Now Reading
Αν συνηθίζεις να διατηρείς τα αβοκάντο σε νερό μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς

Αν συνηθίζεις να διατηρείς τα αβοκάντο σε νερό μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς

Avatar photo
-α

Υπάρχουν σοβαροί λόγοι που πρέπει να σταματήσεις να αποθηκεύεις τα λαχταριστά αυτά φρούτα μέσα σε νερό.

Τα αβοκάντο είναι από τα πιο νόστιμα και γεμάτα με θρεπτικά συστατικά φρούτα και είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε σχεδόν κάθε συνταγή. Η μόνη δυσκολία τους είναι πως όταν χρειάζεσαι ένα ώριμο για να το προσθέσεις στο φαγητό σου, συνήθως δεν το διαθέτεις γιατί συνήθως είτε είναι πολύ άγουρα είτε έχουν χαλάσει. Έτσι, πολλοί μάγειρες έχουν βρει κόλπα για να τα διατηρούν και να τα έχουν όταν τα χρειάζονται.

Στο Διαδίκτυο έχουν κυκλοφορήσει μέθοδοι συντήρησης του αβοκάντο, υποσχόμενες όλες να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής αυτών των λεπτών πράσινων φρούτων. Ένα συγκεκριμένο hack έχει γίνει viral τους τελευταίους μήνες, κατακτώντας το TikTok και η μέθοδος είναι απλή και αισθητικά ευχάριστη, απαιτώντας την αποθήκευση των αβοκάντο σε ένα μεγάλο δοχείο γεμάτο νερό. Αυτό το σκεύος τοποθετείται στη συνέχεια στο ψυγείο, με τα αποθηκευμένα αβοκάντο να αναπηδούν ευχάριστα κάτω από την επιφάνεια. Όμως επιστήμονες μας προειδοποιούν να σταματήσουμε αυτή τη μέθοδο συντήρησης.

Πώς να φυτέψεις το δικό σου αβοκάντο στο σπίτι

Aυτό το hack αποθήκευσης τροφίμων θα μπορούσε στην πραγματικότητα να αποδειχθεί πρόσφορο έδαφος για δυνητικά επικίνδυνα παθογόνα που μεταδίδονται από τα τρόφιμα. Πιο συγκεκριμένα, το παθογόνο γνωστό ως λιστέρια, το οποίο ευδοκιμεί σε υγρά περιβάλλοντα και αντέχει στην ψύξη, έχει τη δυνατότητα να αναπαραχθεί γρήγορα σε αυτό το υγρό περιβάλλον αποθήκευσης. H Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων είπε στο chowhound.com ότι «δεν συνιστά» αυτό το hack αποθήκευσης, καθώς αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στα παθογόνα στην επιφάνεια του αβοκάντο να «πολλαπλασιαστούν».

Κίνδυνοι που παρουσιάζονται

Η λιστέρια μπορεί να προκαλέσει τυπικά συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, όπως ναυτία και πεπτικές διαταραχές. Αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει πιο επικίνδυνες επιπλοκές, ειδικά για όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και για όσες είναι έγκυες. Η φαινομενικά προφανής λύση σε αυτή την ανησυχία θα ήταν να πλύνεις πρώτα τα φρούτα σου. Ωστόσο, η βύθιση του αβοκάντο στο νερό καθιστά δυνατή τη διείσδυση τυχόν υπολειπόμενων ιχνών του παθογόνου στην επιφάνεια μέσω του φλοιού στον πολτό του φρούτου, επομένως ένα απλό πλύσιμο δεν αρκεί για να εξαλείψει τον κίνδυνο αυτής της μεθόδου αποθήκευσης.

αβοκάντο

Διάβασε επίσης: Να τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν τρως κάτι που έπεσε στο πάτωμα

Επιπλέον, βυθίζοντας τα αβοκάντο στο νερό ουσιαστικά εισάγουμε τα φρούτα σε ένα περιβάλλον ώριμο για αναπαραγωγή βακτηρίων, αυξάνοντας την πιθανότητα ασθένειας. Και η λιστέρια δεν είναι το μόνο βακτήριο για το οποίο θα πρέπει να ανησυχούμε. Παθογόνα όπως η σαλμονέλα αποτελούν επίσης κίνδυνο όταν πρόκειται για αβοκάντο και η σαλμονέλα ευδοκιμεί σε υγρά περιβάλλοντα, γεγονός που μπορεί να επεκτείνει την ικανότητά της να ζει στην επιφάνεια του φαγητού σου.

Ο πιο απλός και υγιής τρόπος για να διατηρήσεις τα αβοκάντο σου είναι να τα αφήσεις στον πάγκο σου να ωριμάσουν. Μπορείς επίσης να τα αποθηκεύσεις στο ψυγείο εάν θέλεις να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους, αν και είναι καλύτερο να καταναλώνεις τα ώριμα αβοκάντο μέσα σε λίγες μέρες.

Διάβασε επίσης: Πόσο αβοκάντο μπορείς να φας την ημέρα

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!


Site Footer
Dnews
theissue.gr

Site Footer