Now Reading
Πώς να κάνεις ένα πρωινό παραγωγικό με 3 απλά βήματα και να φτιάξεις τη διάθεσή σου 

Πώς να κάνεις ένα πρωινό παραγωγικό με 3 απλά βήματα και να φτιάξεις τη διάθεσή σου 

Avatar photo
ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ

Το όφελος του να αισθάνεσαι παραγωγικός ξεπερνά το να κατακτήσεις τη λίστα υποχρεώσεων σου και μπορεί να δώσει τον τόνο για ολόκληρη την ημέρα σου.

Ένα παραγωγικό πρωινό φαίνεται διαφορετικό για όλους: Θα μπορούσε να σημαίνει ότι βρίσκεσαι σε μια προπόνηση πριν από τις 9 π.μ., να γεμίζεις το πλυντήριο πιάτων πριν φύγεις από το σπίτι, να απαντάς σε όλα τα email που εκκρεμούν μαζί με το πρώτο φλιτζάνι καφέ ή ό,τι άλλο μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι παραγωγική. Αλλά το πλεονέκτημα του να αισθάνεσαι παραγωγική ξεπερνά την απλή διαγραφή στοιχείων από τη λίστα υποχρεώσεων μπορεί να δώσει τον τόνο για ολόκληρη την ημέρα. «Όταν έχεις ένα παραγωγικό πρωινό, νιώθεις ότι είσαι σε ρολό και συνεχίζεις», λέει ο προπονητής παραγωγικότητας Alexis Haselberger. «Όταν κάνουμε αυτό που σκοπεύαμε να κάνουμε, νιώθουμε μια αίσθηση ολοκλήρωσης και αυτό το συναίσθημα μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε την ορμή».

Και ακόμη και όταν το πρωινό σου καταρρέει – βρώμικα πιάτα στο νεροχύτη, η προπόνηση ξεχασμένη από καιρό, τα mail εγκαταλειμμένα – ποτέ δεν είναι αργά για επαναφορά. «Δεν έχει νόημα να σταθούμε στα καθυστερημένα, ή στο τι θα έπρεπε να είχαμε κάνει, ή στο ότι θα έπρεπε να είμαστε πιο μπροστά από ό,τι είμαστε», λέει ο Haselberger. «Η αλήθεια είναι ότι είμαστε εδώ που είμαστε και όσο πιο γρήγορα το αντιμετωπίσουμε και κάνουμε ένα νέο σχέδιο με βάση το πού βρισκόμαστε και τον χρόνο που έχουμε μπροστά μας, τόσο πιο παραγωγικοί θα είμαστε». Δείτε πώς να το κάνετε ακριβώς αυτό.

Αυγά

1.Καθάρισε το μυαλό σου

Το πρώτο βήμα προς την επανεκκίνηση ενός πρωινού που έχει ξεφύγει από το πρόγραμμα, λέει η ειδικός παραγωγικότητας Grace Marshall, είναι να κάνεις μια παύση για να καθαρίσεις το μυαλό σου και να το επαναφέρεις πριν το άγχος της λίστας εργασιών σου (τώρα είναι σαφώς αδύνατο να επιτευχθεί) σε στείλει σε βάλει σε λειτουργία «μάχης», γεγονός το οποίο εκδηλώνεται είτε ως προσπάθεια να ολοκληρώσεις τα πάντα με τη μία σε πανικό, είτε ως αναβολή των πάντων την υπόλοιπη ημέρα. «Χρησιμοποιήστε αυτήν την ευκαιρία για να αναλογιστείτε πώς νιώθετε και τι συνέβη», λέει – ίσως κληθήκατε να βοηθήσετε στο έργο ενός συναδέλφου σας, η συνάντηση της ομάδας σας κράτησε πολύ ή είστε κουρασμένοι και αδιάφοροι – «και αναμορφώστε τις προσδοκίες σας γύρω από αυτό». Η σωματική κίνηση μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να καθαρίσεις το μυαλό σου: Δοκίμασε μια γρήγορη βόλτα γύρω από το τετράγωνο ή μερικά λεπτά βαθιάς αναπνοής.

ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ2.Επεξεργάσου τους στόχους σου

Αφού καθαρίσεις το μυαλό σου, ήρθε η ώρα να επανεκτιμήσεις τη λίστα με τις υποχρεώσεις σου. Ρώτησε τον εαυτό σου, «Τι πρέπει να συμβεί ό,τι και να γίνει και  τι μπορεί να ωθηθεί χωρίς συνέπειες;» λέει ο Haselberger. Σκέψου τα επίπεδα ενέργειάς σου και τις υπόλοιπες δεσμεύσεις της ημέρας για να κάνεις ένα ρεαλιστικό σχέδιο για το τι θα σε κάνει να νιώσεις σαν να είχες ένα παραγωγικό απόγευμα, είτε αυτό είναι να ολοκληρώσεις όλες τις μικρές εργασίες στη λίστα σου είτε να σημειώσεις σημαντική πρόοδο σε ένα μακροπρόθεσμο έργο. Η νοοτροπία σου είναι επίσης το κλειδί εδώ, λέει ο Marshall: «Σκεφτείτε τον εαυτό σας ότι «ξεκινάτε τώρα», όχι «προλαβαίνετε». «Το «Catch up» μας κάνει να νιώθουμε ότι είμαστε συνεχώς πίσω, όπου το «ξεκινήστε τώρα» είναι σκόπιμο.», λέει.

Duck walk: Σμίλευσε και δυνάμωσε το κάτω μέρους του σώματός σου με αυτή την ιδιαίτερη άσκηση3.Προετοιμάσου για αύριο

Είτε θα αναπληρώσεις τη σημερινή καθυστέρηση αύριο είτε θεωρείς ότι τα πρωινά σου είναι γενικά μη παραγωγικά, επανέλαβε τη βραδινή σου ρουτίνα για να συμπεριλάβεις χρόνο για προετοιμασίες που μπορούν να κάνουν τα πράγματα να κυλήσουν πιο ομαλά. «Κοιτάξτε το ημερολόγιό σας για την επόμενη μέρα και συγκρίνετε το με τη λίστα εργασιών σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα ρεαλιστικό σχέδιο για το τι θα επιτύχετε την επόμενη ημέρα δεδομένου του χρόνου που έχετε διαθέσιμο και προσαρμόστε το ημερολόγιό σας για να το λάβετε υπόψη. » συνιστά ο Haselberger. «Αυτό σας επιτρέπει να αποφύγετε να καταναλώνετε πολλή ενέργεια ενεργοποίησης για να ξεκινήσετε το πρωί. Όταν κάθεστε να δουλέψετε, έχετε ήδη μια λίστα προτεραιοτήτων με αυτά που σκοπεύετε να επιτύχετε εκείνη την ημέρα και μπορείτε απλώς να ξεκινήσετε να εκτελείτε. Ο προγραμματισμός της ημέρας διασφαλίζει ότι είστε έξυπνοι με το χρόνο σας και ότι είστε προνοητικοί αντί να αντιδράτε». Και οι δύο ειδικοί συνιστούν να βάλεις την πιο δύσκολη, ενοχλητική ή αγχωτική εργασία που έχεις στην κορυφή της λίστας σου και να την επεξεργαστείς πριν καν ελέγξεις το email σου το πρωί. «Υπάρχει μια παλιά συμβουλή διαχείρισης χρόνου που ονομάζεται “φάε τον βάτραχο”. Η ιδέα είναι ότι αν φας ένα βάτραχο για πρωινό, όλα στη συνέχεια θα έχουν γλυκιά γεύση. Εάν ξεκινήσετε τη μέρα σας με την πιο δύσκολη εργασία, η τόνωση του κινήτρου θα σας τροφοδοτήσει για την υπόλοιπη ημέρα».

Διάβασε επίσης:

Διώξε τις αρνητικές σκέψεις που σου δημιουργούν άγχος- Αυτός είναι ο τρόπος και εφάρμοσέ τον asap

Η συσσώρευση αρνητικών και καταστροφικών σκέψεων είναι ένας αυτοματισμός που γεννά άγχος και επισκιάζει τα καλά πράγματα που μας συμβαίνουν. Η υπέρβασή τους είναι εφικτή, όπως εξηγούν οι ψυχολόγοι. Δυστυχώς όμως οι αρνητικές σκέψεις, έχουν έναν αυτοματισμό που γεννά άγχος και δεν μπορούμε να αποφύγουμε ευκολά.  Ακόμα κι αν δεν είναι εύκολο, είναι δυνατό να μάθεις να διαχειρίζεσαι αρνητικές σκέψεις που δημιουργούν μια επιπλέον δόση άγχους, ακόμη περισσότερο όταν αυτά τα μοτίβα σκέψης επαναλαμβάνονται και μάλιστα αυτοματοποιούνται, προκαλώντας τη συνήθεια να σκέφτεσαι πάντα άσχημα σε οποιαδήποτε καθημερινή κατάσταση. «Το ψυχικό φορτίο μπορεί να γίνει αφόρητο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας λαμβάνουμε εκατομμύρια ερεθίσματα και βιώνουμε εκατομμύρια καταστάσεις που μπορεί να ποικίλλουν από πολύ ήπιες έως σοβαρές και από θετικές έως αρνητικές. Από τη στιγμή που σηκωνόμαστε από το κρεβάτι, τα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν και χωρίς να το καταλαβαίνουμε, καθώς αναζητούμε εξηγήσεις, αρχίζουμε να κάνουμε αρνητικές εκτιμήσεις για αυτά τα γεγονότα. Όλες αυτές οι καταστροφικές σκέψεις ενισχύονται και επισκιάζουν τα καλά πράγματα που μας συμβαίνουν», εξηγεί η ψυχολόγος Adela Berrozpe στη Vogue, καθηγήτρια στο UIC στη Βαρκελώνη, περιγράφοντας αυτή τη συσσώρευση αρνητικών σκέψεων ως «βουνό ψυχικών αποβλήτων».

ζώδια και ψυχραιμία

Η αρνητική προσμονή ως εκτίμηση της πραγματικότητας

Δεν είναι εύκολο να αλλάξουμε την εκτίμησή μας για την πραγματικότητα ή τη συνεχή αρνητική προσμονή που μας οδηγεί να ανησυχούμε και ακόμη και να στεναχωριόμαστε για πράγματα πριν συμβούν, αλλά μπορούμε να εργαστούμε για να διαχειριστούμε αυτές τις σκέψεις. «Ναι, είναι σαφώς δυνατό. Έχουμε την τάση να επαναλαμβάνουμε μοτίβα σκέψης και επομένως συναισθήματα και συμπεριφορές, αλλά αν υπάρχει κάτι πραγματικά διεγερτικό στο να είσαι άνθρωπος, είναι η πιθανότητα αλλαγής. Το άτομο που μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία αναγκάζεται να αισθανθεί, να σκεφτεί και κάντε κάτι διαφορετικό. Σε πολλές περιπτώσεις ενεργούμε με βάση τα μαθημένα μηχανικά μοτίβα και είναι δύσκολο να τα αφήσουμε πίσω.

Δες εδώ πώς θα απαλλαγείς από τις αρνητικές σκέψεις 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!


Site Footer
Dnews
theissue.gr

Site Footer