Θέλεις τα κεριά να κρατούν περισσότερο; Απόφυγε αυτά τα λάθη και δες διαφορά
Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί κάποια στιγμή γιατί τα κεριά σου να μην κρατάνε όσο θα ήθελες ή όσο θα μπορούσαν. Υπάρχουν κάποια λάθη που όλοι κάνουμε χωρίς να το γνωρίζουμε και μειώνουν τον πολύτιμο χρόνο καύσης των κεριών μας.
Το άναμμα ενός κεριού μπορεί να ακούγεται απλό -μόνο κερί, φυτίλι και φωτιά, σωστά;-, αλλά για να έχεις την καλύτερη δυνατή καύση για τα χρήματα που έχεις δώσει για να αγοράσεις τα κεριά σου, το πράγμα είναι λίγο πιο περίπλοκο. Κάθε κερί έχει μια διάρκεια ζωής και η τελετουργία καύσης του μπορεί να τη μειώσει ή να την παρατείνει.
Αλλά μην ανησυχείς, θα σου πούμε μερικούς τρόπους για να βελτιστοποιήσεις το χρόνο της φλόγας σας. Αν θεωρήσουμε τα ποιοτικά κεριά ως επένδυση, τότε θα πρέπει να φροντίσουμε να διαρκούν όσο πιο πολύ γίνεται, ρωτήσαμε τους επαγγελματίες σχετικά με το πώς να κάψεις ομοιόμορφα ένα κερί και πώς να αποφύγεις τα συνηθισμένα λάθη που μπορεί να κάνεις με τα κεριά.
1.Κόψε το φυτίλι
Έχεις παρατηρήσει ποτέ πώς τα φυτίλια αποκτούν μια κορυφή μανιταριού αφού καούν για λίγο; Αν και φυσιολογικό, δεν είναι το καλύτερο για την καύση κεριών. Το κόψιμο του φυτιλιού στο 1/4 του εκατοστού πριν από την καύση επιτρέπει μια καθαρή, ομοιόμορφη καύση, αν το κόψεις πιο ψηλά, θα έχεις μια μεγάλη, τρεμάμενη φλόγα που αφήνει στίγματα αιθάλης στο πλάι του βάζου. Μπορείς να κόψετε το φυτίλι με ένα συνηθισμένο ψαλίδι, αλλά αν είναι δύσκολο ίσως είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσεις ένα κόφτη φυτιλιού.
2.Δεν καίει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα
Έκαψες το κερί σου και το άφησες να στεγνώσει, αλλά δεν φαίνεται αρκετά σωστό. Τι πήγε στραβά; Αν το κερί φαίνεται σβολιασμένο ή έχει μία μεγάλη λακκούβα στο κέντρο -γνωστό ως σήραγγα-, οι πιθανότητες είναι ότι δεν το έκαψες για αρκετή ώρα. Τα κεριά έχουν μνήμη καύσης, οπότε θα πρέπει να καίς το κερί μέχρι την άκρη του δοχείου κάθε φορά, κάτι που συνήθως διαρκεί περίπου δύο ώρες. Εάν το κερί στην άκρη του δεν θερμανθεί και δεν υγροποιηθεί, την επόμενη φορά που θα ανάψεις το κερί, θα επεκταθεί μόνο σε εκείνο το μικρό δαχτυλίδι στη μέση, πράγμα που σημαίνει ότι σπαταλάς όλο το περιφερειακό κερί.
Για να επαναφέρεις τη ζωή σε ένα κερί που έχει πάθει αυτή τη ζημία, βάλε το κερί σε φούρνο 175 βαθμών για περίπου πέντε λεπτά. Η κατανεμημένη χαμηλή θερμότητα βοηθά στο λιώσιμο του κεριού, κάνοντάς το ξανά λείο και επίπεδο σε όλη την κορυφή.
3.Αγνοώντας το περιβάλλον που καίει το κερί
Το περιβάλλον είναι σημαντικό όταν καίμε κεριά. Η καύση ενός κεριού πρέπει να γίνεται μακριά από ρεύματα αέρα από αεραγωγούς, ανεμιστήρες και ρεύματα αέρα, τα οποία προκαλούν ανομοιόμορφη καύση των κεριών και εμποδίζουν το άρωμά τους να γεμίσει αποτελεσματικά το δωμάτιο. Επιπλέον, η κακή τοποθέτηση τους μπορεί να παράγει υπερβολικό καπνό που αφήνει βρώμικους μαύρους λεκέδες στο δοχείο.
