Now Reading
Αντιπαθείς τους φίλους του συντρόφου σου; Ένα είναι το συμπέρασμα

Αντιπαθείς τους φίλους του συντρόφου σου; Ένα είναι το συμπέρασμα

Avatar photo
φιλοι που κανουν πικ-νικ

Μπορεί οι φίλοι του αγαπημένου σου συντρόφου να μην είναι μέσα στους ανθρώπους που θέλεις να κάνεις παρέα, αλλά είναι ένα ζήτημα που πρέπει να διαχειριστείς με λεπτές και σωστές κινήσεις.

Όταν βρίσκεσαι σε μια σχέση, μερικές φορές πρέπει να κάνεις παραχωρήσεις όπως το να ανέχεσαι τους φίλους του συντρόφου σου, οι οποίοι μπορεί να μην είναι και οι πιο αγαπημένοι σου άνθρωποι και υπό άλλες συνθήκες να μην τους συναναστρεφόσουν ποτέ. Ακόμη και αν δεν σε ενοχλούν πραγματικά, μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να κάνεις παρέα με νέους ανθρώπους που ήρθαν στη ζωή σου. Ακόμα και εκείνοι που κάνουν εύκολα φίλους μπορεί μερικές φορές να βρίσκουν εμπόδια όταν πρόκειται να εισαχθούν σε νέες παρέες, μπορεί ακόμα και να αισθάνεσαι σαν παρείσακτη. 

Μπορεί να υπάρχουν ένα σωρό λόγοι για τους οποίους κάποιοι άνθρωποι αυτοί απλά δεν είναι δικοί σου άνθρωποι και για τους οποίους μπορεί να αντιπαθείς ή ακόμα και να αρχίσετε να αντιπαθείς τους φίλους του συντρόφου σου. Ίσως είναι ελεγκτικοί, υπερβολικά θορυβώδεις ή ακόμα χειρότερα, ίσως λένε πράγματα για σένα πίσω από την πλάτη σου ή του συντρόφου σου, θα μπορούσες ακόμα και να νιώθεις ότι σε χρησιμοποιούν με κάποιο τρόπο ή ότι αυτό συμβαίνει προς τον σύντροφό σου. Υπάρχει πάντα η μικρή πιθανότητα να νιώθεις ότι αυτοί οι φίλοι μονοπωλούν τον χρόνο που θέλεις να περάσεις με τον αγαπημένο σου αλλά πρέπει να μάθεις να τον μοιράζεσαι, όπως και εκείνος θα πρέπει να σε αφήσει να έχεις χρόνο και με τους φίλους σου.

παρεα απο γυναικες και ανδρες 

Μόλις μάθεις γιατί αντιπαθείς αυτό το άτομο ή τα άτομα, μπορείς να αρχίσεις να βρίσκεις τρόπους είτε να τους ανέχεσαι είτε να κάνεις άλλα σχέδια για τον εαυτό σου όταν ο σύντροφός σου κάνει παρέα μαζί τους. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στο γιατί απλά δεν περνάς καλά με αυτούς τους ανθρώπους και σε όλους τους θετικούς τρόπους που μπορείς να το χειριστείς χωρίς να χαλάσει η σχέση σου.  

Ξεκίνησε από τον εαυτό σου  

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όλοι μας όταν νιώθουμε ότι δεν συμπαθούμε κάποιον είναι να κοιτάξουμε μέσα μας. Οι δικές μας ασυνείδητες προκαταλήψεις και πεποιθήσεις μπορεί να κάνουν δύσκολη τη φιλία με ανθρώπους που βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Τι είναι αυτό που μας ενοχλεί πραγματικά σε αυτό το άτομο; Σκέψου τι είναι αυτό που δεν σου αρέσει σε αυτόν ίσως φτιάξεις μία λίστα με τα πράγματα που σε ενοχλούν, ακόμη και αν πρόκειται για κάτι μικρό. Μήπως είναι ότι σου θυμίζουν κάποιον άλλον που δεν σου αρέσει ή κάποιον που σου έκανε κακό στο παρελθόν και ανησυχείς; 

Ίσως έχεις ξαναδεί αυτόν τον τύπο ανθρώπου στο παρελθόν και έκανε κάτι που σε πλήγωσε ή σε ενόχλησε. Η αντιπάθειά σου γι’ αυτούς – που αντιπαθείς- μπορεί να έχει να κάνει με τον τρόπο που συμπεριφέρονται στον αγαπημένο σου και όχι με τον τρόπο που συμπεριφέρονται σε εσένα. Ό,τι κι αν είναι, μόλις εντοπίσετε το πρόβλημα, μπορείς να αρχίσεις να δουλεύεις με τους παρακάτω τρόπους για να το αντιμετωπίσεις.

