Now Reading
Υπάρχει μια μορφή σχέσης που σίγουρα δεν θα λειτουργήσει- Μήπως την βιώνεις και δεν το ξέρεις;

Υπάρχει μια μορφή σχέσης που σίγουρα δεν θα λειτουργήσει- Μήπως την βιώνεις και δεν το ξέρεις;

Avatar photo
-α

Δες πώς θα διαχειριστείς αυτό το είδος σχέσης.

Όταν βρίσκεσαι σε μια σχέση που δεν λειτουργεί, κάθε μέρα μοιάζει να είναι ένας αγώνας. Αισθάνεσαι πως οι προσπάθειες να γεφυρώσεις το χάσμα μεταξύ σας πέφτουν στο κενό και η επικοινωνία σας συχνά γίνεται πηγή παρεξηγήσεων και εντάσεων. Οι στιγμές που κάποτε γέμιζαν τη ζωή σου με χαρά και ευτυχία, τώρα φαίνονται μακρινές και δυσπρόσιτες.

Αναρωτιέσαι πότε άρχισε να φθείρεται η σχέση σας και αν υπάρχει ακόμα ελπίδα να την αναζωογονήσεις. Αυτή η αβεβαιότητα μπορεί να σε κατακλύσει, αφήνοντάς σε να ψάχνεις απεγνωσμένα για λύσεις ή ακόμα και για το κουράγιο να προχωρήσεις παρακάτω. Όμως υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος που  δημιουργεί την πιο περίπλοκη και ακατάστατη σχέση όλων. Ο ψυχολόγος Dr. Aria Campbell Danesh συζητά γιατί αυτός ο συγκεκριμένος τύπος σχέσης δεν λειτουργεί ποτέ.

Υπάρχει μια μορφή σχέσης που σίγουρα δεν θα λειτουργήσει- Μήπως την βιώνεις και δεν το ξέρεις;

Ο Dr. Danesh έχει δει πολλές σχέσεις ως ψυχολόγος. Ωστόσο, υπάρχει μια σχέση συγκεκριμένα που δεν φαίνεται να λειτουργεί ποτέ. Εξηγεί: «Οι τύποι στους οποίους αναφέρομαι είναι εκείνοι όπου ένας σύντροφος αναζητά συνεχώς επικύρωση και επιβεβαίωση, δημιουργώντας μια ανισορροπία στη δυναμική της σχέσης». Συνεχίζει να εξηγεί ότι αυτού του είδους οι σχέσεις συχνά οδηγούν σε συναισθηματική εξάντληση και δυσαρέσκεια. Ενώ το ένα άτομο αισθάνεται ότι κατακλύζεται από τις υψηλές απαιτήσεις του συντρόφου του, το άλλο αισθάνεται όλο και πιο ανασφαλές. Ο ψυχολόγος συνεχίζει: «Είναι ζωτικής σημασίας να αναγνωρίσουμε αυτά τα μοτίβα έγκαιρα και να εργαστούμε για πιο υγιή επικοινωνία και υγιή αυτοδυναμία». Ξέρουμε ότι μια σχέση πρέπει να είναι ισορροπημένη για να ευδοκιμήσει και γνωρίζουμε ότι οι σχέσεις χρειάζονται αμοιβαίο σεβασμό και εκτίμηση. Ωστόσο, όταν η ανασφάλειά μας κυριαρχεί, όλα αυτά που γνωρίζουμε γρήγορα γκρεμίζονται.

Διάβασε επίσης: Τελικά πόσες φορές ερωτευόμαστε; 3 είναι η απάντηση, ναι αλλά γιατί

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η σχέση είναι καταδικασμένη, αλλά ότι απαιτείται συνειδητή προσπάθεια και από τους δύο για να επανέλθει η ισορροπία. Καλό θα είναι να προσεγγίσεις το θέμα με ειλικρίνεια και ευαισθησία. Επικοινώνησε ανοιχτά με τον σύντροφό σου για το πώς νιώθεις και άκουσε και τις δικές του ανησυχίες. Ενδεχομένως να ανακαλύψεις βαθύτερους λόγους πίσω από την ανάγκη του για επιβεβαίωση. Είναι σημαντικό να θέσεις υγιή όρια και να προσπαθήσεις να βρείτε μαζί τρόπους να ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή του. Υπενθύμισε στον σύντροφό σου ότι η αληθινή αξία και ασφάλεια προέρχονται από μέσα μας και όχι μόνο από την εξωτερική επικύρωση. Τέλος, μην ξεχνάς να φροντίζεις και τον εαυτό σου. Η διατήρηση της δικής σου ισορροπίας και ευημερίας είναι εξίσου σημαντική για μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση.

Διάβασε επίσης: 10 μικρά πράγματα για να καταλάβεις εάν είσαι σε μια λεκτικά κακοποιητική σχέση

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST