Κάλτσα: Αυτή η νέα «μάστιγα» στα ανδρικά πόδια
Τι μπορεί να συμβαίνει στο ανδρικό μυαλό και στο ντύσιμο τους; Ίσως να έχουν μπερδευτεί αλλά έχουμε μπερδευτεί κι εμείς.
Η μόδα είναι κάτι που όλοι/όλες αγαπάμε και πολλές φορές υιοθετούμε στοιχεία από τις τρέχουσες τάσεις. Κάποιες φορές την υιοθετούμε με υπερβολή, κάποιες με «ταπεινότητα» προσαρμόζοντας την πάνω μας. Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί τι πάει να πει «τάση της μόδας» καθώς την τάση την καθορίζουμε εμείς βάσει της προσωπικότητας μας, του σωματότυπου μας και κάποιες φορές βάσει της διάθεσης που βρισκόμαστε. Η πιστή υιοθέτηση των τάσεων με βρίσκει απόλυτα κάθετη μιας είναι καλό να έχεις τη δική σου προσωπικότητα στο ντύσιμο σου και όχι να γίνεσαι έρμαιο μιας ματαιοδοξίας θα τολμήσω να πω για να μην πουν πως δεν είσαι της μόδας.
Είναι μεγάλη η παγίδα στην οποία μπορεί να πέσεις, κάποτε τα άτομα αυτά τα χαρακτήριζαν «fashion victims», και αντί να είσαι «in» να γίνεσαι «out» από την μανία που θα σε πιάσει να αντιγράψεις κάτι το οποίο δεν είσαι. Σε αυτή την παγίδα λοιπόν θεωρώ πως έχει πέσει μια μερίδα ανδρών διότι δε γινόμαστε μόνο εμείς «θύματα» της μόδας!
Παρακολουθώντας τα γεγονότα
Τον τελευταίο καιρό (από την άνοιξη που μας πέρασε θα πω) βλέπω στο δρόμο άνδρες (όπως βλέπεις δεν αναφέρομαι στα αγόρια) να φορούν κάλτσες με βερμούδες, όχι για να κάνουν σπορ, και τα αθλητικά τους παπούτσια, λογιών λογιών στιλ. Τους άνετους και cool με τα tattoo, τους hippster με τα ωραιότατα μουστακάκια τους, τους skateboarders και…..κάποιους «κυριούληδες»! Καταρχάς θα ξεκινήσω με μια ερώτηση στην οποία δεν έχω λάβει ακόμη απάντηση. Αν εξαιρέσω το επιπλέον «κύρος» που θα δώσει στο στιλ ενός άνδρα, η χρησιμότητα της κάλτσας μέχρι το μέσο της γάμπας τι προσφέρει. Νομίζω πως κι εσύ θα έχεις την ίδια απορία. Πάμε παρακάτω τώρα.
Οι «κυριούληδες», μια κατηγορία από μόνη της ή αλλιώς η κατηγορία αυτή που έχει κατακερματίσει την ύπαρξη της κάλτσας
Ας υποθέσουμε πως έχεις δώσει πρώτο ραντεβού σε ένα cafe κι εμφανίζεται μπροστά σου ο γοητευτικός άνδρας, με το πολύ ωραίο χαμόγελο, που γνώρισες από την παρέα σου στην παραλία πριν λίγες εβδομάδες. Έρχεται λοιπόν κι αρχίζεις το «σκανάρισμα» ξεκινώντας από το κεφάλι, για να πας στον κορμό και να διαπιστώσεις πως το t-shirt είναι λίγο παραπάνω στενό από όσο θα έπρεπε, να προχωρήσεις στην κάτω ένδυση η οποία είναι μια ταλαιπωρημένη cargo βερμούδα και να καταλήξεις στο θέαμα της μαύρης κάλτσας ως τη μέση της γάμπας με ωραιότατο αθλητικό ιδίας ταλαιπώριας όπως της βερμούδας. Σημειωτέον αυτός ο «ανθρωπότυπος» στιλ μπορεί να συνοδεύει αυτή την αμφίεση με banana belt ή τσαντάκι «ταχυδρόμου», οδηγεί, δεν οδηγεί μηχανή. Κι ερωτώ: πριν βγεις από το σπίτι κοιτάχτηκες στον καθρέφτη και είπες στον εαυτό σου «πόσο γοητευτικός είμαι με την κάλτσα, σίγουρα θα την εντυπωσιάσω γιατί χιπστερίζω και λίγο». Όχι αγαπητέ μου δεν είσαι γοητευτικός γιατί όπως και σε εμάς τις γυναίκες δεν πάνε όλα, έτσι και σε σένα δεν ταιριάζει αυτή η κάλτσα. Και η κάλτσα θέλει τον άνθρωπο της, θέλει αυτόν που θα την τοποθετήσει και θα την βάλει στη ζωή του σα να είναι το δεύτερο δέρμα του. Η μόδα δεν ταιριάζει σε όλους, όπως δε μας ταιριάζουν και δεν κολλάμε με όλους και δεν κάνουμε παρέα έτσι είναι κι αυτή. Αδυσώπητη κι εκδικητική, αντί να σου «χαρίσει», σε «κατακερματίζει».
Συμπέρασμα: Πριν τις φορέσετε, και αναφέρομαι σε εσάς που δεν ταιριάζουν ούτε στο στιλ σας, ούτε στο σωματότυπο σας και σίγουρα ούτε στον χαρακτήρα σας, σκεφτείτε το και μια και δυο και τρεις φορές. Δεν αρέσουν και σε εμάς τις γυναίκες τα ντυσίματα που μπορεί να υιοθετήσετε.