Now Reading
Αν το αεροπλάνο σού δημιουργεί φόβο δες πώς θα τον ξεπεράσεις με τη θεωρία του ζελέ

Αν το αεροπλάνο σού δημιουργεί φόβο δες πώς θα τον ξεπεράσεις με τη θεωρία του ζελέ

Avatar photo
Αν το αεροπλάνο σού δημιουργεί φόβο δες πώς θα τον ξεπεράσεις με τη θεωρία του ζελέ

Φόβος για πτήση: ένα συναίσθημα που βιώνουν πολλοί όταν μπαίνουν σε αεροπλάνο.

Το βίντεο με τίτλο «φόβος για τις πτήσεις», που δημοσιεύτηκε το 2022 στο Tik Tok από την influencer Anna Paul, έχει σχεδόν 40.000.000 προβολές, ένας σημαντικός αριθμός, που υποδηλώνει πόσο διαδεδομένη είναι η αεροφοβία , ένας όρος που χρησιμοποιείται στην ψυχολογία για να περιγράψει τον φόβο να μπεις και να πετάξεις με αεροπλάνο.

Η θεωρία του ζελέ

Αν το αεροπλάνο σού δημιουργεί φόβο δες πώς θα τον ξεπεράσεις με τη θεωρία του ζελέΗ θεωρία του ζελέ μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστεί ο φόβος των αναταράξεων του αεροπλάνου.
Το κορίτσι, που λέει ότι έλαβε τη συμβουλή ενός φίλου της  που είναι πιλότος, δείχνει ένα δοχείο με ζελέ στο οποίο εισάγει μια χάρτινη μπάλα που αντιπροσωπεύει το αεροπλάνο κρεμασμένο στον ουρανό. «Υπό την παρουσία αναταράξεων», εξηγεί, δονώντας το ζελέ με τα δάχτυλά της «το αεροπλάνο δονείται αλλά η πίεση του αέρα σε ολόκληρη την επιφάνειά του το κρατά σε πτήση. Έτσι, αν η καμπίνα αρχίσει να τρέμει, μην φοβάστε και φανταστείτε τον εαυτό σας κρεμασμένο: δεν κινδυνεύετε να πέσετε».

Αυτό είναι ένα διασκεδαστικό στοιχείο που μας επιτρέπει ωστόσο να εκλογικεύσουμε το άγχος που νιώθουμε. Και ίσως να το ξεπεράσει.

@anna..paull

Fear of flying tip ✈️❤️

♬ original sound – Anna Paul

Μια άλλη δημιουργός εξηγεί ότι, πριν από μια πτήση, υπενθυμίζει στον εαυτό της ότι αν δεν ήταν 100% ασφαλές, δεν θα επιτρεπόταν στο αεροπλάνο να απογειωθεί ή ακόμη και να έχει προσωπικό. Υπάρχουν πολλά, ωστόσο, που μπορούμε να κάνουμε τόσο πριν από την επιβίβαση όσο και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για να ξεπεράσουμε ή να μετριάζουμε τον φόβο, όπως εξηγεί η Δρ. Valeria Fiorenza Perris , ψυχοθεραπεύτρια και κλινική διευθύντρια της διαδικτυακής υπηρεσίας ψυχολογίας Unobravo.

Διάβασε επίσης: To σνακ που μισούν οι αεροσυνοδοί να τρως στο αεροπλάνο

Γιατί φοβόμαστε να πετάξουμε;

«Ο φόβος της πτήσης εμφανίζεται συχνά λόγω της έλλειψης ριζωμένης εξοικείωσης με το αεροπλάνο σε σύγκριση με άλλα πιο παραδοσιακά μέσα μεταφοράς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η αρχική δυσπιστία εξαφανίζεται ή μειώνεται με την εμπειρία και τη συνήθεια. Ωστόσο, εάν το αίσθημα του φόβου επιμένει, φτάνοντας σε υψηλό επίπεδο, σε σημείο να προκαλεί έντονες καταστάσεις άγχους πριν ή κατά τη διάρκεια της πτήσης, μπορούμε να μιλάμε για φοβία . Όπως συμβαίνει και με άλλες φοβίες, αυτό που πυροδοτεί τον συναγερμό δεν είναι το αντικείμενο του ίδιου του φόβου, αλλά η υποκειμενική αντίληψη του ατόμου και ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύει μια συγκεκριμένη κατάσταση».

Μάθε πώς να ταξιδεύεις πιο άνετα σε μεγάλες πτήσειςΠοιες είναι οι επιπτώσεις στο μυαλό και στο σώμα

«Ο φόβος για τα αεροπλάνα μπορεί να εκδηλωθεί διαφορετικά από άτομο σε άτομο και ποικίλλει σε διάρκεια και ένταση, αλλά τα γενικά συμπτώματα μπορεί να είναι παρόμοια είτε πρόκειται για βαθιά και επίμονη φοβία είτε αν ο φόβος περιορίζεται σε συγκεκριμένα επεισόδια, όπως αναταράξεις . Τα πιο κοινά συμπτώματα φόβου για πτήση περιλαμβάνουν σωματικές εκδηλώσεις όπως υπερβολική εφίδρωση, τρόμος , αίσθημα παλμών ή γρήγορος καρδιακός παλμός , δυσκολία στην αναπνοή , ναυτία ή πόνος στο στομάχι , ζάλη και μυϊκή ένταση. Σε συναισθηματικό επίπεδο , είναι πιθανό να βιώσετε έντονο άγχος ή πανικό , αισθήματα τρόμου , αισθήματα ανικανότητας ή έλλειψης ελέγχου και μερικές φορές ακόμη και προληπτικό άγχος από τις προηγούμενες μέρες. Από γνωστική άποψη , ο φόβος της πτήσης μπορεί να οδηγήσει όσους υποφέρουν από αυτόν να έχουν εμμονικές σκέψεις για πιθανούς κινδύνους ή να αναπτύξουν καταστροφικές φαντασιώσεις», εξηγεί η ψυχολόγος Valeria Fiorenza Perris .

Διάβασε επίσης: Πρώην υπάλληλος αεροπορικής εταιρείας μοιράζεται hack για να μη χάσεις ποτέ καμία πτήση

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST