Now Reading
Η καλύτερη ώρα να πάρεις προβιοτικά και πρεβιοτικά για να έχεις τα μέγιστα οφέλη

Η καλύτερη ώρα να πάρεις προβιοτικά και πρεβιοτικά για να έχεις τα μέγιστα οφέλη

Avatar photo
-a

Η τακτική λήψη προβιοτικών και πρεβιοτικών, είτε μέσω διατροφής είτε μέσω συμπληρωμάτων, είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του πεπτικού σου συστήματος και τη συνολική ευεξία σου.

Η διατήρηση της υγείας του πεπτικού σου συστήματος είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική ευεξία σου. Πιθανότατα έχεις ακούσει για τα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά και τα οφέλη τους, αλλά ίσως να αναρωτιέσαι πότε είναι η καλύτερη ώρα για να τα πάρεις. Πολλοί ειδικοί έχουν ερευνήσει αυτό το θέμα, και τα αποτελέσματα μπορεί να σε εκπλήξουν.

Τα προβιοτικά είναι ζωντανά βακτήρια που προάγουν την υγεία του εντέρου, ενώ τα πρεβιοτικά είναι οι φυτικές ίνες που θρέφουν αυτά τα βακτήρια. Η σωστή λήψη τους μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα, να βελτιώσει την πέψη και να συμβάλλει στη συνολική υγεία σου. Αλλά πότε ακριβώς πρέπει να τα καταναλώνεις για να έχεις τα μέγιστα οφέλη;

Η καλύτερη ώρα να πάρεις προβιοτικά και πρεβιοτικά για να έχεις τα μέγιστα οφέληΑυτό το άρθρο θα σε καθοδηγήσει μέσα από τις συστάσεις των ειδικών σχετικά με την καλύτερη ώρα για να παίρνεις προβιοτικά και πρεβιοτικά. Είτε τα καταναλώνεις μέσω συμπληρωμάτων είτε μέσω διατροφής, οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη τους και να βελτιώσεις την καθημερινή σου ρουτίνα υγείας.

Πότε να πάρεις προβιοτικά

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η καλύτερη ώρα για να πάρεις προβιοτικά είναι με άδειο στομάχι, συγκεκριμένα το πρωί πριν το πρωινό ή πριν τον ύπνο το βράδυ. Ο λόγος πίσω από αυτή τη σύσταση είναι ότι το στομάχι σου είναι λιγότερο όξινο εκείνες τις ώρες, επιτρέποντας στα προβιοτικά να περάσουν πιο εύκολα και να φτάσουν στο έντερο όπου μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικά.

Το πρωί, το στομάχι σου είναι κενό και η οξύτητα είναι χαμηλή, κάνοντας το περιβάλλον ιδανικό για τα προβιοτικά να επιβιώσουν και να αποικίσουν στο έντερο. Επίσης, η νυχτερινή λήψη προβιοτικών μπορεί να είναι εξίσου ευεργετική, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας το πεπτικό σου σύστημα είναι λιγότερο ενεργό, επιτρέποντας στα προβιοτικά να εργαστούν αποτελεσματικότερα.

Ωστόσο, αν αντιμετωπίζεις δυσκολίες με το να θυμάσαι να πάρεις τα προβιοτικά σου το πρωί ή πριν τον ύπνο, η τακτική λήψη τους με το φαγητό μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική. Το σημαντικό είναι η συνέπεια στη λήψη τους. Αν τα λαμβάνεις καθημερινά την ίδια ώρα, το σώμα σου θα προσαρμοστεί και θα αξιοποιήσει τα οφέλη τους καλύτερα.

Διάβασε επίσης: Βελτίωσε την υγεία του εντέρου σου με 4 απλές συμβουλές

Πότε να πάρεις πρεβιοτικά

Η καλύτερη ώρα να πάρεις προβιοτικά και πρεβιοτικά για να έχεις τα μέγιστα οφέληΤα πρεβιοτικά είναι εξίσου σημαντικά με τα προβιοτικά, καθώς αποτελούν την τροφή για τα καλά βακτήρια του εντέρου σου. Η λήψη τους μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αλλά οι ειδικοί προτείνουν να τα καταναλώνεις κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Ο λόγος είναι ότι οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα πρεβιοτικά λειτουργούν καλύτερα όταν λαμβάνονται μαζί με άλλες τροφές, βοηθώντας στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στην προώθηση της καλύτερης πέψης.

Τα πρεβιοτικά βρίσκονται σε πολλές τροφές όπως τα σπαράγγια, τα πράσα, το σκόρδο, οι μπανάνες και τα ολικής άλεσης προϊόντα. Ενσωματώνοντάς τα στη διατροφή σου καθημερινά, θα μπορέσεις να ενισχύσεις την υγεία του εντέρου σου και να διατηρήσεις την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας.

Εάν προτιμάς να λαμβάνεις τα πρεβιοτικά μέσω συμπληρωμάτων, μπορείς να τα παίρνεις μαζί με τα κύρια γεύματά σου για να μεγιστοποιήσεις την απορρόφησή τους. Η συνέπεια και εδώ είναι το κλειδί, καθώς η τακτική λήψη πρεβιοτικών θα βοηθήσει το πεπτικό σου σύστημα να παραμείνει σε καλή κατάσταση.

Συμπληρωματική λήψη προβιοτικών και πρεβιοτικών

Εάν θέλεις να συνδυάσεις τη λήψη προβιοτικών και πρεβιοτικών, τα συνδυασμένα συμπληρώματα (συν-βιοτικά) μπορούν να είναι μια καλή επιλογή. Αυτά τα συμπληρώματα περιέχουν και τα δύο στοιχεία, επιτρέποντάς σου να λαμβάνεις ταυτόχρονα τις απαραίτητες ποσότητες από κάθε είδος. Είναι σημαντικό να διαβάζεις τις οδηγίες χρήσης και να ακολουθείς τις συστάσεις των ειδικών για τη δοσολογία και τον χρόνο λήψης.

Η καλύτερη ώρα να πάρεις προβιοτικά και πρεβιοτικά για να έχεις τα μέγιστα οφέληΜια άλλη προσέγγιση είναι να καταναλώνεις φυσικές πηγές προβιοτικών και πρεβιοτικών μέσω της διατροφής σου. Τρόφιμα όπως το κεφίρ, το γιαούρτι, το τουρσί και το μίσο είναι εξαιρετικές πηγές προβιοτικών, ενώ τα σπαράγγια, τα πράσα και οι μπανάνες περιέχουν πρεβιοτικά. Προσπάθησε να ενσωματώσεις αυτές τις τροφές στα καθημερινά σου γεύματα για να διατηρήσεις την υγεία του εντέρου σου σε άριστη κατάσταση.

Ακολούθησε τις συστάσεις των ειδικών και δες την υγεία σου να βελτιώνεται, διατηρώντας παράλληλα μια ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή. Το πεπτικό σου σύστημα θα σε ευχαριστεί!

Διάβασε επίσης: Τα πολύτιμα βακτήρια που τονώσουν το ανοσοποιητικό και προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!


Site Footer
Dnews
theissue.gr

Site Footer