Now Reading
Μικρά hacks που υπόσχονται οργανωμένο σπίτι ανά πάσα στιγμή

Μικρά hacks που υπόσχονται οργανωμένο σπίτι ανά πάσα στιγμή

Avatar photo
έξυπνες οργανωτικές συνήθειες

Μπορεί να μην είσαι σε θέση να αισθάνεσαι 100% οργανωμένη κάθε ημέρα αλλά διαμορφώνοντας καλές οργανωτικές συνήθειες, η καθημερινότητα σου θα αρχίσει να μπαίνει σε μια τάξη.

Το 2023 είναι η χρονιά για οργάνωση ώστε να αισθανθείς πιο ήρεμη και τακτοποιημένη με ό,τι αφορά το σπίτι σου. Η Margaret Ellison, ιδιοκτήτρια της Sunday Plans, μάς δίνει τις αγαπημένες της συμβουλές οργάνωσης που πρέπει να υιοθετήσεις και εσύ αυτή την χρονιά για να δεις την καθημερινότητά σου να αλλάζει.

Ταξινόμηση αλληλογραφίας και πακέτων καθημερινά

Πες «αντίο» σε αυτόν σωρό από πακέτα στην είσοδο σου ή τα ανεπιθύμητα μηνύματα που συγκεντρώνονται στο τραπέζι του καθιστικού σου. Αντίθετα, πρέπει να συνηθίσεις να ταξινομείς την αλληλογραφία και τα πακέτα σου κάθε μέρα, ώστε να μην μαζεύεται όγκος. «Αυτή είναι μια τόσο απλή συμβουλή, αλλά είναι εκπληκτικό πόσο πιο οργανωμένη θα νιώσεις  όταν αμέσως θα βρίσκεις την αλληλογραφία», λέει η Ellison.

Αρκεί να αφιερώσεις λίγο χρόνο καθημερινά όταν πχ γυρνάς από τη δουλειά για να ελέγξεις το γραμματοκιβώτιό σου. Ανακύκλωσε αμέσως οτιδήποτε δεν χρειάζεσαι και πλήρωσε άμεσα τους λογαριασμούς. Όσον αφορά τις συσκευασίες, αφού τις ανοίξεις να τις πετάξεις για να μην μαζευτούν κουτιά.

τακτοποίηση αλληλογραφίας

Κουτί δωρεών

Το πιθανότερο είναι ότι υπάρχουν πολλά αντικείμενα στο σπίτι σου που δεν χρειάζεσαι πλέον. Κρατώντας ένα κουτί δωρεών σε ένα βολικό σημείο, θα νιώθεις οργανωμένη και θα προσθέτεις συνεχώς πράγματα. Αυτά τα αντικείμενα σίγουρα θα βρουν ένα καλύτερο σπίτι. «Αν συναντήσεις ένα gadget κουζίνας που δεν έχεις χρησιμοποιήσει εδώ και μήνες ή χρόνια, άφησέ το στο καθορισμένο κουτί δωρεών σου», λέει η Ellison. «Τα παιχνίδια στα οποία δεν ενδιαφέρονται πλέον τα παιδιά ου; Ρίξε τα στο κουτί δωρεών. Άφησε το κουτί κάπου κοντά στην πόρτα και όταν γεμίσει, βάλε το στο αυτοκίνητο και άφησέ το σε ένα σημείο δωρεάς».

κουτί

Αξιολόγησε τα λευκά είδη στη ντουλάπα

«Οι ντουλάπες λευκών ειδών είναι ένα από τα μέρη στα σπίτια όπου παύουν να είναι σωστά τακτοποιημένα», λέει η Margaret Ellison. Για να το καταπολεμήσεις αυτό, προτείνει να κάνεις απολογισμό των λευκών σου ειδών μία φορά το χρόνο. Οτιδήποτε περισσότερα από δύο σετ σεντόνια ανά κρεβάτι είναι υπερβολικό, εκτός αν ζεις σε κλίμα με ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας. Κάνε έναν απολογισμό και για τις πετσέτες μπάνιου σου, αποσύροντας τις χαλασμένες και φθαρμένες. «Έχοντας ένα υψηλότερης ποιότητας σετ λευκών ειδών θα είναι πολύ πιο εύκολο να τα διατηρήσεις οργανωμένα και θα καταλάβεις αμέσως αν κάτι λείπει ή χρειάζεται να αντικατασταθεί», λέει η Ellison.

έξυπνες οργανωτικές συνήθειες

Διάβασε επίσης:

Ο κανόνας 80/20 για να οργανώσεις καλύτερα τον χώρο σου

Η διατήρηση ενός συμμαζεμένου και τακτοποιημένου σπιτιού δεν είναι πάντα εύκολη, ειδικά αν έχεις παιδιά και είσαι εργαζόμενη. Όμως πάντα βρίσκονται πάντα καινοτόμοι τρόποι για να οργανώσεις τον χώρο σου. Το σημαντικό είναι να μπαίνεις μετά την εργασία σου σε ένα σπίτι που είναι ελαφρώς τακτοποιημένο και να μη σε πιάνει άγχος για να το συμμαζέψεις, ειδικά αν είσαι και κουρασμένη.

Υπάρχουν πολυάριθμες συμβουλές και κόλπα που απευθύνονται σε κάθε είδους προσωπικότητα και το καθένα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ωστόσο, αντί να αναζητούμε απαντήσεις στο παρόν, ίσως να χρειαστεί να κάνουμε ένα σύντομο ταξίδι στο παρελθόν για το απόλυτο hack οργάνωσης, γύρω στο 1906 και να συμβουλευτούμε τον άνθρωπο που μίλησε για το 80/20.

Μικρά hacks που υπόσχονται οργανωμένο σπίτι ανά πάσα στιγμή

Η αρχή του 80/20 του Vilfredo Pareto

Το 1906, ένας Ιταλός οικονομολόγος ονόματι Vilfredo Pareto δημιούργησε την αρχή 80/20. Σύμφωνα με την Investopedia, η ιδέα αυτή καταλήγει στην κατανόηση ότι το 80% των αποτελεσμάτων ή της συγκομιδής προέρχεται από το 20% της επένδυσης, της εισροής ή της αιτίας. Ένας εύκολος τρόπος για να κατανοήσουμε αυτή την αρχή είναι να την εξετάσουμε από επιχειρηματική άποψη. Όταν μια εταιρεία βρίσκει κάτι που λειτουργεί ή παράγει τα περισσότερα αποτελέσματα, είναι σοφό να επενδύσει και να δώσει προτεραιότητα στο 20% που αποφέρει το μεγαλύτερο κέρδος. Αν και η ιδέα αυτή προήλθε από την οικονομία, στην πραγματικότητα μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε πτυχή της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης του σπιτιού μας. Ο κύριος παράγοντας που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι τα περισσότερα αντικείμενα στο σπίτι μας θα αντιπροσωπεύουν το 20%. Ας δούμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την αρχή όταν πρόκειται για αποσυμφόρηση.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-a
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κέικ με μπανάνες και σοκολάτα για να ξεκινάς τη μέρα σου με γλυκό χωρίς ενοχές



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!


Site Footer
Dnews
theissue.gr

Site Footer