει, είναι πιθανό να μην μπορεί να αφαιρεθεί, όποιες τεχνικές κι αν δοκιμάσεις. Επένδυσε σε αυτά που μόνο σκοπεύεις να βάψεις και να τροποποιήσεις. Επίσης θα πρέπει να το σκεφτείς δύο φορές για ρούχα που μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστούν καλά, όπως δέρμα ή ευαίσθητα αντικείμενα. Σε μελέτες , ορισμένα εξοικονομημένα αντικείμενα έχουν βρεθεί ότι φιλοξενούν ψώρα και άλλα παράσιτα που μπορούν να θανατωθούν με το ξέπλυμα και το θερμαινόμενο στέγνωμα – αλλά μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθούν από ρούχα που απαιτούν λεπτή επεξεργασία.
5. Μερικά παπούτσια
Θα πρέπει να κοιτάξεις προσεκτικά για τυχόν φθορά σε οποιαδήποτε παπούτσια σκοπεύεις να αγοράσεις, καθώς η ανομοιόμορφη φθορά λόγω του βαδίσματος ενός προηγούμενου ιδιοκτήτη θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς στα πόδια, τους γοφούς και την πλάτη σου. Να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική σε αυτό με τα αθλητικά παπούτσια, τα οποία συχνά έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής.
Διάβασε επίσης: Ο Christian Louboutin δημιουργεί «μαγικά» παπούτσια με vintage και μοναδικά υλικά
Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!
|