Now Reading
Αυτές είναι οι πιο τοξικές διαδικτυακές πλατφόρμες- Είναι το παιδί σου σε αυτές;

Αυτές είναι οι πιο τοξικές διαδικτυακές πλατφόρμες- Είναι το παιδί σου σε αυτές;

Avatar photo
youtube

Μια νέα μελέτη κατατάσσει τα Fortnite, Roblox, YouTube σε μια λίστα με τις πλατφόρμες όπου τα παιδιά βιώνουν τη μεγαλύτερη παρενόχληση.

Τα παιδιά γεννιούνται πλέον σε έναν κόσμο με μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και με έναν μπερδεμένο ιστό από εικόνες, παιχνίδια, χρήστες και αλγόριθμους που καθιστούν σχεδόν αδύνατο για τους γονείς να γνωρίζουν όλα όσα κάνουν. Μια νέα μελέτη από την ExpressVPN ρώτησε πάνω από 2.000 παιδιά στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο διαδίκτυο και σε ποιες πλατφόρμες.

Τα κορυφαία προβλήματα που ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν τα παιδιά είναι όταν κάποιος είναι αγενής ή τα βρίζει (34%), όταν βλέπουν τρομακτικά βίντεο (31%) και τρομακτικές φωτογραφίες (26%). Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιοποίησε το  pcmag.com οι γονείς τους, περίπου 2.000 ενήλικες που ερωτήθηκαν, έδωσαν ελαφρώς διαφορετικές απαντήσεις. Οι γονείς πιστεύουν ότι το κορυφαίο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους είναι ο εκφοβισμός (59%), τον οποίο τα παιδιά ανέφεραν ως το τέταρτο χειρότερο (22%). Μετά τον εκφοβισμό, οι ενήλικες ανησυχούν περισσότερο για την περιποίηση (45%) και τις προσβλητικές εικόνες/βίντεο (43%).

Αυτές είναι οι πιο τοξικές διαδικτυακές πλατφόρμες- Είναι το παιδί σου σε αυτές;

Οι κακόβουλοι διαδικτυακοί χρήστες ζητούν επίσης από τα παιδιά ακατάλληλες πληροφορίες: το 17% των παιδιών που συμμετείχαν στην έρευνα είπε ότι ένας άγνωστος ρώτησε το όνομα του σχολείου τους και το 14% είπε το ίδιο για τη διεύθυνση του σπιτιού τους. Ένα ανησυχητικό 21% των παιδιών είπε ότι τους ζητήθηκε να αγοράσουν κάτι.

Όλα αυτά συμβαίνουν στο σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα που περνούν στο διαδίκτυο αυτά τα παιδιά, κατά μέσο όρο 28 λεπτά την ημέρα μεταξύ των ηλικιών 4 και 13 ετών. Ο χρόνος που αφιερώνουν αυξάνεται καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν: τετράχρονα παιδιά ανέφεραν 21 λεπτά ανά ημέρα, και αυτός ο αριθμός φτάνει στα 45 λεπτά για 13χρονους.

tiktokΠερισσότερα παιδιά από την Αμερική (63%) από τα βρετανικά παιδιά (53%) ανέφεραν ότι κάνουν χρήση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η μελέτη βρήκε επίσης μια αξιοσημείωτη διαφορά στην εκπαίδευση σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, με περισσότερα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο να αναφέρουν ότι έχουν εκπαιδευτεί στο σχολείο (57%) από τα παιδιά των ΗΠΑ (40%). Οι πλατφόρμες όπου τα παιδιά βιώνουν τον περισσότερο εκφοβισμό, τις τρομακτικές εικόνες και άλλα αρνητικά σενάρια διαφέρουν επίσης ανά χώρα.

