Όσα πρέπει να ξέρεις για τη διατροφή στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.
Μετά το τέλος του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης, υπάρχει για κάθε μέλλουσα μαμά ένα αίσθημα μεγάλης ανακούφισης. Οι πιθανότητες αποβολής μειώνονται σημαντικά και εάν είχες πρωινή ναυτία, θα πρέπει να αρχίσει να μειώνεται σε αυτό το σημείο. Η ενέργειά σου θα πρέπει επίσης να επιστρέψει, καθιστώντας αυτό το πιο «άνετο» στάδιο της εγκυμοσύνης.
Και το μικρό σου, έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσεται πολύ γρήγορα. Στο δεύτερο τρίμηνο, όσο άνετα κι αν νιώθεις, ειναι η στιγμή που πρέπει να αρχίσεις να προσέχεις τη διατροφή σου και να επιλέγεις υγιεινές και θρεπτικές τροφές.
Τι πρέπει να τρως στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σου
Η πρωτεΐνη θα σε κρατήσει χορτάτη και θα βοηθήσει το μωρό να πάρει σωστά βάρος. Μπορείς να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με στήθος κοτόπουλο, φακές, ρεβίθια και αυγά.
Καθώς τα οστά και τα δόντια του μωρού συνεχίζουν να αναπτύσσονται, το ασβέστιο είναι απαραίτητο για να τα βοηθήσει να γίνουν πιο υγιή. Έρευνα δείχνει ότι πολλές γυναίκες δεν λαμβάνουν αρκετό ασβέστιο, για αυτό ο γυναικολόγος σου πιθανόν ήδη να σου εχει πει να παίρνεις κάποιο συμπλήρωμα.
Τα φυλλώδη πράσινα και τα σταυρανθή λαχανικά (όπως το μπρόκολο) όχι μόνο περιέχουν ασβέστιο, αλλά περιέχουν επίσης άλλες βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν το σώμα να το απορροφήσει, οπότε φρόντισε να τρως αρκετά χόρτα.
Επίσης η βιταμίνη D, βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου και μπορεί να βρεθεί φυσικά στον σολομό, τα γαλακτοκομικά, τους κρόκους αυγών και άλλα εμπλουτισμένα προϊόντα.
Η σημασία του σιδήρου συνεχίζεται σε όλα τα τρίμηνα, για να αποφευχθεί η ανάπτυξη αναιμίας. Είναι κρίσιμο περίπου στο μέσο της εγκυμοσύνης καθώς αυξάνεται η παροχή αίματος του ίδιου του μωρού.