Tip: Κράτησε τα κεριά μακριά από τοίχους, επειδή η θερμότητα ή η αιθάλη μπορεί να αφήσει ένα αντιαισθητικό μαύρο σημάδι.
4.Σβήνοντας τη φλόγα
Μπορεί να σκέφτεσαι τα σβηστήρια κεριών ως αρχαϊκά αντικείμενα που κανείς δεν χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα, αλλά εξυπηρετούν έναν σκοπό. Το σβήσιμο της φλόγας δημιουργεί καπνό, παρασύρει την αιθάλη στο δοχείο και μπορεί να σπρώξει το φυτίλι προς τα κάτω στο κερί προκαλώντας ζημιά.
Αντί να τα φυσήξεις για να τα σβήσεις, χρησιμοποίησε ένα σβηστήρα κεριών για να σβήσεις τη φλόγα. Το σβήσιμο διατηρεί το φυτίλι στη θέση του, αποτρέπει τη μυρωδιά μετά το κάψιμο και εξαλείφει τους κινδύνους που σχετίζονται με το φύσημα σε καυτό κερί. Επιπλέον, είναι διασκεδαστικό να το χρησιμοποιείς.
-
Μην πετάξεις το καπάκι
Υπάρχει λόγος που τα περισσότερα κεριά συνοδεύονται από καπάκι: Καλύπτοντας ένα κερί όταν δεν χρησιμοποιείται, προστατεύεται από τη σκόνη και διατηρείται και το άρωμά του. Ενώ καίγεται, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις το καπάκι για να στηρίξεις το βάζο που περιέχει το κερί και να προστατεύσεις το τραπέζι που το έχεις ακουμπήσει.
Υ.Γ. Αποθήκευσε μερικά καπάκια από χρησιμοποιημένα κεριά, σε περίπτωση που ένα μελλοντικό κερί δεν συνοδεύεται από καπάκι.
Ενώ το σαλόνι είναι ένας πολυαγαπημένος και πολλαπλών χρήσεων χώρος, είναι αναμενόμενο να είναι επίσης και εκείνος ο χώρος που έχει πάντα προβλήματα ακαταστασίας. Με κάποιο τρόπο στο σαλόνι μπορεί να συναντήσουμε πεταμένες κάλτσες, εγκαταλελειμμένα παιχνίδια, μισοδιαβασμένα βιβλία, τσαλακωμένα περιοδικά, ξεχασμένους φορτιστές τηλεφώνων και πολλά άλλα που μαζεύονται εκεί, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα και ο καθαρισμός του, μοιάζει να είναι μια ατέλειωτη αγγαρεία.
Το να καταφέρεις και να αποτρέψεις το σαλόνι από το να γίνει μια ζώνη απόρριψης πράγματων από όλο το υπόλοιπο σπίτι είναι μία πρόκληση, αλλά το πρόβλημα μπορεί να φαίνεται λιγότερο πιεστικό αν τα αντικείμενα που πραγματικά ανήκουν εκεί είναι ήδη οργανωμένα. Αν υπάρχουν ήδη λιγότερα στο δωμάτιο, ίσως να υπάρχει ακόμη και περισσότερος χώρος για σωστή οργάνωση και αποθήκευση. Επιπλέον, μόλις καθαριστεί η ακαταστασία, το δωμάτιο θα φαίνεται εντελώς καθαρό. Πέταξε αυτά τα περιττά αντικείμενα που βρίσκονται συσσωρευμένα στο σαλόνι σου.
1 .DVD, Κασέτες VHS (και οτιδήποτε άλλο δεν παρακολουθείς)
Ελπίζουμε ότι αυτές οι παλιές κασέτες VHS θα έχουν φύγει προ πολλού, αλλά αν όχι, ξεφορτώσου τες, καταλαμβάνουν ένα τεράστιο κομμάτι χώρου, και αν δεν τις παρακολουθείς, δεν υπάρχει λόγος να τις κρατάς. Τα οικογενειακά βίντεο μπορούν εύκολα να ψηφιοποιηθούν, είτε μέσω μιας εφαρμογής είτε μέσω μιας υπηρεσίας, και όλα τα υπόλοιπα μπορείς να τα βρεις στο διαδίκτυο, σε DVD ή σε Blu-Ray. Ενώ είσαι ήδη σε αυτό, πέταξε μία φορά κάθε χρόνο περίπου όλα τα DVD, τα CD ή οτιδήποτε άλλο δεν παρακολουθείς ή ακούς.
Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ
Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!
|