Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις στα social media μετά από έναν χωρισμό
Μετά από έναν χωρισμό υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις και λάθη που πρέπει να αποφύγεις ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η διαδικτυακή σου συμπεριφορά μετά από έναν χωρισμό στέλνει ένα δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα σε όλο τον κόσμο για το τι περνάς. Μπορεί να μην θέλεις να γνωρίζουν όλοι ότι αυτή τη στιγμή υποφέρεις. Αντιθέτως, μπορεί να θέλεις να γνωρίζουν όλοι τι ακριβώς περνάς, προκειμένου να μπορούν να σου συμπαρασταθούν.
Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεσαι σε αυτό το φάσμα, υπάρχουν αρκετά λάθη στα social media που πρέπει να αποφύγεις ολόψυχα μετά από έναν χωρισμό, αν θέλεις να διατηρήσεις τα πράγματα υγιή. Οι χωρισμοί μπορεί να είναι εξαιρετικά κακοί και δραματικοί. Ανάλογα με το πόσο φιλικός ήταν ο χωρισμός σας, οι απόψεις σας για το αποτυχημένο ειδύλλιο θα αυξάνονται και θα μειώνονται συνεχώς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης.
1.Προσπάθησε να μην παρακολουθείς τα προφίλ του πρώην σου στα social media
Η περιέργεια για το τι μπορεί να κάνει ο πρώην σου μετά τον χωρισμό σας μπορεί να σε κατακλύσει, αλλά πρέπει να θυμάσαι ότι η ζωή του δεν σε αφορά πλέον. Μόλις τελείωσε η σχέση σας, η πρόσβαση σε ό,τι συμβαίνει στη ζωή του πρώην σου θα πρέπει να έχει επίσης τελειώσει. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να καταργήσεις τη φιλία με τον πρώην στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά σίγουρα θα πρέπει να αποφύγεις να παρακολουθείς τα προφίλ του για νέες ενημερώσεις.
2.Μην δημοσιεύσεις μια ακατάλληλη ανακοίνωση χωρισμού
Όταν η Kylie Jenner και ο Travis Scott χώρισαν, δεν το ανακοίνωσαν ποτέ δημόσια. Ούτε εσείς χρειάζεται να το κάνετε. Ο χωρισμός σας δεν αφορά κανέναν, εκτός από τον πρώην εσάς τους δύο, τα μέλη της οικογένειάς σας και τους στενούς σας φίλους στους οποίους έχετε επιλέξει. Ήταν μια τεράστια μόδα στις αρχές της δεκαετίας του 2000 οι διασημότητες να κάνουν ανακοινώσεις για τα διαζύγια και τους χωρισμούς τους. Στη σύγχρονη εποχή, δεν χρειάζεται να ανακοινώνετε τον χωρισμό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε όλο τον κόσμο.
3.Μην αισθάνεσαι πιεσμένη να δημοσιεύσεις πράγματα που δείχνουν τη διαθεσιμότητα σου
Η κοινωνία έχει έναν ατυχή τρόπο να προσπαθεί να πιέσει τις γυναίκες να «ξαναβγούν εκεί έξω» πολύ πριν είναι έτοιμες να κάνουν αυτά τα βήματα. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αισθάνεσαι πιεσμένη από την κοινωνία για να ξαναβγείς εκεί έξω μπορεί να είναι η ανάρτηση σαγηνευτικών φωτογραφιών στα social media. Είναι απολύτως φυσιολογικό και φυσικό να νιώθεις μοναξιά μετά από έναν χωρισμό με έντονη την επιθυμία να προχωρήσεις στη ζωή σου και να δείξεις στον κόσμο πόσο καλά τα πας.
Να θυμάσαι ότι δεν είναι ντροπή να δημοσιεύεις τέτοιου είδους περιεχόμενο στο διαδίκτυο, αν θέλεις. Μην αισθάνεσαι την ανάγκη να συγκρατηθείς από οτιδήποτε κάνεις ήδη άνετα μόνο και μόνο επειδή περνάς έναν χωρισμό αυτή τη στιγμή.
4.Μην αποκαλείς τον πρώην σου ονομαστικά στο διαδίκτυο
Ακριβώς επειδή δεν πρέπει να κάνεις subtweet, δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιείς και το όνομα του πρώην σου όταν μιλάς για αυτόν στο διαδίκτυο. Η δυσφήμιση και η συκοφαντική δυσφήμιση είναι σοβαρές κατηγορίες και ακόμη και αν δημοσιεύεις μόνο αληθινά πράγματα, δεν είναι έντιμο να καταστρέφεις τον πρώην σου σε δημόσια φόρουμ. Όταν χρησιμοποιείς το πραγματικό όνομα του πρώην σου σε σκληρές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανοίγεις την πόρτα σε διαδικτυακό πόλεμο.
5.Παράλειψε να ελέγξεις τους νέους ακόλουθους, τα likes και τα σχόλια του πρώην
Ο πρώην σου μπορεί να έχει αποκτήσει νέους φίλους από τότε που χωρίσατε, αλλά δεν είναι δουλειά σου να πας να ερευνήσεις ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Ο αριθμός των like και των σχολίων που λαμβάνει μπορεί επίσης να είναι μεγαλύτερος από πριν, αλλά και πάλι, αυτό δεν είναι δική σου δουλειά.
6.Απεφύγε να μοιράζεσαι υπερβολικά πολλές λεπτομέρειες
Η υπερβολική κοινοποίηση των λεπτομερειών του χωρισμού σου ξεπερνάει κατά πολύ το να κάνεις μια ανακοίνωση που αξίζει τον κόπο. Ενώ το να είσαι ευάλωτος είναι αξιαγάπητο, το να αποκαλύπτεις την ευάλωτη πλευρά σου κατά τη διάρκεια ενός χωρισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να μην είναι τόσο χρήσιμο όσο νομίζεις. Είναι καλύτερο να κρατήσεις τις λεπτομέρειες του χωρισμού σου για ιδιωτικές συζητήσεις με τους αγαπημένους και τους φίλους σου.
7.Μην κρατάς τον πρώην σου στη λίστα των φίλων, αν αυτό βλάπτει την ψυχική σου υγεία
Δεν έχει σημασία πόσο δραματικός ή φιλικός ήταν ο χωρισμός σας. Αν το να βλέπεις τον πρώην σου στα social media βλάπτει την ψυχική σου υγεία, έχεις κάθε δικαίωμα να τον απομακρύνεις. Η σίγαση είναι μια επιλογή, αλλά το να μην τον έχεις στους φίλους ή να τον μπλοκάρεις πλήρως είναι επίσης απολύτως αποδεκτό. Μην ανησυχείτε για το πώς μπορεί αυτό να τον κάνει να νιώσει – αυτή τη στιγμή, η προσοχή σου θα πρέπει να είναι στραμμένη σε εσένα και μόνο. Το να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να προστατέψεις την ηρεμία σου είναι το πιο σημαντικό.
Επιπλέον, αν ο χωρισμός σας ήταν εξαιρετικά δραματικός το να εφαρμόσεις τον κανόνα της μη επαφής και να διαγράψεις τον πρώην από τη λίστα των φίλων πιθανώς να μην ακούγεται και τόσο άσχημη ιδέα. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο για σένα αν ο χωρισμός ήταν ειρηνικός, ήρεμος και φιλικός.
8.Μην αναγκάζεις τον εαυτό σου να δημοσιεύει αν προτιμάς να απέχεις για λίγο
Η πίεση να συνεχίσεις να ποστάρεις στα μέσα social media σαν να είναι «όλα καλά» στον κόσμο πιθανόν να ακούγεται λίγο υπερβολική, ειδικά αν απέχεις πολύ από το να αισθάνεσαι καλά. Αν πρέπει να γίνεις φάντασμα για λίγο, επίτρεψε στον εαυτό σου να επαναφέρει και να χαλαρώσει, κάνοντας μια αποτοξίνωση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι να νιώσεις πιο θεραπευμένη.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να κάνουν τον χωρισμό χειρότερο αν αρχίσεις να συγκρίνεις τη νεοαποκτηθείσα εργένικη ζωή σου με τις ευτυχισμένες σχέσεις που βλέπεις μεταξύ άλλων ανθρώπων στο διαδίκτυο. Τα social media μπορούν επίσης να αποτελέσουν μια σκοτεινή υπενθύμιση του πού βρίσκεσαι στη ζωή σου. Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και στην ψυχική σου υγεία και κάνε ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν το κάνεις, μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη διαδικασία επούλωσης.
Διάβασε επίσης:
Τα 13 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να χωρίσεις ακόμα και αν νιώθεις πως έχεις την καλύτερη σχέση
Είναι η σχέση σας πραγματικά μια χαρά; Μήπως μέσα σου σκέφτεσαι τον χωρισμό; Λυπούμαστε πολύ που το αναφέρουμε, αλλά μερικές φορές, οι καλές σχέσεις δεν πρέπει να συνεχίζονται. Είναι λυπηρό, αλλά δεν θα διαρκέσει για πάντα κάθε υγιής, ευτυχισμένη σχέση ή δεν θα έπρεπε να διαρκέσει, εδώ που τα λέμε.
Με την πάροδο του χρόνου, οι αξιοπρεπείς σχέσεις που θα έπρεπε να τερματιστούν αλλά συνεχίζονται συχνά καταλήγουν να εξελίσσονται σε ανθυγιεινούς εφιάλτες. Αυτό ισχύει διπλά αν η εν λόγω σχέση είναι μόνο επιφανειακά καλή, επίσης. Ίσως ανησυχείς ότι μπορεί να βρίσκεσαι σε μια σχέση που πραγματικά, δεν θα έπρεπε να συνεχιστεί. Και εδώ είναι μερικά σημάδια που δείχνουν ότι θα πρέπει να τερματίσετε τη σχέση σας πριν τα πράγματα γίνουν άσχημα.
Δες εδώ πότε πρέπει να χωρίσεις
Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!
|