φιλοι που πινουν  

  1. Μίλησε με τον σύντροφό σου

Η επικοινωνία είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα σε μια σχέση, το ίδιο και η ειλικρίνεια. Αν δεν σου αρέσουν οι φίλοι του συντρόφου σου, θα πρέπει να τους το πεις. Ωστόσο, πρέπει να το κάνεις προσεκτικά. Στη συνέχεια μπορείς να προχωρήσεις σε αυτή τη συζήτηση με ανοιχτό μυαλό, πρόθυμοι να συμβιβαστείς και έτοιμοι να ακούσεις. Το να καθίσεις και να μιλήσεις γι’ αυτό χωρίς καυγάδες ή κατηγορίες επιτρέπει και στους δύο να πείτε τη δική σας πλευρά των πραγμάτων και να καταλάβετε καλύτερα γιατί ο καλός σου παραμένει φίλος με κάποιον που θεωρείς ότι του κάνει κακό.  

  1. Κατανόησε τη θέση του στη ζωή του συντρόφου σου

Οι φίλοι στις παρέες έχουν συχνά διαφορετική δυναμική, υπάρχει ο ντροπαλός, ο φωνακλάς, ο κωμικός, ο άγριος και ούτω καθεξής. Αυτό που εσύ θεωρείς ως ενοχλητικό χαρακτηριστικό -και όχι αυτό που θα ήθελες να έχεις στον δικό σου κύκλο φίλων- μπορεί να εξυπηρετεί κάποιο σκοπό στη ζωή του συντρόφου σου. Κάποιοι φίλοι υπάρχουν για να μας βοηθούν να νιώθουμε νεότεροι και να μας κρατούν σε εγρήγορση, και κάποιοι άλλοι είναι απλώς εκεί για να μας υπενθυμίζουν ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Απλά να θυμάσαι: Οι φιλίες του συντρόφου σου αφορούν εκείνον, όχι εσένα.

μια παρεα ανθρωπων περπαταει και γελαει 

3.Θέσε όρια, όχι τελεσίγραφα 

Δεν χρειάζεται πάντα να κάνεις παρέα με τους φίλους του αγαπημένου σου. Αν αισθάνεσαι ότι ο μόνος χρόνος που περνάς μαζί του είναι όταν περιβάλλεται από τους φίλους του, αυτό είναι άλλο ένα πράγμα για το οποίο πρέπει να του μιλήσεις, αλλά μην του δώσεις τελεσίγραφα. Αν τους ζητήσεις να επιλέξει ανάμεσα στους φίλους τους και σε εσένα, μπορεί να μην έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις, και αν το κάνεις, ο σύντροφός σου μπορεί να δυσανασχετήσει για την απώλεια ενός από τους φίλους του.  

Μπορείς, ωστόσο, να θέσεις όρια και να κάνεις συμφωνίες σχετικά με το πότε θα πρέπει να είστε μόνο εσείς οι δύο ή με ποιους φίλους προτιμάς να περνάτε χρόνο. Η επικοινωνία είναι το κλειδί για μια υγιή σχέση, οπότε βελτίωσε αυτή την επικοινωνία εκφράζοντας τα συναισθήματα μοναξιάς όταν τα νιώθεις.   

4.Προσπαθήσε να γνωρίσεις καλύτερα τους φίλους τους 

Αν θέλεις λοιπόν να προσπαθήσεις να λύσεις τα πράγματα, μπορείς πάντα να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να γνωρίσεις καλύτερα τους φίλους του συντρόφου σου, ειδικά αυτούς που δεν σου αρέσουν τόσο πολύ. Ίσως το πρόβλημά σας να έγκειται στο γεγονός ότι απλά δεν αισθάνεσαι ακόμα άνετα γύρω από αυτούς τους ανθρώπους και ο μόνος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να τους γνωρίσεις καλύτερα.

