Ο «κανόνας των 3 ημερών» στο ραντεβού για να μη φαίνεσαι «απελπισμένη»
Ο «κανόνας των τριών ημερών» που μας δίδαξαν οι ρομαντικές κομεντί δείχνει να έχει αξία και νόημα ακόμα και στην εποχή μας.
Μπορεί να φαίνεται αντιπαραγωγικό να δείχνεις σε κάποιον ότι ενδιαφέρεσαι να τον γνωρίσεις καλύτερα αγνοώντας τον για τρεις ημέρες. Ωστόσο, ο κανόνας των 3 ημερών στα ραντεβού υπάρχει εδώ και χρόνια και έγινε δημοφιλής από τις κλασικές ρομαντικές κομεντί. Έχει διαφημιστεί ως ο ιδανικός τρόπος για να δείξεις ότι έχεις όρια ενεργώντας σαν να μην είσαι τόσο διαθέσιμη.
Μπορεί, στην πραγματικότητα, να είσαι εντελώς ελεύθερη, αλλά δίνοντας χώρο σε κάποιον διασφαλίζεις ότι δεν θα τον βομβαρδίζεις με τηλεφωνήματα και μηνύματα. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να φανείς απελπισμένη. Επιπλέον, η αυτοσυγκράτησή σου ενθαρρύνει το άλλο άτομο να ξεκινήσει την επικοινωνία αν ενδιαφέρεται. Τουλάχιστον, αυτή είναι η ιδέα πίσω από τον κανόνα.
Μόλις συναντήσεις έναν πιθανό σύντροφο και ανταλλάξεις πληροφορίες, η σκέψη να περιμένεις τρεις ολόκληρες ημέρες μπορεί να σου φαίνεται βασανιστική. Ωστόσο, το να εμφανίσεις τον εαυτό σου ως μη «κολλητικό» είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του χαρακτήρα σου όταν πρόκειται για τον κόσμο των ραντεβού. Προφανώς, το να φαίνεσαι υπερβολικά πρόθυμη να μιλήσεις ξανά με κάποιον μπορεί να είναι αποτρεπτικό.
Αντίθετα, με πολλούς singles να θέλουν διαφάνεια και αυθεντικότητα σε μια σχέση, ο κανόνας των τριών ημερών μπορεί μερικές φορές να μοιάζει με παιδαριώδες παιχνίδι. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις σε ποιες καταστάσεις θα μπορούσε να εφαρμοστεί αυτός ο κανόνας των ραντεβού σήμερα.
Όρισε τη σχέση
Ο κανόνας των τριών ημερών φαίνεται να λειτουργεί για έναν συγκεκριμένο τύπο δυναμικής σχέσης. Εάν στέλνεις συνεχώς πρώτη μηνύματα, προσπάθησε να προγραμματίσεις ημερομηνίες και αν είσαι απελπισμένη για την προσοχή ή την επικύρωσή του, το να περιμένεις μερικές ημέρες πριν ξεκινήσεις μια άλλη συζήτηση μπορεί πραγματικά να είναι το σωστό για σένα. Όταν ένα φλερτ εξελίσσεται σε σχέση, τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ γρήγορα άβολα. Μπορεί να ελπίζεις να ξεκινήσεις κάτι επίσημο, ενώ εκείνος είναι απλά μαζί σου με μία χαλαρή διάθεση.
Κάποιοι λένε ότι η σιωπή λέει πολλά και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι πιο ακριβές όταν πρόκειται για αυτόν τον κανόνα. Περιμένοντας λίγες μέρες πριν επικοινωνήσεις, δείχνεις στο άτομο με το οποίο μιλάς ότι μπορεί να έρθει κάποια στιγμή που δεν θα είσαι κοντά του. Μπορεί να μην είναι πάντα προτεραιότητα για εσένα, ειδικά αν εσύ δεν είσαι προτεραιότητα για εκείνον. Και η έλλειψη προσπάθειάς του είναι μια σημαντική κόκκινη σημαία στη σχέση.
Ο κανόνας των τριών ημερών θα σου δώσει τη σαφήνεια που χρειάζεσαι, επειδή είτε θα στείλεις ένα μήνυμα αφύπνισης σε αυτό το άτομο, ενημερώνοντάς το ότι η επικοινωνία λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις, είτε δεν θα έχεις νέα του. Ενώ η σιωπή του θα είναι επώδυνη, στέλνει επίσης ένα σαφές μήνυμα ότι δεν σε εκτιμά. Φυσικά, αν αυτό συμβαίνει, ο χρόνος σου είναι πολύ καλύτερο να ξοδευτεί σε εκείνους που νοιάζονται, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επικεντρωθείς για λίγο στον εαυτό σου.
Μην περιπλέκεις ένα καλό πράγμα
Ενώ ο κανόνας των τριών ημερών μπορεί να δώσει απαντήσεις σε μια περίπλοκη κατάσταση, μπορεί επίσης να περιπλέξει κάτι πολύ απλό. Είναι σημαντικό να μην σκέφτεσαι υπερβολικά τα πράγματα, ειδικά στα πρώτα στάδια της συζήτησης με έναν πιθανό σύντροφο. Η συναισθηματική νοημοσύνη και η ανοιχτή επικοινωνία είναι σημάδια ωριμότητας και ζωτικές πτυχές μιας υγιούς σχέσης. Οι άνθρωποι σε ώριμες σχέσεις έχουν μάθει να εκτιμούν την άμεση επικοινωνία, την ενεργή ακρόαση, τον σεβασμό και τη δέσμευση, μαζί με την ενσυναίσθηση, την υπευθυνότητα, τη νοοτροπία της επανόρθωσης και την αρμονία των σκέψεων και των πράξεων.
Επομένως, όσοι έχουν αγνές προθέσεις δεν έχουν πραγματικά ανάγκη από παιχνίδια. Το να περιμένεις τρεις μέρες για να μιλήσεις σε κάποιον που πραγματικά σου αρέσει είναι κυριολεκτικά χάσιμο χρόνου για πολλούς ανθρώπους. Αν είσαι αρκετά τυχερή για να βρεις κάποιον που φαίνεται να έχει πραγματικές δυνατότητες, γιατί να διακινδυνεύσεις να το αφήσεις να ξεγλιστρήσει με το να φέρεσαι λιγότερο ενδιαφέρουσα; Επιπλέον, το να αποφεύγεις την επικοινωνία για πολλές ημέρες είναι πολύ πιθανό να βασανίζεις συναισθηματικά το άλλο άτομο.
Οι εφαρμογές γνωριμιών φαίνεται να έχουν την ίδια άποψη. Με την «επισημοποίηση» των διαδικτυακών ραντεβού, η δυναμική της επικοινωνίας αλλάζει πραγματικά. Το να ξεκαθαρίσεις τις προθέσεις σου από την αρχή είναι αυτό που βοηθάει στη δημιουργία ενός καλού συντρόφου. Αν αγνοήσεις το μήνυμα κάποιου για τρεις ημέρες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει προλάβει και να ταιριάξει με πολλά άλλα άτομα. Ορισμένες εφαρμογές θα αφαιρέσουν ακόμη και το ταίρι σου αν αργήσεις πολύ να απαντήσεις. Έτσι, ενώ ο κανόνας των τριών ημερών μπορεί περιστασιακά να είναι χρήσιμος, είναι δύσκολο να ξεπεράσεις την ευάλωτη σύνδεση που προκύπτει από την ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία.
Διάβασε επίσης:
Πώς να κάνεις τον άλλον να σε ερωτευτεί
Ο έρωτας, το συναίσθημα του ενθουσιασμού και της λαχτάρας, είναι όλα όσα αισθάνεσαι όταν αντικρύζεις κάποιον που σου αρέσει και θέλεις να νιώθει το ίδιο και για σένα. Ίσως να μην υπάρχει εγγυώμενος τρόπος αλλά υπάρχουν κάποιές έξυπνες κινήσεις που μπορείς να κάνεις και να του ξυπνήσεις αυτά τα συναισθήματα. Αν υπάρχει ένα πράγμα που μας έχουν αφήσει οι ρομαντικές ταινίες, είναι η λαχτάρα να μας κοιτάξει κάποιος με τον πόθο που έχει ο χαρακτήρας του Ryan Gosling- Noah για την Allie της Rachel McAdams στο «The Notebook». Ή το πώς η Elizabeth Bennet έλκεται από τον περήφανο Mr. Darcy σε κάθε μεταφορά του βιβλίου της Jane Austen «Περηφάνια και Προκατάληψη». Υπάρχει αθάνατη αφοσίωση που αντέχει στο χρόνο.
Το να ερωτεύεσαι είναι μια αξέχαστη εμπειρία, με κάποιους μάλιστα να πιστεύουν ότι ο έρωτας έρχεται τόσο εύκολα όσο η πρώτη ματιά. Ο ψυχολόγος Zick Rubin πιστεύει ότι η ρομαντική αγάπη αποτελείται από προσκόλληση, φροντίδα και οικειότητα. Άλλοι ερευνητές και θεωρητικοί έχουν δηλώσει ότι η αγάπη είναι ένα κοινωνικό κατασκεύασμα.
Ανεξάρτητα από το ποιος πιστεύεις ότι είναι ο ορισμός της αγάπης, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την επικράτησή της στον κόσμο γύρω σου. Πέρα από τις ταινίες, δεν θα σου πάρει πολύ να ξεχωρίσετε μερικά ερωτευμένα ζευγάρια από τον δικό σας κοινωνικό κύκλο. Είναι δυνατόν, όμως, να κάνεις εκείνο το άτομο που έχεις ερωτευτεί από τα τέλη του περασμένου έτους να σε ερωτευτεί παράφορα; Υπάρχει αλήθεια φόρμουλα για όλα αυτά; Είναι δυνατό να κάνεις το αντικείμενο του πόθου σου να σε ερωτευτεί…
Διάβασε τη συνέχεια εδώ
Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!
|