Now Reading
12 λόγοι για τους οποίους η αίτησή σου για εργασία απορρίπτεται αυτόματα

12 λόγοι για τους οποίους η αίτησή σου για εργασία απορρίπτεται αυτόματα

Avatar photo
12 λόγοι για τους οποίους η αίτησή σου για εργασία απορρίπτεται αυτόματα

Δώσε προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, προσαρμόσου στις απαιτήσεις της κάθε θέσης εργασίας, και θα δεις ότι οι πιθανότητες να πετύχεις θα αυξηθούν σημαντικά!

Έχεις ποτέ στείλει μια αίτηση για δουλειά και αισθάνεσαι σίγουρος ότι το έχεις «τερματίσει», αλλά τελικά δεν έλαβες καμία απάντηση; Μην ανησυχείς, δεν είσαι μόνη. Πολλές φορές οι αιτήσεις για εργασία απορρίπτονται αυτόματα για λόγους που ίσως δεν έχεις καν σκεφτεί. Εδώ είναι 12 από αυτούς τους λόγους που μπορεί να σε κρατούν πίσω χωρίς να το καταλάβεις.

1. Ορθογραφικά και γραμματικά λάθη: Απαράδεκτο, δε συμφωνείς;

«Γιατί θέλεις να δουλέψεις εδώ;»: Οι 2 λόγοι που σου κάνουν αυτήν την ερώτηση σε μια συνέντευξη

Λάθη στην ορθογραφία ή τη γραμματική μπορεί να είναι το απόλυτο “καληνύχτα” για την αίτησή σου. Αν δεν έχεις διαβάσει προσεκτικά το κείμενο πριν το στείλεις, ένα απλό λάθος μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι είσαι αμελής. Ένας εργοδότης δεν θέλει να συνεργαστεί με κάποιον που δεν δίνει προσοχή στις λεπτομέρειες, οπότε κάνε ένα γρήγορο έλεγχο ή χρησιμοποίησε ένα εργαλείο ορθογραφίας.

2. Ασαφής ή χαοτική δομή βιογραφικού

Το βιογραφικό σου πρέπει να είναι καθαρό, οργανωμένο και εύκολο στην ανάγνωση. Αν είναι γεμάτο με άχρηστες πληροφορίες ή αν η δομή του είναι τόσο περίπλοκη που χρειάζεται GPS για να βρεις τις σημαντικές λεπτομέρειες, τότε ο recruiter θα προτιμήσει να προχωρήσει στην επόμενη αίτηση.

3. Χρήση γενικών περιγραφών και όχι συγκεκριμένων

Όταν γράφεις το βιογραφικό σου, το να χρησιμοποιείς γενικές φράσεις όπως “καλή επικοινωνία” ή “ομαδικό πνεύμα” δεν αρκεί. Πρέπει να είσαι συγκεκριμένος. Αν δεν δώσεις παραδείγματα για το πώς χρησιμοποιείς αυτές τις δεξιότητες στην πράξη, είναι σαν να λες λόγια χωρίς περιεχόμενο.

4. Αποστολή σε λάθος διεύθυνση ή θέση

12 λόγοι για τους οποίους η αίτησή σου για εργασία απορρίπτεται αυτόματα

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά πολλοί αποστέλλουν τις αιτήσεις τους στη λάθος διεύθυνση email ή για τη λάθος θέση. Αν δεν έχεις διαβάσει προσεκτικά τις οδηγίες της αγγελίας, είναι εύκολο να πέσεις σε αυτήν την παγίδα. Και φυσικά, κανείς δεν πρόκειται να σου δώσει μια δεύτερη ευκαιρία αν το κάνεις.

5. Χρησιμοποιείς ένα Generic Cover Letter για όλες τις αιτήσεις

Το cover letter είναι η ευκαιρία σου να κάνεις τη διαφορά. Αν στέλνεις το ίδιο γενικό γράμμα για κάθε θέση, αυτό δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για τη συγκεκριμένη δουλειά. Προσαρμόζοντας το γράμμα σου στις απαιτήσεις της κάθε θέσης, δείχνεις ότι έχεις κάνει την έρευνά σου και ότι είσαι αφοσιωμένος.

6. Παραλείπεις σημαντικές πληροφορίες ή έγγραφα

Αν η αγγελία ζητά συγκεκριμένα έγγραφα, όπως πιστοποιητικά, portfolio, ή συστατικές επιστολές, φρόντισε να τα συμπεριλάβεις όλα. Οποιαδήποτε παράλειψη μπορεί να οδηγήσει σε αυτόματη απόρριψη, καθώς ο εργοδότης θα υποθέσει ότι δεν μπορείς να ακολουθήσεις απλές οδηγίες.

