Σου έρχονται συνεχώς διαφημιστικά μηνύματα στο email σου; Διάγραψέ τα μαζικά με έξυπνο τρόπο
Εάν έχεις ένα σωρό εισερχόμενα και θέλεις να καθαρίσεις το inbox, η μαζική διαγραφή μηνυμάτων από το Gmail θα σου φανεί χρήσιμη. Διάβασε παρακάτω τους τρόπους.
Τρία πράγματα είναι σίγουρα όταν έρχεται η περίοδος των γιορτών: υπερκατανάλωση φαγητού, υπερβολικές δαπάνες, και τα εισερχόμενά μας είναι γεμάτα με μηνύματα μάρκετινγκ από σχεδόν κάθε μάρκα που έχεις δει ποτέ. Με τον θόρυβο της Black Friday και της Cyber Monday να καταλαγιάζει, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να σαρώσεις τα εισερχόμενά σου, να ανακαλύψεις ποιες μάρκες δεν ξέρεις καν ότι είχαν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου και να τις εξαφανίσεις από το πρόσωπο του πλανήτη.
Η διαδικασία της διαγραφής είναι γρήγορη και εύκολη, και το πόσος χρόνος θα χρειαστεί εξαρτάται πραγματικά από το πόσα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα θέλεις να διαγράψεις. Δες πώς μπορείς να το κάνεις στο Gmail, το Outlook και σε άλλες πλατφόρμες. Ανεξάρτητα από την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείς, υπάρχει μια καθολική μέθοδος για τη διαγραφή.
1. Άνοιξε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μετακινήσου προς τα κάτω στην επιλογή “Διαγραφή”
Ο συνήθης τρόπος διαγραφής απαιτεί κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος του επιλεγμένου email, σάρωση των γραμμών του ύποπτα μικρότερου κειμένου και εύρεση και κλικ στη λέξη-κλειδί “Διαγραφή”. Μπορεί να σε πάρει ένα ή δύο δευτερόλεπτα για να βρείτε το συνδεδεμένο κείμενο, αλλά κάθε λίστα αλληλογραφίας που βασίζεται σε συνδρομή είναι υποχρεωμένη να σου δίνει αυτή τη δυνατότητα.
2. Αφαίρεσε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου από τη λίστα αλληλογραφίας
Ανάλογα με την εταιρεία, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο Διαγραφή μπορεί να σε κατευθύνει σε μια σελίδα φόρμας που σου ζητά να επιβεβαιώσεις τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου για την αφαίρεση ή/και να επιλέξεις τα κουτάκια για τα μηνύματα και τις ειδοποιήσεις από τις οποίες θέλεις να εξαιρεθείς. Η καλύτερη περίπτωση είναι όταν ο σύνδεσμος Unsubscribe αφαιρεί αυτόματα το email σου από τη λίστα αλληλογραφίας όταν κάνεις κλικ σε αυτόν.
Πώς να διαγραφείτε από το Gmail
Το Gmail βρίσκεται στην αγαπημένη λίστα από τότε που εισήγαγε την καρτέλα Προωθήσεις, ένα ειδικό τμήμα που αποθηκεύει αυτόματα τα εισερχόμενα μηνύματα μάρκετινγκ, ώστε να μην γεμίζουν τα κύρια εισερχόμενά σου. Αυτό, από μόνο του, θα πρέπει να κάνει τη διαγραφή από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην πλατφόρμα πολύ πιο απλή.
Χρήση της συντόμευσης Unsubscribe
Αν και η παραδοσιακή μέθοδος λειτουργεί στο Gmail, υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος για να διαγράφεις από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ίσως δεν γνωρίζεις. Μόλις κάνεις κλικ σε ένα διαφημιστικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αντί να κάνεις κύλιση μέχρι κάτω, θα πρέπει να υπάρχει ένα κουμπί Διαγραφής δίπλα στη διεύθυνση του αποστολέα στην κορυφή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι κλικ στο κουμπί και στη συνέχεια να επιβεβαιώσεις ότι θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις παρόμοια μηνύματα από τον αποστολέα.
H Google παρέχει ειδική λειτουργία για ασφαλές σερφάρισμα
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Google σε εκατομμύρια κατόχους Android ώστε να αλλάξουν τις ρυθμίσεις και να ελέγξουν μια ειδική λειτουργία που μπορεί να τους κρατήσει ασφαλείς στο διαδίκτυο. Η λειτουργία ονομάζεται Google Play Protect και λειτουργεί μέσω του επίσημου καταστήματος Google Play. Διατίθεται δωρεάν στα τηλέφωνα Android και μπορεί ουσιαστικά μας σώσει από καταστροφικές επιθέσεις χάκερ. «Χρησιμοποιήστε το Google Play Protect για να διατηρήσετε τις εφαρμογές σας ασφαλείς και τα δεδομένα σας ιδιωτικά», εξήγησε η Google. «Το Google Play Protect ελέγχει τις εφαρμογές και τις συσκευές σας για επιβλαβή συμπεριφορά», πρόσθεσε.
Πώς λειτουργεί το Google Play Protect;
- Ελέγχει τις εφαρμογές του καταστήματος Google Play για την ασφάλειά τους πριν από τη λήψη
- Ελέγχει για εφαρμογές εκτός του καταστήματος Play που μπορεί να είναι επιβλαβείς
- Μας προειδοποιεί για επιβλαβείς εφαρμογές
- Απενεργοποιεί ή αφαιρεί επιβλαβείς εφαρμογές
- Μας προειδοποιεί για εφαρμογές που παραβιάζουν την πολιτική με το να κρύβονται ή να παρουσιάζονται ψευδώς
- Μας στέλνει ειδοποιήσεις απορρήτου για εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν δικαιώματα για πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα
- Επαναφέρει τα δικαιώματα εφαρμογών για να προστατεύσει το απόρρητό μας
Φυσικά, η λειτουργία προστασίας της Google ενδέχεται να μην εντοπίσει όλες τις περιπτώσεις κακής συμπεριφοράς οπότε θα πρέπει να εξακολουθούμε να είμαστε προσεκτικοί στο διαδίκτυο.
Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!
|