Now Reading
Κάνε ένα «διάλειμμα» πριν αλλάξεις δουλειά και δες σε τι ωφελεί την ψυχική υγεία σου

Κάνε ένα «διάλειμμα» πριν αλλάξεις δουλειά και δες σε τι ωφελεί την ψυχική υγεία σου

Avatar photo
Εργασία

Νέα σεζόν, νέα… δουλειά; Μάθε γιατί πρέπει να πάρεις τον χρόνο σου πριν αλλάξεις εργασιακό περιβάλλον.

Εγκατέλειψες μια δουλειά που σου προκαλούσε εξάντληση και τώρα στόχος σου είναι να αφιερώσεις χρόνο για να ταξιδέψεις. Θέλεις να επαναφορτιστείς και ενδεχομένως να κάνεις μια αλλαγή καριέρας στο τέλος της ξεκούρασης. Ή, ίσως απολύθηκες και τώρα ξοδεύεις τις μέρες αναζητώντας θέση εργασίας στο LinkedIn. Είναι αυτονόητο ότι αυτή η συγκεκριμένη περίοδος θα είναι προκλητική και γεμάτη με άγχος.

Στην καλύτερη περίπτωση, η άδεια σου φτάνει με την εγγύηση ενός νέου ρόλου που σε περιμένει κάπου αλλού. Αυτό είναι πιθανό να συμβεί εάν σου προσφερθεί μια νέα θέση εργασίας από διαφορετικό εργοδότη ενώ είσαι ακόμα στην τρέχουσα εταιρεία σου. Είσαι σίγουρη ότι είναι ένας ρόλος που θα μπορούσες να κάνεις καλά και για αυτό είσαι ενθουσιασμένη για την προοπτική της αλλαγής.

Μπορεί να πιστεύεις ότι το να φύγεις  από την παλιά σου δουλειά και να πας αμέσως σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον θα είναι εύκολη υπόθεση. Ο Kerry Schofield του Good.Co είπε στο Business Insider  ότι οι άνθρωποι είτε δεν θέλουν να φαίνονται «τεμπέληδες ή μη δεσμευμένοι» ή ανησυχούν για πράγματα όπως η ασφάλιση υγείας. Ακόμη και με αυτές τις ανησυχίες (οι οποίες μπορούν να οδηγηθούν προς όφελός σου), υπάρχει περίπτωση να διευκρινιστεί γιατί αξίζει να κάνεις ένα «διάλειμμα» μεταξύ των δύο εργασιών.

Κάνε ένα «διάλειμμα» πριν αλλάξεις δουλειά και δες σε τι ωφελεί την ψυχική υγεία σου

Το να παίρνεις άδεια μπορεί να σε βοηθήσει να ευθυγραμμιστείς ξανά και να προετοιμαστείς καλύτερα για τον νέο ρόλο. Παρόλο που υπάρχουν τρόποι να ρομαντικοποιήσεις τη ζωή σου ενώ εργάζεσαι με πλήρη απασχόληση, πολύ λίγοι από εμάς το κάνουμε αυτό στην πραγματικότητα. Οι ζωές μας τείνουν να περιστρέφονται γύρω από τη ρουτίνα, να ξυπνάμε, να πηγαίνουμε στη δουλειά, να επιστρέφουμε σπίτι, να ετοιμάζουμε γεύματα και να κοιμόμαστε. Τα Σαββατοκύριακα είναι συνήθως γεμάτα με θελήματα που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Το να κάνεις ένα τόσο απαραίτητο διάλειμμα πριν αναλάβεις μια νέα επαγγελματική ευθύνη μπορεί να είναι καλό για την ψυχική και συναισθηματική σου υγεία. Θα μπορούσε επίσης να σου δώσει λίγο χρόνο, να αλλάξεις ταχύτητα και να προετοιμαστείς για το νέο σου ρόλο, είτε αυτό σημαίνει εξοικείωση με τις πολιτικές της εταιρείας είτε χαρτογράφηση μυαλού για κάποιες δημιουργικές ιδέες για έργα που θα θέλεις να παρουσιάσεις.

Ο Schofield μοιράστηκε με το Business Insider ότι το διάλειμμα θα μπορούσε πραγματικά να αποδώσει μακροπρόθεσμα. «Οι άνθρωποι είναι πλάσματα της συνήθειας, και δυσκολευόμαστε να κάνουμε απότομες αλλαγές. Το να αφιερώνουμε λίγο χρόνο πριν ξεκινήσουμε το νέο τρόπο ζωής μας, μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχολογική υγεία και τη βελτιστοποίηση της απόδοσης», δήλωσε.

Εργασία

Πόσος χρόνος είναι ο σωστός χρόνος;

Ο χρόνος εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, τις ανάγκες της εταιρείας που σε προσλαμβάνει, τις δεσμεύσεις που θέλεις να εκπληρώσεις στον παλιό σου ρόλο πριν φύγεις, οικονομικές ανησυχίες όπως η ασφάλιση υγείας και η αναμονή μέχρι το τέλος του έτους.

Ο περισσότερος χρόνος που θα μπορούσες πιθανώς να ζητήσεις μπορεί να είναι ένας μήνας, αν και για μερικούς ανθρώπους, ακόμη και μια εβδομάδα θα είναι αρκετή. Η αυτογνωσία είναι το κλειδί όταν διαπραγματεύεσαι το ρεπό σου, σύμφωνα με τον Schofield. Ποια είναι η προσωπικότητά σου; Σε τι είδους ή ρόλο πας; Θα σε έκανε να βαριέσαι ο πολύς χρόνος; Όλα αυτά είναι καλές ερωτήσεις για να κάνεις στον εαυτό σου!

Κάνε ένα «διάλειμμα» πριν αλλάξεις δουλειά και δες σε τι ωφελεί την ψυχική υγεία σου

Διάβασε επίσης:

6 μυστικά για να ξεχωρίσεις από τους άλλους στην πρώτη συνέντευξη για δουλειά

πανδημία έχει επηρεάσει τον κόσμο της εργασίας όχι μόνο στην αγορά αλλά και στην παραδοσιακή συνέντευξη για δουλειά. Φτάνει η στιγμή που η εταιρεία στην οποία έστειλες βιογραφικό σε καλεί τηλεφωνικά προκειμένου να κλείσετε ραντεβού από κοντά ή μέσω skype για να μιλήσει μαζί σου για την αρμόδια θέση εργασίας.

Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι αφού πλέον μια επιτυχημένη συνέντευξη αποτελείται από έναν διεγερτικό διάλογο παρά από μια μονόπλευρη ανάκριση. Αποφεύγοντας βασικά λάθη θα κάνεις καλύτερη εντύπωση και όλα θα κυλήσουν ρολόι.

Κάνε ένα «διάλειμμα» πριν αλλάξεις δουλειά και δες σε τι ωφελεί την ψυχική υγεία σου

Tips που μπορούν να σε βοηθήσουν να «ξεχωρίσεις» από το πλήθος:

1. Μην κακολογείς το παλιό σου αφεντικό

Όταν σε ρωτούν γιατί έφυγες ή αναζητάς μια νέα δουλειά αλλού (κάτι που πιθανότατα θα προκύψει), μην μιλήσεις άσχημα για τον προηγούμενο εργοδότη. Αντίθετα, εστιάστε στο γιατί είσαι ενθουσιασμένος που θα γίνεις μέλος μιας νέας ομάδας.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!


Site Footer
Dnews
theissue.gr

Site Footer