μια παρεα ανδρων που γελαει και μιλαει 

  1. Μάθε να είσαι πιο δεκτική

Μερικές φορές πρέπει να συμφωνήσετε ότι διαφωνείτε εσύ δεν τους συμπαθείς, αλλά ο σύντροφός σου τους συμπαθεί, και πρέπει είτε να το αποδεχτείς είτε να προχωρήσεις παρακάτω. Αν είσαι ερωτευμένη και βλέπεις μέλλον με αυτό το άτομο, τότε θα πρέπει να αποδεχτείς αυτόν τον φίλο. Η αποδοχή τους δεν σημαίνει ότι πρέπει να περνάς πολύ χρόνο μαζί τους, αλλά σημαίνει ότι δεν πρέπει να περνάς όλο το χρόνο σου παραπονούμενη γι’ αυτούς και δεν πρέπει να προσπαθείς να τους αποφεύγεις με κάθε κόστος.  

  1. Προσπάθησε να είσαι πιο ανοιχτόμυαλη

Μπορεί να φτάσεις σε μια πιο ευτυχισμένη κατάσταση αν ανοίξεις περισσότερο το μυαλό σου στον κόσμο γύρω σου και μάθεις να καταλαβαίνεις καλύτερα ότι δεν θα σου αρέσει πάντα κάθε άτομο που θα περάσει από τη ζωή σου. Οι φιλίες, όπως και οι σχέσεις, δεν διαρκούν πάντα για πάντα. Αν αυτό το άτομο είναι πραγματικά κακό για το έτερό σου ήμισυ, πιθανότατα θα το καταλάβει από μόνος του κάποια στιγμή.

φιλοι που κανουν πικ-νικ  

Όλα αυτά τα βήματα θα σε βοηθήσουν να είσαι πιο ανοιχτόμυαλη όσον αφορά τους άλλους ανθρώπους στη ζωή σου, τόσο αυτούς που σου αρέσουν όσο και αυτούς που δεν σου αρέσουν. Επίσης, προσπαθώντας να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και να καταλάβεις γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι έτσι όπως είναι, μπορεί να μάθεις περισσότερα για τον εαυτό σου στην πορεία. Ίσως εκείνος ο αντιπαθητικός φίλος να σου μάθει να σταματήσεις να είσαι τόσο συγκρατημένη, ή εκείνος ο αυταρχικός φίλος να σε βοηθήσει να δεις πιο καθαρά τους δικούς σου αυταρχικούς τρόπους, ώστε να μπορέσεις να δουλέψεις επάνω σε αυτό που πρέπει να διορθώσεις και να γίνεις πιο χαλαρή.

Διάβασε επίσης:

6 τοξικές συμπεριφορές που θεωρούνται υγιείς σε μια σχέση ενώ δεν είναι

Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι η σύγχρονη ζωή είναι γεμάτη με μια σειρά από διαδρομές με εμπόδια: πώς να βρεις ισορροπία έχοντας παράλληλα μια καριέρα και μια ακμάζουσα προσωπική ζωή, πώς να μένεις στο ύψος σου όταν τόσες πολλές καταστάσεις φαίνονται εχθρικές προς την ιδέα, πώς να μεγαλώσεις καλά παιδιά σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία και ο κατάλογος συνεχίζεται.

Αντιπαθείς τους φίλους του συντρόφου σου; Ένα είναι το συμπέρασμα

Ένα στοιχείο που συχνά ανεβαίνει στην κορυφή της λίστας των ανησυχιών των ανθρώπων είναι να διασφαλίσουν ότι η σχέση τους βρίσκεται σε σταθερό έδαφος. Αυτό μπορεί μερικές φορές να είναι λίγο σκιερό ζήτημα, δεδομένου ότι ορισμένες συνήθειες σχέσεων που φαίνονται υγιείς ή είναι ευρέως αποδεκτές στην κοινωνία ως φυσιολογικές, είναι στην πραγματικότητα αρκετά ανθυγιεινές  ή ακόμη και τοξικές.  

Δες εδώ ποιες είναι οι τοξικές συμπεριφορές σε μία σχέση 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-a
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!


Site Footer
Dnews
theissue.gr

Site Footer