Αυτά τα hacks καθαρισμού από το TikTok θα σου αλλάξουν τη ζωή
Χαζεύοντας στο TikTok θα συναντήσεις πολλά video, είτε χιουμοριστικά είτε hacks. Έχει κάνει τη ζωή μάς στο σπίτι πιο εύκολη όσον αφορά στον τομέα της καθαριότητας, με τα απίστευτα κόλπα που κάθε φορά ανακαλύπτουμε από τους χρήστες του σε αυτό. Έχεις αναρωτηθείς όμως πόσα αυτά τα hacks αληθεύουν και αν πραγματικά θα σου λύσουν τα χέρια; Εμείς σου προτείνουμε μερικές συμβουλές που θα κάνουν πραγματικά το σπίτι σου πιο ωραίο και τη ζωή σου πιο εύκολη.
1. Διόρθωσε τα σημάδια με μια μπάλα του τένις
Εάν το παρκέ του έχει σημάδια μην βιαστείς να τρέξεις να αγοράσεις χημικά! Σου έχουμε τη λύση. Απλώς χρησιμοποίησε μια μπάλα του τένις σαν γόμα για να τρίψεις το γρατσούνισμα. Δεν υπάρχουν χημικά εδώ, επομένως είναι ασφαλές για κάθε είδους δάπεδο (σκληρό ξύλο, πλακάκι κ.λπ.). «Έσβησα περισσότερες από δώδεκα μουτζούρες που είχαν μείνει από τον προηγούμενο ενοικιαστή του διαμερίσματός μου σε πέντε λεπτά διαμέρισμα», αναφέρει η Teddy Willson.
2. Διόρθωσε τις βρωμερές αποχετεύσεις με στοματικό διάλυμα
Διώξε τις οσμές ρίχνοντας τρία καπάκια στοματικό διάλυμα στην αποχέτευση. Οι ίδιες αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που καταπολεμούν την κακοσμία του στόματος θα σκοτώσουν τα μικρόβια στα υδραυλικά σου τα οποία θα μυρίζουν φρέσκια μέντα. «Ο νεροχύτης του μπάνιου μου δεν στραγγίζει γρήγορα και μπορεί να αναδώσει μια άσχημη μυρωδιά. Με έκπληξη ανακάλυψα ότι αυτό με τη μέντα λειτουργεί!», είπε η Flavia Nunez, fashion editor.
3. Διόρθωσε τους λεκέδες από ύφασμα με κρέμα ξυρίσματος
Σου έπεσε κρασί σε ύφασμα; Πιάσε ένα κουτάκι κρέμας ξυρίσματος και ψέκασέ το πάνω από το λεκέ το συντομότερο δυνατό. (Το νωρίτερο είναι πάντα καλύτερο όταν πρόκειται για λεκέδες.) Άφησε τον αφρό να καθίσει για 30 λεπτά, στη συνέχεια ξέπλυνε και τρίψε τον λεκέ. Θα πρέπει να εξαφανιστεί μπροστά στα μάτια σου!
4. Διόρθωσε τις αποχρωματισμένες κούπες καφέ με μαγειρική σόδα
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μερικές κούπες καφέ που απλά δεν καθαρίζονται, όσο κι αν τις πλύνουν με σαπούνι πιάτων. Η μαγειρική σόδα είναι η λύση! Ανακάτεψε ένα τέταρτο φλιτζάνι με μερικά κουταλάκια του γλυκού νερό για να δημιουργήσεις μια παχιά πάστα. Στη συνέχεια τρίψε τις αγαπημένες σου κούπες με ένα σφουγγάρι για λίγα λεπτά μέχρι να φύγουν οι λεκέδες! «Έχω μια κούπα που έχει συναισθηματική αξία. Φοβόμουν να βάλω καθαριστικά, οπότε το δοκίμασα και έμεινα έκπληκτος Βγήκαν λεκέδες καφέ πολλών ετών!», ανέφερε η Leslie Corona που το δοκίμασε.
5. Διόρθωσε τα θαμπά μαχαιροπήρουνα με αλουμινόχαρτο
Τα σκεύη δεν γυαλίζουν; Σύλλεξε λίγο αλουμινόχαρτο (είναι εντάξει αν έχει ήδη χρησιμοποιηθεί), ρίξε το στην θήκη μαχαιροπήρουνων στο πλυντήριο πιάτων και εκτελέστε την πλύση. Μια χημική αντίδραση λαμβάνει χώρα μεταξύ του φύλλου αλουμινόχαρτου και του απορρυπαντικού του πλυντηρίου πιάτων, βοηθώντας να γυαλίσουν τα μαχαιροπήρουνα.
Διάβασε επίσης:
Ξέχνα όσα ήξερες για το πλυντήριο πιάτων- 5 μύθοι που καταρρίπτονται
Το καθάρισμα των πιάτων, είτε στο χέρι είτε στο πλυντήριο πιάτων μπορεί να φαίνεται απλό όμως στην πραγματικότητα δεν είναι. Χρειάζεται σωστή προετοιμασία ώστε να υπολείμματα να αφαιρεθούν σωστά. Διάβασε παρακάτω μερικούς από τους μεγαλύτερους μύθους για το πλύσιμο πιάτων που πρέπει να καταρρίψεις για να μην χάνεις χρόνο και κόπο.
Μύθος 1: Πρέπει να ξεπλένεις τα πιάτα πριν τα βάλεις στο πλυντήριο πιάτων
Θα πρέπει να ξύνεις υπολείμματα στον κάδο απορριμμάτων και να αφαιρείς κομμάτια φαγητού. Όμως πλένοντας πολύ καλά τα πιάτα πριν τα βάλεις στο πλυντήριο πιάτων τα κάνει τελικά λιγότερο καθαρά από όσο νομίζεις. Αυτό συμβαίνει επειδή το απορρυπαντικό πιάτων σου λειτουργεί με τα υπολείμματα τροφών. Επιπλέον, οι αισθητήρες του πλυντηρίου πιάτων καθορίζουν πόσο «σκληρή» είναι η επιφάνεια που πρέπει να καθαρίσει. Εάν τα πιάτα διαβάζονται ως καθαρά επειδή τα έχεις προπλύνει, το μηχάνημα θα εκτελέσει έναν πιο ελαφρύ πλύσιμο από ό,τι θα περίμενες.
Μύθος 2: Μπορείς να απολυμάνεις τα σφουγγάρια σου
Όλοι αποδεχόμαστε ότι τα σφουγγάρια γίνονται αηδιαστικά και κανείς δεν θέλει να μεταδώσει μικρόβια σε όλες τις επιφάνειες μαγειρέματος και φαγητού. Αλλά πολλοί από εμάς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η απολύμανση των σφουγγαριών θα τους δώσει περισσότερη ζωή. Τα βάζουμε στο πλυντήριο πιάτων ή τα βυθίζουμε σε διάλυμα χλωρίνης για να μην πεταχτούν. Αυτές οι προσπάθειες όχι μόνο είναι χάσιμο χρόνου, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να είναι επικίνδυνες επειδή σκοτώνουν τα ασθενέστερα βακτήρια – όχι τα ισχυρότερα – τα οποία έχουν πλέον περισσότερο χώρο για να πολλαπλασιαστούν.
Διάβασε τη συνέχεια εδώ.
Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!
|