Valentino LÉcole: Μια συλλογή για την ελευθερία των γυναικών να επιλέγουν
Ο Pierpaolo Piccioli μεγαλούργησε γι’ άλλη μια φορά όχι μόνο εξυψώνοντας τη γυναίκα αλλά και με μια τρισδιάστατη τεχνική.
Ο Pierpaolo Piccioli δημιούργησε για τον οίκο Valentino μια συλλογή η οποία βασίστηκε στη δομή του σώματος και στην ελευθερία των γυναικών να επιλέγουν ελεύθερα. Επιπλέον χρησιμοποίησε μια νέα τεχνική, το altorillevo, σμιλεύοντας περίτεχνα μοτίβα σε φαινομενικά άνευ ραφής τρισδιάστατα σχέδια, δημιουργώντας φόρμες που πλαισιώνουν το σώμα.
Πότε μια φούστα είναι πολύ κοντή; Αυτή είναι μια ερώτηση που δεν πρέπει ποτέ να γίνει, σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Valentino. Η ανοιξιάτικη συλλογή του, που παρουσιάστηκε από τη σχολή Beaux-Arts και είχε με μια ζωντανή παράσταση από την FKA Twigs, ήταν εν μέρει μια απάντηση σε ένα κύμα βίας κατά των γυναικών στην Ιταλία, το οποίο τροφοδότησε το είδος του δημόσιου διαλόγου που μεταθέτει την ευθύνη για επιθέσεις στο θύματα. «Είναι σημαντικό για τις γυναίκες να είναι ελεύθερες να εκφράζονται μέσω του σώματός τους και να μην κρίνονται», είπε ο Piccioli στο WWD.
«Υπάρχει μια αντίληψη για την ιδέα του γυμνού ή της έκθεσης του σώματος. Μου αρέσει η ιδέα της Εδέμ πριν από το προπατορικό αμάρτημα. Κατά κάποιον τρόπο, προσθέτουμε το κλισέ της σεξουαλικότητας, της αποπλάνησης, γύρω από το σώμα. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει ελευθερία για τις γυναίκες να επιλέγουν, πάντα», συνέχισε. Η απάντησή του σε όσους αναζητούν αστυνόμευση γυναικείων σωμάτων; Περισσότερο δέρμα. Τα μοντέλα του φορούσαν ανοιχτόχρωμα φορέματα πάνω από φούστες τόσο κοντές όσο μια λωρίδα λογοκρισίας – γυμνό ως μανιφέστο.
Τρισδιάστατες αποδόσεις περιστεριών, κρίνων ή ροδιών, λεπτώς σφυρηλατημένες όπως τα γύψινα καλούπια, συναρμολογήθηκαν σε μαλακές δομές χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ο σχεδιαστής ονόμασε «υψηλό ανάγλυφο», δανειζόμενος έναν όρο από τη γλυπτική. «Αυτό που βλέπετε ως διακόσμηση γίνεται η ίδια η κατασκευή», εξήγησε. Η τεχνική χρησιμοποιήθηκε σε κομμένα mini φορέματα ή και μπλούζες για γιλέκα. Τα σχέδια ήταν λαξευμένα ακλομη και σε μια ακατέργαστη λινή κάπα, μια αναφορά στις φανταστικές φιγούρες στις τοιχογραφίες της Αναγέννησης. «Για πάρα πολλά χρόνια, οι γυναίκες θεωρούνταν η “ρομαντική”, η “σέξι”, η “προκλητική”, η “έξυπνη” και νομίζω ότι μια γυναίκα μπορεί να έχει πολλές πτυχές», ανέφερε ο Piccioli.
Εδώ θα δεις τη συλλογή:
Πηγή: ©Launchmetrics/Spotlight
Διάβασε επίσης:
Το finale της Sarah Burton για τον McQueen και η αρχή της Louise Trotter για τον Carven
Στις 30 Σεπτεμβρίου έκλεισε ένα κεφάλαιο για την επί 13 χρόνια creative director Sarah Burton στον Alexander McQueen, ενώ για τον οίκο Carven η Louise Trotter έκανε το ντεμπούτο της. Από την άλλη ο οίκος Hermès παρουσίασε μια επίδειξη μέσα σε στάχια και με το κόκκινο χρώμα να παρελαύνει σε όλες του τις αποχρώσεις.
Η συγκίνηση ήταν έντονη στον McQueen και στον Carven με τις 2 σχεδιάστριες να δημιουργούν μοναδικά κομμάτια. Η Burton εμπνεύστηκε από τη γυναικεία ανατομία, η Nadège Vanhee-Cybulski του Hermès οραματίστηκε ένα «tomato girl summer» και η Trotter πήγε τον οίκο Carven σε ένα μινιμαλιστικό επίπεδο με αρχιτεκτονικές γραμμές.
Εδώ θα δεις τις συλλογές των οίκων.
Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!
|