Now Reading
Όσα δεν σου έχουν πει για να κάνεις το πρωινό ξύπνημα μια απολαυστική διαδικασία

Όσα δεν σου έχουν πει για να κάνεις το πρωινό ξύπνημα μια απολαυστική διαδικασία

Avatar photo
Όσα δεν σου έχουν πει για να κάνεις το πρωινό ξύπνημα μια απολαυστική διαδικασία

Δυσκολεύεσαι να ξυπνήσεις νωρίς; Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές για να κοιμηθείς καλύτερα και να ξυπνάς γεμάτη ενέργεια!

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους είναι δύσκολο να ξυπνάς το πρωί. Είτε ξυπνάς νωρίς αλλά αισθάνεσαι κουρασμένη το πρωί είτε απλώς δεν ξυπνάς νωρίς και θα πρέπει να αλλάξεις την ώρα που κοιμάσαι το βράδυ.

  • Εάν ανήκεις στην πρώτη, όπου ξυπνάς και αισθάνεσαι κουρασμένη, μπορείς να μετατρέψεις τον εαυτό σου σε πρωινό άτομο, εντοπίζοντας τι δεν πάει καλά με τον ύπνο σου και διορθώνοντας το.
  • Εάν ανήκεις στην 2η ομάδα όμως μπορείς να γίνεις πρωινός τύπος αλλά θα χρειαστεί αλλαγή στον προγραμματισμό του ύπνου, αυτοπειθαρχία και συνέπεια.

Γιατί δυσκολεύεσαι να ξυπνήσεις το πρωί

Ένας σημαντικός παράγοντας που συνεισφέρει στα δύσκολα πρωινά είναι η νυχτερινή εγρήγορση, είπε ο Barton Scott, διατροφολόγος και ιδρυτής της Upgraded Formulas, μιας εταιρείας συμπληρωμάτων που επικεντρώνεται στη βελτίωση του ύπνου.

«Η νυχτερινή εγρήγορση είναι τελικά, ως έννοια, ότι δεν είναι αρμονική με τον κανονικό κιρκάδιο ρυθμό σας», είπε ο Scott. «Αυτό μπορεί να ονομαστεί χρονική κακή ευθυγράμμιση και αυτή η έλλειψη αρμονίας οδηγεί σε προβλήματα με το να κοιμηθείς».

Ακόμη μπορεί να βιώσεις συνειδητή εγρήγορση, όπου ξέρεις ότι δεν κοιμάσαι καλά ή μπορεί να βιώσεις κατακερματισμένο ύπνο, ο οποίος περιλαμβάνει πολλές σύντομες αφυπνίσεις κάθε βράδυ που δεν γνωρίζεις ή δεν θυμάσαι.

Όσα δεν σου έχουν πει για να κάνεις το πρωινό ξύπνημα μια απολαυστική διαδικασία

Συμβουλές για να ξυπνάς νωρίτερα

Εάν φυσικά δεν ξυπνάς νωρίς, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τακτικές όπως η έκθεση στο φως και οι σταδιακές αλλαγές στην ώρα του ύπνου σου για να αλλάξεις το ρολόι του σώματός σου. Αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν:

  • Ρύθμισε το ξυπνητήρι 15 λεπτά νωρίτερα κάθε δύο μέρες, συνεχίζοντας μέχρι να φτάσεις στην ιδανική ώρα αφύπνισης.
  • Μην κάνεις αναβολή, κάτι που μπορεί να κάνει ακόμα πιο δύσκολο το ξύπνημα
  • Πάρε λίγο πρωινό φως, όταν είναι δυνατόν, για 20 έως 30 λεπτά. Η έκθεση σε έντονο φως το πρώτο πράγμα το πρωί βοηθά στην καταστολή της παραγωγής μελατονίνης και στην επαναφορά του ρολογιού του σώματός σου.
  • Διατήρησε μια σταθερή ώρα αφύπνισης , ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.
  • Χρησιμοποίησε τη μέθοδο RISEUP: Απόφυγε να πατήσεις το κουμπί αναβολής, αυξάνεις τη δραστηριότητα την πρώτη ώρα που είσαι ξύπνια, λούζεσαι ή πλένεις το πρόσωπό σου, βγες στο φως του ήλιου
  • Απόφυγε την καφεΐνη μετά τις 3 το μεσημέρι
  • Φάε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες αμέσως μετά το ξύπνημα.
  • Απόφυγε το έντονο φως τα βράδια και τις οθόνες τους κινητού – τηλεόρασης

Όσα δεν σου έχουν πει για να κάνεις το πρωινό ξύπνημα μια απολαυστική διαδικασία

Χασμουριέσαι συνέχεια; Μάθε γιατί συμβαίνει, πώς σταματάει και πότε πρέπει να επισκεφθείς ειδικό

Η πιο επιστημονικά τεκμηριωμένη θεωρία σχετικά με το γιατί χασμουριόμαστε είναι ότι οφείλεται στη  ρύθμιση της θερμοκρασίας του εγκεφάλου. Η εισπνοή αέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της θερμοκρασίας του εγκεφάλου. Υπάρχουν όμως αρκετά ερωτήματα που εγείρονται σχετικά με το πώς  προκύπτει κυρίως ακόμα και ώρες που δεν το θεωρούμε λογικό, πώς το σταματάμε και γιατί είναι τόσο μεταδοτικό. Σκέψου ότι δεν υπάρχει ούτε μια φόρα που να έχεις βρεθεί στον ίδιο χώρο με κάποιον που χασμουριέται και να μην έχεις αρχίσει και εσύ να κάνεις το ίδιο.  

Όσα δεν σου έχουν πει για να κάνεις το πρωινό ξύπνημα μια απολαυστική διαδικασία

Οι θεωρίες για το χασμουρητό 

Ακόμα και η σκέψη ότι χασμουριέσαι μπορεί να σε κάνει να χασμουρηθεις. Είναι κάτι που κάνουν όλοι, ακόμα και τα ζώα, και δεν πρέπει να προσπαθείς να το καταπνίξεις γιατί όταν χασμουριέσαι, είναι επειδή το σώμα σου το χρειάζεται. Είναι μια από τις πιο μεταδοτικές, ανεξέλεγκτες ενέργειες που κάνει ένα σώμα.  Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με το γιατί οι άνθρωποι χασμουριούνται. Μια δημοφιλής θεωρία είναι ότι το χασμουρητό βοηθά το σώμα μας να φέρει περισσότερο οξυγόνο. Αλλά αυτή η θεωρία έχει ως επί το πλείστον καταρριφθεί.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα 5 πιο τυχερά ζώδια για το 2025



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!


Site Footer
Dnews
theissue.gr

Site Footer