Now Reading
Φτιάξε σωστά το προφίλ σου στο LinkedIn και βρες «κρυφά» νέα εργασία

Φτιάξε σωστά το προφίλ σου στο LinkedIn και βρες «κρυφά» νέα εργασία

Avatar photo
κοπέλα σε γραφείο

Το LinkedIn έχει αποδειχθεί ως ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης. Εάν είσαι ήδη χρήστης της εφαρμογής, μάθε πώς θα αναζητήσεις νέα εργασία χωρίς να γίνεις αντιληπτή από τον εργοδότη σου.

Το LinkedIn είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για εύρεση εργασίας, ενώ παράλληλα σε βοηθά στον επαγγελματικό σου προσανατολισμό. Αν ψάχνεις λοιπόν μια νέα δουλειά το LinkedIn είναι εδώ για σένα αρκεί να κάνεις τα σωστά βήματα.

Η Linda Pophal, ιδρύτρια της Strategic Communications, βοηθά τους πελάτες στο marketing και όλους τους τρόπους δίνοντας έμφαση στο ρόλο του LinkedIn. Λέει ότι δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσελκύσεις πελάτες και επιχειρήσεις, αλλά λειτουργεί καλά και για όσους αναζητούν εργασία. «Τα άτομα που αναζητούν εργασία μπορούν να σκεφτούν το LinkedIn ως μηχανή αναζήτησης και στόχος τους θα πρέπει να είναι να εμφανίζονται σε αναζητήσεις που χρησιμοποιούν οι υπεύθυνοι προσλήψεων, οι επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού και οι διευθυντές προσλήψεων για να βρουν ταλέντα», εξηγεί.

Το κόλπο είναι να το χρησιμοποιήσεις με τρόπο που να σε κάνει ορατή στις εταιρίες που προσλαμβάνουν και όχι στον τρέχοντα εργοδότη και τους συναδέλφους σου. Μάθε μερικούς τρόπους με τους οποίους η Pophal αλλά και άλλοι επαγγελματίες προτείνουν ώστε να σε προσελκύσουν εταιρίες για εργασία.

LinkedIn

 1. Ενημερώστε το προφίλ σου

Η ενσωμάτωση λέξεων-κλειδιών και φράσεων που θα χρησιμοποιούσαν οι υπεύθυνοι προσλήψεων για να βρουν πιθανούς υπαλλήλους είναι το κλειδί σε αυτό το βήμα.

«Τα άτομα που αναζητούν εργασία θα πρέπει να εξετάσουν τον τύπο της εργασίας που θέλουν, τον τύπο της τεχνογνωσίας που θα αναζητούσαν οι υπεύθυνοι προσλήψεων και στη συνέχεια να ενσωματώσουν λέξεις-κλειδιά και φράσεις που σχετίζονται με αυτήν τη δουλειά», συμβουλεύει η Pophal.

Κατά την ενημέρωση του προφίλ σου, φρόντισε να απενεργοποιήσεις το κουμπί “ειδοποίηση δικτύου”, τονίζει η Amanda Miller, υπεύθυνη εμπειρίας υποψηφίου στο Resume and Career Services. «Εάν είναι ενεργοποιημένο, όλοι στο δίκτυό σου θα ειδοποιηθούν, κάτι που δεν είναι αυτό που θέλεις εάν είσαι συνδεδεμένη με τους εργοδότες του», λέει ο Miller. «Και μην δημοσιεύεις ότι ψάχνεις για νέα δουλειά», προσθέτει.

Φτιάξε σωστά το προφίλ σου στο LinkedIn και βρες «κρυφά» νέα εργασία

 2. Δημιούργησε συνδέσεις

«Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το LinkedIn όταν κάποιος κάνει μια αναζήτηση είναι ότι τα αποτελέσματα αναζήτησής του θα προέρχονται από τις δικές του συνδέσεις πρώτου και δεύτερου βαθμού και από μέλη των ομάδων στις οποίες ανήκουν», εξηγεί η Pophal και προσθέτει: «Όσες περισσότερες συνδέσεις έχεις, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να εμφανιστείς σε μια αναζήτηση».

 3. Κάνε εγγραφή στις περισσότερες επιτρεπόμενες ομάδες

Σύμφωνα με την Pophal, ο αριθμός αυτός ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 100. «Επίλεξε ομάδες που έχουν μεγάλο αριθμό μελών και σχετίζονται με τον κλάδο (ή) το επάγγελμα στο οποίο θέλεις να βρεις δουλειά», λέει, σημειώνοντας ότι και οι υπεύθυνοι προσλήψεων είναι πιθανό να είναι μέλη αυτών των ομάδων. «Όταν συμμετέχεις σε ομάδες που μπορεί να σχετίζονται με την αναζήτηση εργασίας, επέλεξε τη ρύθμιση που δεν θα εμφανίζει το λογότυπο της ομάδας στη σελίδα του προφίλ σου. Εμφάνισε μόνο λογότυπα ομάδων που θα σε προσελκύουν θετικά από την άποψη της καριέρας σου».

γυναίκα

Διάβασε επίσης:

Οι καλύτερες δικαιολογίες για να λείψεις από τη δουλειά σου και να το πεις άφοβα στο αφεντικό σου

ι εργάσιμες μέρες είναι περίπου 260 σε έναν χρόνο, πράγμα που σημαίνει οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης περνούν το 70% το χρόνο τους στο γραφείο, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Όμως είναι κάποιες μέρες που αναπόφευκτα πρέπει να λείψουμε από τη δουλειά, για λόγους υγείας, προσωπικούς ή ακόμη και οικογενειακούς. Πολλές εταιρείες παρέχουν στους υπαλλήλους τους ένα ποσό ημερών ασθένειας, προσωπικών ημερών και ημερών άδειας. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να πούμε τι συνιστά εύλογη δικαιολογία για να μην εμφανιστεί κανείς στη δουλειά, ιδίως αν πρόκειται για αίτημα της τελευταίας στιγμής.

Φτιάξε σωστά το προφίλ σου στο LinkedIn και βρες «κρυφά» νέα εργασία

«Πρέπει να είναι κάτι που βοηθά τον εργοδότη σας να δει γιατί δε θα ήσασταν παραγωγικός ή ότι η ποιότητα της εργασίας σας θα υποβαθμιζόταν και θα οδηγούσε σε προβλήματα», δήλωσε στο Insider η Laura Smith-Proulx, συγγραφέας βιογραφικών σημειωμάτων στελεχών και πρώην υπεύθυνη προσλήψεων που έχει καθοδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους σε απολύσεις, μετακινήσεις, προαγωγές, πολιτικές γραφείου και άλλα εργασιακά σενάρια. Αν δεν είσαι σίγουρη αν δικαιολογείται η απουσία σου από μια εργάσιμη ημέρα, εδώ είναι οι καλύτεροι λόγοι για να μην εμφανιστείς – και συμβουλές για να το πεις στο αφεντικό σου.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-A
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!


Site Footer
Dnews
theissue.gr

Site Footer