Μπορείς να παραμείνεις φίλη με τους πρώην σου- Το μυστικό της Gwyneth Paltrow και άλλων διασήμων
Το μυστικό των διασήμων που παραμένουν φίλοι με τους πρώην συντρόφους τους και περνάνε καλά!
Κάθε χωρισμός τις περισσότερες φορές συνοδεύεται από πόνο. Πόσο μάλλον οι ερωτικές μας σχέσεις οι οποίες λήγουν άδοξα και ένας από τους δύο ίσως πονά περισσότερο. Κι εκεί έρχεται η στιγμή που λες «δεν θέλω να τον ξαναδώ μπροστά μου», σβήνεις τον αριθμό και τα μηνύματά του από το κινητό, πατάς μπλοκ στα social και κατεβάζεις τις κοινές σας φωτογραφίες από οπουδήποτε είναι αναρτημένες. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, εκείνη της Άννας Βίσση με τον Καρβέλα, της Gwyneth Paltrow με τον Chris Martin , της Demi Moore με τον Bruce Willis και πολλών άλλων διασήμων που όχι μόνο δεν αποκόπτουν δεσμούς, αντίθετα οι σχέσεις τους μετά τον χωρισμό γίνονται ακόμα πιο ουσιαστικές.
Ποιο μυστικό έχουν βρει αυτοί οι διάσημοι που εμείς δεν το ξέρουμε;
Πώς να ξεχάσουμε τον frontman των Coldplay Chris Martin που είχε αφιερώσει ένα τραγούδι στη μητέρα των παιδιών του, Gwyneth Paltrow, μεταμορφώνοντάς το σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της συναυλίας των Coldplay στο Μιλάνο. Ήταν ο ίδιος άνθρωπος που το προηγούμενο βράδυ, στη συναυλία στη Νάπολη, είχε αφιερώσει το τραγούδι My Universe στην κοπέλα του, την ηθοποιό Ντακότα Τζόνσον , με την οποία είναι κανονικό ζευγάρι από το 2017.
Δεν είναι όμως οι μόνοι που έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη οικογένεια, που έχουν εργαστεί μετά το τέλος της σχέσης για να την κάνουν να κρατήσει χωρίς τσακωμούς και προστριβές, μια σχέση στην οποία ακόμη και οι πρώην τους έχουν γίνει φίλοι με τους σημερινούς συντρόφους. Ανάμεσα σε αυτά τα σπάνια ζευγάρια, είναι η Demi Moore και ο Bruce Willis , η απόδειξη ότι μετά τον γάμο η αγάπη μπορεί να μετατραπεί σε βαθιά φιλία, ακόμη και κυρίως κατά τη διάρκεια της ασθένειας.
Και μετά υπάρχει η Katy Perry, αρραβωνιασμένη με τον Orlando Bloom , η οποία έχει εξαιρετικές σχέσεις με την πρώην του ηθοποιού, Miranda Kerr.
Αλλά μην πάμε και πολύ μακριά. Ακόμα και οι δικοί μας Άννα Βίσση και Νίκος Καρβέλας μπορεί να είναι χωρισμένοι από το 1993 αλλά φαίνεται πως μετά το διαζύγιο είναι πιο δεμένοι μεταξύ τους από ποτέ. Η Άννα Βίσση σε πολλές συνεντεύξεις της έχει αποκαλύψει για τη σχέση της με τον Καρβέλα: «Ο Νίκος ήταν ένας άνθρωπος ακραίος και καθόταν πάντα κάτω από την ομπρέλα μιας γυναίκας. Μου άρεσε, τον πίστευα και τον αγαπούσα. Αρκετές φορές διαφωνούσαμε όμως το συζητούσαμε. Μεταξύ μας αργότερα είπαμε ορισμένες αλήθειες», είχε πει το 2011 στο Sigma tv της Κύπρου.
«Έφερε αρκετούς πόνους αυτός ο χωρισμός Ξέραμε ότι κάποια στιγμή ίσως και να μη μιλούσαμε και ποτέ με τον Καρβέλα. Έγινε και αυτό. Δεν βλεπόμασταν καθόλου». Όσο για τους λόγους που χώρισαν τότε; «Ο χωρισμός μου με τον Νίκο ήρθε επειδή έκλεισε ο κύκλος της κοινής ζωής μας. Και στους δύο μας έκλεισε ταυτόχρονα ο κύκλος του έρωτα μας. Τελείωσε η ερωτική μας χημεία. Όσο κι αν ακουστεί περίεργο χωρισμός μας ήταν αναγκαίος και απαραίτητος, ο τρόπος που χωρίσαμε ήταν η αρχή μιας δυνατής φιλίας που συνεχίζουμε τώρα», είχε πει στην ίδια συνέντευξη.
Και η ερώτηση παραμένει: πώς παραμένεις φίλη με τον πρώην σου; Πόσα πρόσωπα έχει η αγάπη; Η Federica Cairoli, κλινική ψυχολόγο της ομάδας Jonas της Monza και της Brianza, των ψυχαναλυτικών κλινικών κέντρων που ίδρυσε ο Massimo Recalcati, είπε στη Vogue.it.
