Now Reading
Οι βασιλικοί κανόνες που ο Κάρολος και η Camilla δεν πρέπει πλέον να ακολουθούν

Οι βασιλικοί κανόνες που ο Κάρολος και η Camilla δεν πρέπει πλέον να ακολουθούν

Avatar photo
Οι βασιλικοί κανόνες που ο Κάρολος και η Camilla δεν πρέπει πλέον να ακολουθούν

Τη στιγμή που πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ, ο θρόνος πέρασε αμέσως και χωρίς τελετή στον διάδοχο Κάρολο, τον πρώην πρίγκιπα της Ουαλίας.

Με τον θάνατο της Ελισάβετ Β’ τερματίστηκε η μακροβιότερη βασιλεία στην ιστορία της βρετανικής μοναρχίας. Κυβέρνησε ως βασίλισσα για 70 χρόνια, σύμφωνα με το BBC, και πέθανε σε ηλικία 96 ετών στο κάστρο Balmoral στη Σκωτία.

Λόγω των κανόνων διαδοχής, ο Κάρολος έγινε βασιλιάς τη στιγμή που πέθανε η μητέρα του και η σύζυγός του, Camilla στέκεται στο πλάι του. Ενώ είναι ήδη βασιλιάς, η στέψη του Καρόλου και της Camilla έχει ανακοινωθεί για τις 6 Μαΐου 2023, σύμφωνα με την Washington Post. Το βασιλικό ζεύγος δείχνει να απολαμβάνει την προνομιακή τους θέση αφού παύουν πλέον να ακολουθούν κάποιους κανόνες.

  • Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ δεν θα πληρώσει ούτε δεκάρα σε φόρους κληρονομιάς

Μια σημαντική εξαίρεση που παρέχεται στον βασιλιά Κάρολο είναι ότι απαλλάσσεται από την καταβολή φόρων κληρονομιάς για την περιουσία που κληρονομήθηκε από την εκλιπούσα μητέρα του, τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Ενδεικτικά, ο μέσος άνθρωπος θα πλήρωνε περίπου 40% σε φόρους για μια κληρονομιά αξίας άνω των 374.000 δολαρίων, ανά NPR, οπότε αυτό είναι ένα τεράστιο ευεργέτημα για τον νέο βασιλιά. Η απόφαση ότι ο Βρετανός μονάρχης δεν θα χρειάζεται να πληρώνει φόρο κληρονομιάς ελήφθη το 1993, όταν ο τότε πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ συμφώνησε σε μια φορολογική ρύθμιση με τη βασιλική οικογένεια.

  • Δεν χρειάζεται διαβατήριο για να ταξιδέψει

Ένα άλλο προνόμιο του να είσαι βασιλιάς είναι ότι ο Κάρολος δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιεί διαβατήριο όταν ταξιδεύει με τζετ σε όλο τον κόσμο. Ο κανόνας αυτός ίσχυε και για την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ. Σύμφωνα με τον επίσημο βασιλικό ιστότοπο, η βασίλισσα απαλλάχθηκε από την ανάγκη εγγράφων ταυτοποίησης ακριβώς επειδή τα βρετανικά διαβατήρια εκδίδονται στο όνομα του μονάρχη.

  • Ο βασιλιάς δεν θα πρέπει να τηρεί τον νόμο περί ελευθερίας της πληροφόρησης

Η βασιλική οικογένεια, και συγκεκριμένα ο μονάρχης, εξαιρείται από τον νόμο περί ελευθερίας της πληροφόρησης, ο οποίος επιτρέπει στους πολίτες να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τις δημόσιες αρχές. Η βασιλική οικογένεια δεν υποχρεούται να συμμορφωθεί, διότι, όπως επισημαίνει ο επίσημος βασιλικός δικτυακός τόπος, τεχνικά δεν είναι «δημόσια αρχή».

  • Δεν χρειάζεται να ακολουθεί το όριο ταχύτητας

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Scottish Sun, ο νόμος περί ρύθμισης της οδικής κυκλοφορίας σημαίνει ότι τα οχήματα που σχετίζονται με την αστυνομία, την πυροσβεστική και τις υπηρεσίες ασθενοφόρων απαλλάσσονται από την τήρηση των ορίων ταχύτητας όταν εκτελούν τα συγκεκριμένα καθήκοντά τους. Το δημοσίευμα φροντίζει να σημειώσει ότι όταν η βασιλική οικογένεια ιδίως ο ηγεμόνας, εκτελεί υπηρεσία συνοδεύεται πάντα από αστυνομική συνοδεία, γεγονός που τους επιτρέπει να υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας.

  • Δεν μπορεί να διωχθεί

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ απολαμβάνει την προστασία που είναι γνωστή ως κυρίαρχη ασυλία. Σύμφωνα με τη Νομική Σχολή του Κορνέλ, αυτός ο βρετανικός νόμος προήλθε από «την ιδέα ότι ο βασιλιάς δεν μπορούσε να κάνει λάθος» και επομένως ο μονάρχης δεν μπορεί να συλληφθεί.

  • Το βασιλικό ζεύγος δεν χρειάζεται να υπηρετεί το καθήκον του ενόρκου

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και η βασίλισσα σύζυγος Camilla απαλλάσσονται από το καθήκον του ενόρκου. Όπως επισημαίνει το Insider, το προνόμιο αυτό επεκτείνεται όχι μόνο στον μονάρχη και τη σύζυγό του, αλλά και στα μέλη της άμεσης οικογένειάς του. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Αικατερίνη, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, επωφελούνται επίσης από αυτό το βασιλικό παραθυράκι.

  • Δεν χρησιμοποιεί νόμιμο επώνυμο

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ έχει υποστεί μια σειρά αλλαγών στο όνομά του κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ως μονάρχης, ο επίσημος τίτλος του είναι η Αυτού Μεγαλειότητα ο Βασιλιάς, σύμφωνα με την Express, και ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται επώνυμο. Πριν από αυτόν τον τίτλο, ο Κάρολος ήταν γνωστός ως Πρίγκιπας της Ουαλίας και Δούκας της Κορνουάλης.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-A
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!


Site Footer
Dnews
theissue.gr

Site Footer