Vermelho: Το ξενοδοχείο-κόσμημα του Christian Louboutin είναι κρυμμένο σε ένα χωριό της Πορτογαλίας
Το ξενοδοχείο του Christian Louboutin στις Μελίδες της Πορτογαλίας κάνει opening αυτή την άνοιξη και ονομάζεται Vermelho.
Το πορτογαλικό χωριό Μελίδες εξακολουθεί να μοιάζει σαν ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μόλις μιάμιση ώρα νότια της Λισαβόνας και 20 λεπτά από την κοντινή πολυσύχναστη Comporta, το ήρεμο αυτό χωριό μοιάζει σχεδόν παγωμένο στο χρόνο από τον 19ο αιώνα. Εκεί αποφάσισε ο Γάλλος σχεδιαστής Christian Louboutin να δημιουργήσει το ξενοδοχείο του, το οποίο ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του αυτή την άνοιξη, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους ταξιδεύουν στην Πορτογαλία να απολαύσουν μια υπέροχη διαμονή.
Κάνε εικόνα το μέρος! Στο κέντρο του χωριού Μελίδες βρίσκεται μια πλακόστρωτη πλατεία, όπου μια ασβεστωμένη εκκλησία δεσπόζει πάνω από μικροσκοπικά οικογενειακά εστιατόρια, με υπαίθριες βεράντες και σειρές εξοχικών σπιτιών με στέγες από τερακότα και μπαλκόνια από σφυρήλατο σίδερο. Περπατώντας στα δαιδαλώδη δρομάκια της πόλης, ανάμεσα σε πορτοκαλιές και κλειστές προσόψεις καταστημάτων, φτάνεις σε μια επιβλητική πόρτα σκαλισμένη σε σκούρο ξύλο. Πίσω από αυτό είναι μια βουή δραστηριότητας καθώς οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν σε μια εγκατάσταση που πρόκειται να προσελκύσει ένα νέο μοντέρνο πλήθος και σιγά σιγά να μετατρέψει αυτήν την περιοχή σε έναν από τους πιο hot προορισμούς της χώρας: το Vermelho, το πρώτο ξενοδοχείο του θρυλικού μάγου των παπουτσιών, Christian Louboutin.
Ο σχεδιαστής, ο οποίος έχει σπίτια στη Λισαβόνα και την Κομπόρτα από τη δεκαετία του 1990, έπεσε πάνω στο Melides λίγο πριν από μια δεκαετία. Η ιστορία λέει ότι είχε ένα ατύχημα και επέστρεφε από ένα τοπικό νοσοκομείο όταν παρατήρησε τη γραφική πόλη, που συνόρευε με καταπράσινα δάση και μια τεράστια λιμνοθάλασσα. Στη συνέχεια αποφάσισε να αγοράσει ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα όπου επιστρέφει δύο φορές το χρόνο, τόσο για δουλειά όσο και για χαλάρωση (το συγκρότημα του, τώρα επεκταμένο, περιλαμβάνει ένα ατελιέ με πανοραμική θέα στο νερό). Σύμφωνα με τη Vogue.it, η ελπίδα του, με τον Vermelho, είναι να μοιραστεί την ακατέργαστη, φυσική ομορφιά του περιβάλλοντός του με επισκέπτες που προηγουμένως θα προτιμούσαν να επισκεφτούν μεγαλύτερες πόλεις στην Πορτογαλία ή το Αλγκάρβε, αλλά ταυτόχρονα θέλουν να διατηρήσουν την ηρεμία που τους έφερε εδώ.
Τα νεόκτιστα boutique καταλύματά του ξενοδοχείου περιέχουν μόλις 13 δωμάτια και το εξωτερικό σχεδιάστηκε, με τη βοήθεια της φίλης του Louboutin, Πορτογαλίδας αρχιτέκτονα Madalena Caiado, ώστε να εναρμονίζεται άψογα στο περιβάλλον με τους τοίχους του λευκού και του μπλε της πούδρας, τις απαλά κεκλιμένες στέγες και τις απαλά σκαλισμένες καμινάδες. Μόλις περάσεις τις πόρτες, ωστόσο, το περιβάλλον γίνεται αναμφισβήτητα πιο εκλεκτικό: ενώ από τη μια πλευρά υπάρχουν πολλές τυπικές πορτογαλικές λεπτομέρειες, από τις οροφές με κουφώματα μέχρι την υπέροχη τοιχογραφία των azulejos που βλέπει στη ρεσεψιόν, από την άλλη οι εσωτερικοί χώροι αποτίουν φόρο τιμής στους Γάλλους και την αιγυπτιακή κληρονομιά του Louboutin, καθώς και τα εκτεταμένα ταξίδια που έχουν εμπνεύσει τις αμέτρητες συλλογές του μέχρι σήμερα.
Το γεωμετρικό δάπεδο θυμίζει το στυλ του ιστορικού Hôtel de la Marine στο Παρίσι, όπως και η σουίτα μασάζ, μικρή σε μέγεθος αλλά πολύ χαλαρωτική, της οποίας οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με αλάβαστρο από το Λούξορ.
