Πώς να σταματήσεις να ζηλεύεις (μια για πάντα)
Η ζήλια, όταν δεν αντιμετωπίζεται, μπορεί να υπονομεύσει ακόμη και τις καλύτερες σχέσεις. Αλλά είναι δυνατόν να σταματήσουμε να ζηλεύουμε; Ναι, ορίστε πώς.
Αν πιάνεις τον εαυτό σου να ζηλεύει ακόμα και τη θεία σου, ίσως ήρθε η ώρα να μάθεις να ελέγχεις τη ζήλια σου. Πώς όμως μπορείς να σταματήσεις να ζηλεύεις;
Η ζήλια μπορεί πράγματι να θέσει σε κίνδυνο μια σχέση σε σημείο να την τερματίσει. Δεν βλάπτει μόνο τον σύντροφό σου: ο ζηλιάρης βιώνει επίσης βαθιά ταλαιπωρία και συχνά δεν μπορει καν να απολαύσει τις στιγμές που περνά μαζί του.
Υπάρχει λύση; Ναι! Μάθε πώς να ελέγχεις τη ζήλια και να απολαμβάνεις μια υγιή και ικανοποιητική ρομαντική σχέση.
Πώς να σταματήσεις να ζηλεύεις με 4 βήματα
1. Πέτα από πάνω σου προηγούμενες εμπειρίες
Η ζήλια μπορεί να πυροδοτηθεί από προηγούμενες εμπειρίες κατά τις οποίες σε πρόδωσαν ή κατά τις οποίες πρόδωσες εσύ κάποιον. Η άμεση εμπειρία της προδοσίας μπορεί να κάνει την πιθανότητα να συμβεί ξανά ακόμα πιο συγκεκριμένη. Εάν απατούσες στο παρελθόν, μπορεί να νιώσεις αυτές τις αισθήσεις ακόμη πιο έντονα. Προσοχή, το παρελθόν δεν ορίζει το παρόν. Φρόντισε να μπορείς να διακρίνεις την πραγματικότητα από τις εμπειρίες που είχες στο παρελθόν και μην αφήσεις αυτές τις εμπειρίες να σε επηρεάσουν. Κάθε σχέση είναι μοναδική.
2. Δώσε ο ένας στον άλλον λίγο χρόνο μόνοι σας
Η ζήλια μπορεί επίσης να οδηγείται από ορισμένες πεποιθήσεις. Για παράδειγμα, εάν είσαι πεπεισμένη ότι ο σύντροφός σου πρέπει να επικεντρωθεί αποκλειστικά σε εσένα και ότι πρέπει να είσαι πάντα στην κορυφή των σκέψεών του, θα απογοητευτείς. Ένας ευτυχισμένος άνθρωπος πρέπει να νιώθει ελεύθερος να αφιερώνει χρόνο στον εαυτό του και όχι πάντα στη σχέση. Αυτό θα κάνει και τους δύο να νιώσετε πιο ελεύθεροι και η σχέση θα βελτιωθεί σημαντικά.
3. Ενίσχυσε την αυτοεκτίμησή σου
Η ζήλια πηγάζει από την ανασφάλεια. Εάν δεν είσαι σίγουρη για την αυτοεκτίμησή σου, ό,τι κι αν κάνει ο σύντροφός σου για να δείξει αγάπη δεν θα είναι ποτέ αρκετό για να σε εμποδίσει να πιάσεις την οθόνη του τηλεφώνου του με το πρώτο κουδούνισμα για να δεις ποιος τον καλεί. Σε επέλεξε, έκφρασε τις αμφιβολίες σου όταν έχουν νόημα και άφησέ τες να φύγουν. Όσο περισσότερο πιστεύεις στον εαυτό σου, τόσο καλύτερη θα είναι η σχέση σου.
Διάβασε επίσης: Μην ντρέπεστε: Φιληθείτε! 3 ιδιότητες του φιλιού που μας κάνουν καλό
4. Αποδέξου ότι ο σύντροφός σου δεν είναι τέλειος
Ο σύντροφός σου είναι άνθρωπος και, επομένως, ατελής. Μην περιμένεις να λέει ή να κάνει πάντα το σωστό. Μπορεί να κάνει λάθη και πράγματα που δεν σου αρέσουν, αλλά μπορείε να τα επισημάνεις χωρίς απαραίτητα να τον κατηγορήσεις. Οι ζηλιάρηδες συχνά τείνουν να μεγαλοποιούν τα γεγονότα, φοβούμενοι ότι μπορεί πίσω από αυτά να υπάρχουν προθέσεις που διαφέρουν από αυτές που δηλώνονται. Προσπάθησε να δεις τι συμβαίνει με αυτό που πραγματικά είναι, ζήτα συμβουλές από έναν αντικειμενικό φίλο και βοήθησε τον εαυτό σου να μην μένει σε αρνητικές σκέψεις.
Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!
|