7. Υπερβολικά μακροσκελές ή πολύ σύντομο βιογραφικό

12 λόγοι για τους οποίους η αίτησή σου για εργασία απορρίπτεται αυτόματα

Το μήκος του βιογραφικού σου πρέπει να είναι ισορροπημένο. Ένα υπερβολικά μακροσκελές βιογραφικό μπορεί να κουράσει και να οδηγήσει τον εργοδότη να το αγνοήσει. Αντίθετα, ένα πολύ σύντομο βιογραφικό μπορεί να φαίνεται ελλιπές. Στόχευσε να συμπεριλάβεις ό,τι είναι σημαντικό, χωρίς να επεκτείνεσαι υπερβολικά.

8. Ακατάλληλη ηλεκτρονική διεύθυνση email

Αν η ηλεκτρονική σου διεύθυνση είναι κάτι σαν “cooldude@…”, σκέψου να την αλλάξεις σε κάτι πιο επαγγελματικό. Μια ακατάλληλη διεύθυνση email μπορεί να δώσει λάθος εντύπωση και να θεωρηθεί μη σοβαρή.

Διάβασε επίσης: 6 λάθη που κάνεις και σύντομα θα σε οδηγήσουν σε επαγγελματική εξουθένωση

9. Παραλείπεις την τεχνολογία Applicant Tracking Systems (ATS)

Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν συστήματα αυτόματης διαλογής αιτήσεων, γνωστά ως ATS. Αν το βιογραφικό σου δεν περιέχει τις σωστές λέξεις-κλειδιά ή δεν είναι μορφοποιημένο σωστά, μπορεί να απορριφθεί πριν καν το δει κάποιος άνθρωπος. Φρόντισε να χρησιμοποιείς λέξεις-κλειδιά από την αγγελία και να ακολουθείς τυπική μορφοποίηση.

10. Μη-επαγγελματικές φωτογραφίες ή ακατάλληλα Social Media προφίλ

Γυναίκα που εργάζεται

Αν έχεις επισυνάψει μια φωτογραφία στο βιογραφικό σου, βεβαιώσου ότι είναι επαγγελματική. Αποχαιρέτα τις selfies και τις φωτογραφίες από διακοπές. Επίσης, φρόντισε τα προφίλ σου στα social media να είναι “καθαρά” και να αντικατοπτρίζουν την επαγγελματική σου εικόνα. Οι εργοδότες συχνά κοιτούν τα social media πριν καλέσουν κάποιον για συνέντευξη.

11. Υπερβολικά δυνατός τόνος γραφής ή αλαζονεία

Είναι σημαντικό να δείξεις αυτοπεποίθηση, αλλά πρόσεξε να μην περάσεις την λεπτή γραμμή της αλαζονείας. Φράσεις όπως “Είμαι ο καλύτερος υποψήφιος που θα βρείτε ποτέ” μπορούν να κάνουν τον εργοδότη να σε απορρίψει χωρίς δεύτερη σκέψη. Μείνε ταπεινός και εστίασε στα επιτεύγματά σου.

12. Παραποίηση στοιχείων

Αν πειράξεις λίγο τις ημερομηνίες ή υπερβάλεις για τις δεξιότητές σου, η αλήθεια κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί. Οι εργοδότες έχουν τρόπους να επαληθεύουν τις πληροφορίες και, αν ανακαλύψουν κάτι ψευδές, η αίτησή σου θα απορριφθεί άμεσα.

Το να ξέρεις αυτούς τους λόγους μπορεί να σε βοηθήσει να αποφεύγεις τις παγίδες και να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να περάσεις στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας. Δώσε προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, προσαρμόσου στις απαιτήσεις της κάθε θέσης, και θα δεις ότι οι πιθανότητες να πετύχεις θα αυξηθούν σημαντικά!

Διάβασε επίσης: Άγχος επίδοσης: Ο ανυπόφορος «φίλος» που σε τραβάει πίσω θέλει αυτά τα 5 μυστικά για να τον σταματήσεις

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθλήτρια τοξοβολίας στους Παραολυμπιακούς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο ενώ ήταν 7 μηνών έγκυος



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!


Site Footer
Dnews
theissue.gr

Site Footer