Έχεις βρώμικους λευκούς τοίχους; Με 1 από τους 3 τρόπους θα τους κάνεις λες και τους έβαψες μόλις
Αν έχεις λευκούς τοίχους ή γενικά ανοιχτόχρωμους μην απελπίζεσαι υπάρχουν εύκολοι τρόποι να τους καθαρίσεις.
Οι λευκοί τοίχοι και γενικώς οι ανοιχτόχρωμοι είναι θαυμάσιοι όταν φρεσκοβαμμένοι. Όμως το λευκό χρώμα δείχνει κάθε σημάδι φθοράς. Το να μάθεις πώς να καθαρίζεις τους λευκούς τοίχους είναι ένα σημαντικό βήμα για να διατηρήσεις το σπίτι σου φωτεινό και υπάρχουν αρκετοί εύκολοι τρόποι για να τους φρεσκάρεις σε χρόνο μηδέν.
Οι λευκοί τοίχοι μπορούν να καθαριστούν με οικιακά διαλύματα, όπως σαπούνι πιάτων ή μια πάστα μαγειρικής σόδας και νερού, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν με ένα βρεγμένο σφουγγάρι και να σκουπιστούν. Αν όμως είναι επίμονοι, είναι δυνατό να αποκτήσεις πεντακάθαρους λευκούς τοίχους με εμπορικά προϊόντα, όπως καθαριστικά για όλες τις χρήσεις.
Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις τους λευκούς τοίχους
Οι τοίχοι είναι συνήθως από τα τελευταία πράγματα που πρέπει να καθαριστούν, συχνά μόνο κατά τη διάρκεια μιας γενικής καθαριότητας ή πριν από σημαντικά γεγονότα στο σπίτι, όπως η μετακόμιση. Αλλά επειδή οι λευκοί τοίχοι εμφανίζουν σκόνη και βρωμιά πιο γρήγορα από άλλα χρώματα βαφής, καλό είναι να τους καθαρίζεις περίπου 2 φορές το χρόνο ή όταν εμφανιστούν λεκέδες, συμβουλεύει το The Spruce. Οι λευκοί τοίχοι πιθανότατα θα απαιτούν πιο συχνό καθαρισμό, ειδικά σε σπίτια με παιδιά ή κατοικίδια.
Εργαλεία Καθαρισμού
1 σφουγγάρι
1 πετσέτα ή πανάκι μικροϊνών
1 ρολό χαρτί
Υλικά
1 καθαριστικό για όλες τις χρήσεις
1 ήπιο σαπούνι πιάτων
1 μαγειρική σόδα
Ξίδι (προαιρετικά)
Μέθοδος 1: Καθαριστικό για όλες τις χρήσεις
Χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις με πανί από μικροΐνες, πανί ή χαρτοπετσέτα. Επίλεξε ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις που κάνει σαπουνάδα διότι αυτά λειτουργούν καλύτερα για να μαζέψεις κολλώδεις βρωμιές, όπως φαγητό ή ποτό. Η μέθοδος καθαρισμού γενικής χρήσης λειτουργεί καλύτερα εάν καθαρίσεις αμέσως έναν λεκέ.
Μέθοδος 2: Σαπούνι πιάτων και μαλακό σφουγγάρι
Ταμπόναρε μια κουκκίδα σαπουνιού πιάτων στον λεκέ. Άφησε το να καθίσει για λίγα λεπτά και μετά σκουπίστε το με ένα υγρό πανί από μικροΐνες. Το σαπούνι πιάτων είναι ένα φανταστικό καθαριστικό για επιφάνειες γενικά από το σπίτι σου. Επίλεξε ένα ήπιο σαπούνι πιάτων που δεν έχει πολύ βαρύ άρωμα ή άλλες σκληρές χημικές ουσίες. Αν δεν αφαιρεθεί την πρώτη φορά που θα το δοκιμάσεις, επανέλαβετη διαδικασία δύο ή τρεις φορές.
Μέθοδος 3: Πάστα μαγειρικής σόδας
Δοκίμασε μια φυσική θεραπεία με μαγειρική σόδα για έναν επίμονο λεκέ. Η μαγειρική σόδα λειτουργεί στους περισσότερους τύπους λεκέδων και επιφανειών. Πάρε λίγη μαγειρική σόδα και ένα μπολ και δημιούργησε μια πάστα χρησιμοποιώντας 3 μέρη μαγειρικής σόδας σε 1 μέρος νερού. Θα πρέπει να έχει ελαφρώς κολλώδη υφή, οπότε προσάρμοσε την αναλογία σου ανάλογα. Άπλωσε απαλά την πάστα στον τοίχο με ένα βρεγμένο σφουγγάρι. Άφησε το να καθίσει – όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο. Μόλις εμποτιστεί επαρκώς, καθάρισε το σημείο με ένα υγρό πανί από μικροΐνες ή χαρτί κουζίνας.
Εάν ο λεκές επιμένει ή θέλεις να αφαιρέσεις μια μυρωδιά από τον τοίχο ταυτόχρονα, δοκίμασε να φτιάξεις μια πάστα μαγειρικής σόδας χρησιμοποιώντας ξύδι αντί για νερό.
Διάβασε επίσης:
Πώς να απαλλαγείς από τη μυρωδιά του καμένου στο φούρνο μικροκυμάτων σου
Η αναμφισβήτητη καμένη μυρωδιά που αναδύεται από τον φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να είναι τόσο ανησυχητική όσο και δυσάρεστη εμπειρία. Είτε πρόκειται για τα υπολείμματα ενός υπερβολικά μαγειρεμένου γεύματος, είτε για μια παραμελημένη σακούλα ποπ κορν που έχει αφεθεί για πολύ καιρό, η καμένη μυρωδιά φαίνεται να παραμένει και να διεισδύει στην κουζίνα σου.
Οι φυσικές μέθοδοι απόσμησης που χρησιμοποιούν συστατικά όπως λεμόνι, ξύδι, μαγειρική σόδα, κατακάθι καφέ ή ενεργό άνθρακα μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα.
Εδώ θα διαβάσεις τον τρόπο για να απαλλαγείς.
Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!
|