Χάνεις συνεχώς τα πράγματά σου; Αυτή είναι η λύση για να τα βρίσκεις πανεύκολα
3 πράγματα αποτελούν τη λύση για να βρίσκεια όλα όσα έχεις χάσει με τον πιο εύκολο τρόπο.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να αφήνεις το τηλέφωνό σου σε ένα σημείο όταν επιστρέφεις στο σπίτι και να ξεχνάς πού το τοποθέτησε 5 λεπτά αργότερα. Η λανθασμένη τοποθέτηση αντικειμένων συμβαίνει σε όλους σε οποιαδήποτε ηλικία (ίσως δεν χρειάζεται να ανησυχείς ακόμα για το Αλτσχάιμερ) και σημαίνει απλώς ότι η προσοχή μας ήταν αλλού όταν αφήσαμε το συγκεκριμένο αντικείμενο. Ωστόσο, αυτό το γεγονός δεν το κάνει λιγότερο ενοχλητικό.
Ευτυχώς, μπορούμε να αλλάξουμε σταδιακά τις συνήθειές μας, έτσι ώστε το να χάνουμε τα ίχνη των πραγμάτων μας να γίνεται λιγότερο συχνό. Τρια είναι τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να πάρεις για να βεβαιωθείς ότι έχεις έναν γρήγορο τρόπο να βρίσκεις τα χαμένα αντικείμενά σου όταν εξαφανιστούν.
1. Εάν χάσεις ένα αντικείμενο εκτός σπιτιού κάνε εγγραφή σε μια ομάδα του Facebook με τα «Απολεσθέντα αντικείμενα»
Συνδέσου στο προφίλ σου στο Facebook και πληκτρολόγησε «Απολεσθέντα αντικείμενα» στη γραμμή αναζήτησης για να συμμετάσχεις σε μια ομάδα με περισσότερα από 51.000 άτομα που αναζητούν χαμένα αντικείμενα. Δημιούργησε μια ανάρτηση με πληροφορίες σχετικά με το προϊόν που έχεις χάσει και πληκτρολόγησε το #χαμενα για να δηλώσεις ότι το προϊόν σου δεν βρέθηκε. Υπάρχει πιθανότητα ένα μέλος της ομάδας στην περιοχή σου να έχει βρει το αντικείμενο και οι αναρτήσεις μπορούν επίσης να κοινοποιηθούν στο προφίλ σου για να διαδοθεί η είδηση. Το καλό των social media.
2.Αν ψάχνεις για κάτι που έχασες μέσα στο σπίτι σκέψου τα μη οπτικά χαρακτηριστικά του
Μια ενδιαφέρουσα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι ήταν σε θέση να βρίσκουν αντικείμενα πολύ πιο γρήγορα αν σκέφτονταν τα μη οπτικά χαρακτηριστικά του αντικειμένου (όπως η σκληρότητα ή η απαλότητα) παρά τα οπτικά του (όπως το χρώμα, το μέγεθος και το σχήμα). Γιατί μπορεί να λειτουργήσει αυτό; Ο γνωστικός νευροεπιστήμονας Jason Fischer και η ομάδα του πιστεύουν ότι σε βοηθά να εστιάσεις και να συντονίσεις τις άχρηστες πληροφορίες. Για παράδειγμα: Αν ψάχνεις για ένα πουλόβερ, θα ήταν καλύτερα να εστιάσεις στην απαλότητά του παρά στο χρώμα του. Αυτό συμβαίνει επειδή θα αφιερώνεις περισσότερο χρόνο κοιτάζοντας μαλακά αντικείμενα παρά σκληρά.
3. Για να παρακολουθείς τα ηλεκτρονικά σου αντικείμενα: Ρυθμίστε το «Find My» στο τηλέφωνό σου
Καλά νέα για χρήστες υπολογιστών iPhone και Apple: Η εφαρμογή Find My είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να παρακολουθούμε όλα τα ηλεκτρονικά μας αντικείμενα. Δες πώς λειτουργεί: Μπορείς να επιλέξεις να μοιραστείς την τοποθεσία του τηλεφώνου σου με έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς σου. Στη συνέχεια, εάν το τηλέφωνό σου χαθεί, ο φίλος σου μπορεί να το παρακολουθήσει εύκολα. (Εάν έχεις έναν υπολογιστή Apple που είναι συνδεδεμένος στο τηλέφωνό σου, μπορείς να δεις την τοποθεσία του τηλεφώνου σου και από τον υπολογιστή σου).
Διάβασε επίσης:
Νιώθεις ότι ξεχνάς; Δεν είναι Αλτσχάιμερ- 4 πράγματα θα σε βοηθήσουν να θυμάσαι
Για όλα φταίει η μνήμη μας αν νιώθεις πως ξεχνάς διαρκώς! Μην αγχώνεσαι δεν είσαι σε πρώιμο στάδιο Αλτσχάιμερ αρκεί να ακολουθήσεις 4 tips για να επαναφέρεις τη μνήμη σου αμέσως. Αν νιώθεις πως ξεχνάς συνεχώς πράγματα δεν είσαι η μόνη. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από αυτό το συναίσθημα του να σου μιλούν οι άλλοι για γεγονότα κι εσύ να μη θυμάσαι πως συνέβησαν ή ειπώθηκαν ποτέ.
Το να διατηρείς τη σκέψη σου ευκρινή είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζεις. Αυτές οι επιστημονικές ανακαλύψεις θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις την υγεία του εγκεφάλου σου μέσα σε λίγα μόλις λεπτά την ημέρα, βοηθώντας το μυαλό σου να λειτουργεί σαν να είσαι χρόνια νεότερη.
1.Όλα είναι θέμα μνήμης
Έχει συμβεί στους περισσότερους να μπαίνουν σε ένα δωμάτιο και να ξεχνάνε γιατί. Ιάπωνες επιστήμονες βρήκαν ένα έξυπνο τέχνασμα που ονομάζουν «σημαδέψτε και ονοματίστε» που βοηθάει. Πώς γίνεται; Δείξε προς την κατεύθυνση που πας (όπως για παράδειγμα προς την κουζίνα) και πες δυνατά την ενέργεια που πρόκειται να εκτελέσεις (όπως, «Ανάβω την καφετιέρα»). Αυτό ευθυγραμμίζει, λένε, τις σκέψεις με το σώμα σου, ενισχύοντας τη βραχυπρόθεσμη μνήμη.
Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ
Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!
|