Αυτές είναι οι πιο τοξικές διαδικτυακές πλατφόρμες- Είναι το παιδί σου σε αυτές;

Οι πιο αρνητικές πλατφόρμες- Παιδιά στις ΗΠΑ

YouTube (43%)

Facebook (35%)

TikTok (28%)

Roblox (27%)

Instagram (26%)

youtubeΟι πιο αρνητικές πλατφόρμες- Παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο

Roblox (34%)

YouTube (34%)

TikTok (25%)

Fortnite (21%)

Facebook (16%)

social media εφηβοιΤο YouTube, το TikTok, το Instagram και το Facebook δεν επιτρέπουν σε παιδιά που αναφέρουν ότι είναι κάτω των 13 ετών να δημιουργούν λογαριασμούς. Αλλά το Roblox, ο ιστότοπος με τα περισσότερα προβλήματα για παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν προσδιορίζει ηλικία. Επίσης, η λέξη κλειδί εδώ είναι η αναφορά. Το ένα τέταρτο των παιδιών που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι είπαν ψέματα για την ηλικία τους στο διαδίκτυο (24%). Περίπου το 15% δίνει επίσης ψευδείς πληροφορίες όταν τους ρωτούν την ηλικία τους, τι ασχολούνται αυτήν τη στιγμή και την τοποθεσία τους.

H μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών είπε ότι οι γονείς και οι κηδεμόνες τους τα έχουν διδάξει σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο (84%). Οι περισσότεροι γονείς συμφωνούν ότι είναι πιο υπεύθυνοι για τη διδασκαλία των παιδιών τους σχετικά με αυτό (76%). Πολύ λιγότερα σχολεία (8%) και εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης (5%) είναι τα πιο υπεύθυνα.

Τα γραφήματα είναι από την ExpressVPN.

Διάβασε επίσης:

Η Google σε παρακολουθεί όπου και αν πας- Δες πώς θα απενεργοποιήσεις τον εντοπισμό τοποθεσίας

Google προσφέρει πολλές χρήσιμες εφαρμογές, αλλά αν έχεις μία από τις εφαρμογές του iPhone ή της συσκευής Android, υπάρχει πιθανότητα η εταιρεία να γνωρίζει την τοποθεσία σου. Ακόμα κι αν το ιστορικό τοποθεσίας του λογαριασμού σου στη Google είναι απενεργοποιημένο, ορισμένες εφαρμογές θα μπορούσαν να αποθηκεύουν την τοποθεσία σου με χρονική σήμανση.

Μετά από έρευνα του 2018 από το Associated Press, η Google πρόσθεσε λειτουργίες για να διευκολύνει τον έλεγχο της τοποθεσίας και άλλων δεδομένων που αποθηκεύονται και τι διαγράφεται με λειτουργίες όπως τα Δεδομένα, στους Χάρτες και την Αναζήτηση, που σου δίνουν γρήγορη πρόσβαση στα στοιχεία ελέγχου τοποθεσίας.

Αυτές είναι οι πιο τοξικές διαδικτυακές πλατφόρμες- Είναι το παιδί σου σε αυτές;Ωστόσο, η Google μήνυσε πολλές πολιτείες τον Ιανουάριο του 2022 για τη χρήση δεδομένων τοποθεσίας. Οι αγωγές ισχυρίστηκαν ότι η Google καθιστά “σχεδόν αδύνατο” για τους ανθρώπους να εμποδίσουν την παρακολούθηση της τοποθεσίας τους. Η Google υπερασπίστηκε τον εαυτό της ενάντια στις κατηγορίες, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί ήταν ανακριβείς και βασίστηκαν σε παρωχημένες δηλώσεις των ρυθμίσεών της.

Πώς θα δεις αν η Google σε παρακολουθεί

Υπάρχουν ρυθμίσεις που μπορείς να ελέγξεις για να βεβαιωθείς ότι η Google δεν σε παρακολουθεί. Θα σου πούμε πώς να ελέγξεις και να απενεργοποιήσεις την παρακολούθηση Google και ποια μπορεί να είναι τα αποτελέσματα αυτής της ενέργειας.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!


Site Footer
Dnews
theissue.gr

Site Footer