Ο εντυπωσιακός κήπος, που σχεδιάστηκε από τον πρώην συνεργάτη του Louboutin, τον Γάλλο αρχιτέκτονα Louis Benech, περιβάλλει μια μικρή πισίνα, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται μια περίτεχνη απεικόνιση του Ποσειδώνα από τον Giuseppe Ducrot. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου, ο παραγωγικός Ιταλός γλύπτης βρισκόταν συχνά στη βεράντα για να τελειοποιήσει τις εξίσου γραφικές κεραμικές εφαρμογές που κοσμούν τις πόρτες και τα παράθυρα του κτιρίου. Δεν είναι περίεργο ότι η χαρακτηριστική απόχρωση του Louboutin είναι παρούσα σε όλο το χώρο: κόκκινο κουφώματα, σκάλες, λακαρισμένα πλακάκια στο μπαρ, επιχρυσωμένα σκαμπό και περίπλοκες καρέκλες Maison Gatti στο εστιατόριο Xtian, όλα εντυπωσιακά και έχουν τον ίδιο αντίκτυπο με τις εμβληματικές κόκκινες σόλες του. (
Εάν αυτοί οι δημόσιοι χώροι είναι μαξιμαλιστικοί, τα δωμάτια είναι πιο γαλήνια, ακόμη και αν όχι λιγότερο γοητευτικά. Καθένα από αυτά είναι μοναδικό, ακόμη και το μικρότερο είναι αρκετά ευρύχωρο και τα περισσότερα είναι διακοσμημένα με υπέροχα πλακάκια ζωγραφισμένα στο χέρι, που προέρχονται κυρίως από το διάσημο εργαστήριο Azulejos de Azeitão κοντά στο Setúbal, όπου μια ομάδα 11 ειδικών εργάστηκε για σχεδόν ένα χρόνο για να δημιουργήσει περισσότερα περισσότερα από 7.000 μεμονωμένα κομμάτια για το έργο.
Ωστόσο, στον δεύτερο όροφο οι σουίτες διαθέτουν τοίχους καλυμμένους με τολμηρές τοιχογραφίες του Αθηναίου ζωγράφου Κωνσταντίνου Κακανιά: αφηρημένες ιτιές που κλαίνε, φτέρες, φίδια και, σε ένα μπαλκόνι, μια ιδιότροπη απεικόνιση ενός γυμνού αγγέλου που φοράει τον μηρό. Ακόμη και ένα από τα μπάνια είναι έργο τέχνης, με τοίχους στο χρώμα του λεμονιού καλυμμένους με δείγματα βαφής και μικρά μοτίβα λουλουδιών. (Ο Κακανιάς φέρεται να χρησιμοποίησε το δωμάτιο για να δοκιμάσει τα χρώματα και ο Louboutin επέμενε να διατηρηθούν τα πειράματά του).
Διάβασε επίσης:
Αυτό το νησί ονομάζεται «Χαβάη της Ευρώπης» κι έχει καταπράσινα τοπία και μοναδικούς καταρράκτες
Το μεγαλύτερο νησί στις Αζόρες, ένα αυτόνομο αρχιπέλαγος στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, το Σάο Μιγκέλ μοιάζει σαν ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος – ένας κόσμος που βρίσκεται ακόμα στο πιο αγνό, παρθένο στάδιο του-. Έχει μια σχεδόν αρχέγονη, προϊστορική πολυτέλεια που δίνει στους επισκέπτες την εντύπωση ότι έχουν μπει σε έναν χρόνο και τόπο ανέγγιχτο από τους ανθρώπους. Το έδαφος είναι εντυπωσιακό και ποικίλο – λίμνες ηφαιστειακών κρατήρων, καταπράσινα δάση, ατμίδες, καταρράκτες, παραλίες με μαύρη άμμο και γαλάζια κύματα καθορίζουν το τοπίο που κόβει την ανάσα. Ένα ταξίδι λοιπόν μέχρι τον Ατλαντικό δεν είναι καθόλου κακή ιδέα!
Φυσικά, το σουρεαλιστικό τοπίο – και οι μυριάδες τρόποι για να εξερευνήσεις την αχαλίνωτη φυσική ομορφιά, από την πεζοπορία μέχρι την παρακολούθηση φαλαινών – βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των λόγων για να επισκεφθείς. Για το σκοπό αυτό, οι ταξιδιώτες που είχαν την τύχη να ταξιδέψουν τόσο στην Πολιτεία της Αλόχα όσο και στο Σάο Μιγκέλ δεν μπορούν παρά να βρουν κοινά σημεία μεταξύ της αδάμαστης τοπογραφίας και του οικολογικού τουρισμού που ευδοκιμεί και στα δύο μέρη — εξ ου και το παρατσούκλι «Η Χαβάη της Ευρώπης».
Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!
|