«Ναι, είναι δυνατόν να παραμένεις φίλη με τον πρώην σου, αλλά υπάρχουν κάποιες βασικές προϋποθέσεις που δεν πρέπει να συγχέονται με στρατηγικές, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Συγκεκριμένα είναι η υποκειμενική επεξεργασία του τέλους της σχέσης, η προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη, η παρουσία των παιδιών, η αμοιβαία εκτίμηση που παρέμεινε αμετάβλητη ή ανακαλύφθηκε ξανά μετά τον χωρισμό, η σαφήνεια της πρόθεσης και των προσδοκιών», εξηγεί η Cairoli, η οποία εντόπισε τρία στάδια συγκεκριμένα που οδηγούν στη μετατροπή της παθιασμένης και αποκλειστικής αγάπης σε μια διαφορετική αγάπη , στην οποία η στοργή ξεπερνά τα σχέδια του ζευγαριού, αλλά παραμένει αληθινή.
Διάβασε επίσης: Ο λόγος που το 67% των παντρεμένων γυναικών απατούν
1.Ο χρόνος
Μόνο ο χρόνος οδηγεί στην αναπροσαρμογή του οικογενειακού συστήματος. «Οι πληγές χρειάζονται ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επουλωθούν, όπως και η συγχώρεση που δεν παραδέχεται αμέσως αυτό που είναι φαινομενικά ασυγχώρητο, ούτε εγγύτητα. Ο χρόνος, λοιπόν, είναι ένας σύμμαχος που μας επιτρέπει να ξεπεράσουμε το τσουνάμι ενός χωρισμού και να ανοιχτούμε σε νέες δυνατότητες. Η συγχώρεση είναι βασικό μάθημα! Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι η προϋπόθεση για τη διατήρηση ή τη συνέχιση της σχέσης μετά από μια προδοσία, αλλά εξακολουθεί να είναι μια ουσιαστική πτυχή για μια εξέλιξη που μπορεί να μας επιτρέψει να διατηρήσουμε μια σχέση με τον πρώην σύντροφό μας.
2.Τα παιδιά
Τα παιδιά είναι η μηχανή και η αιτία μιας προσέγγισης, που μας ωθεί να βλέπουμε τον άλλον όχι πλέον ως σύζυγο, αλλά ως γονιό. «Η παρουσία των παιδιών πρέπει να είναι το κίνητρο για να ωθήσει το πρώην ζευγάρι, που θα συνεχίσει να είναι πάντα γονικό ζευγάρι, να επεξεργαστεί και να περάσει το πένθος του τέλους με έναν λιγότερο εγωκεντρικό τρόπο και περισσότερο προσανατολισμένο προς μια νέα μορφή οικογένειας , εποικοδομητικό παρά καταστροφικό», λέει η Cairoli. Σημαντικό στοιχείο είναι η ηλικία των παιδιών τη στιγμή του χωρισμού: «Είναι ευκολότερο, αλλά όχι προφανές, να εμπλέκονται τα παιδιά σε μια εμπειρία μιας «μεγάλης ευτυχισμένης οικογένειας», σε μια φάση της παιδικής ηλικίας στην οποία πρέπει να κυριαρχεί ο αυθορμητισμός. Αναζητήστε επαφή και καθησυχασμό, αντί να εισάγετε τα έφηβα παιδιά σε μια νέα σχεσιακή πραγματικότητα, μέσα στα υπαρξιακά τους δράματα».
3.Νέοι έρωτες
«Μια άλλη πτυχή που, με βάση την κλινική μου εμπειρία, κάνει τη διαφορά είναι η παρουσία νέων συντρόφων. Αυτή η κατάσταση στην οποία και οι δύο πρώην έχουν συνάψει μια συναισθηματική σχέση με άλλους συντρόφους, αντιπροσωπεύει ένα είδος ισορροπίας, έστω και φανταστικής, που διευκολύνει και προδιαθέτει στο άνοιγμα και το μοίρασμα», λέει η Cairoli. Ως εκ τούτου, κάνει δυνατό αυτό που απλά αποκαλείται« διευρυμένη οικογένεια, σαν να σήμανε το τέλος της προηγούμενης ιστορίας και να ηρεμούσε όλους τους πρωταγωνιστές που εμπλέκονται. Σε εκείνο το σημείο, ψυχολογικά δεν υπάρχει κανείς στη θέση του ηττημένου ή του αγνοούμενου, αλλά όλοι έχουν φτάσει σε μια νέα ισορροπία από την οποία πρέπει να ξεκινήσουν ξανά, εμπλέκοντας επίσης τους νέους πρωταγωνιστές ως ενεργό μέρος και όχι μόνο ως αυτούς που πρέπει να υποφέρουν από τα φαντάσματα. του παρελθόντος».
Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!
|